Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H «μεταδημοκρατία» Πολάκη, Καμμένου και Νίκου Κοτζιά…


Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε τον όρο «μεταδημοκρατία» στην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την παρουσία των προτάσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Το ίδιο έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δηλώνοντας πως υπάρχει ένα παγκόσμιο σχέδιο συνωμοσίας που συνδέεται με την Μεταδημοκρατία…

Και συνέχισε: «η Μεταδημοκρατία αποτελεί κεκαλυμμένη οικονομική φεουδαρχία.Στην Ελλάδα, προάγγελος αυτής της κατάστασης υπήρξε η ανατροπή δημοκρατικά εκλεγμένου Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του και η αντικατάστασή του από εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο». Φωτογραφίζοντας προφανώς, την διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου από τον Λουκά Παπαδήμο.

Στη συνέχεια μίλησε για ελίτ, εκμαυλισμούς συνειδήσεων αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και διαφθορά – διαπλοκή με στόχο την απόκτηση μεριδίου πολιτικής εξουσίας από οικονομικά συμφέροντα.

Ενδιαφέρουσα η προσέγγιση από τον κ. Παπαγγελόπουλο. Όχι όμως, και τόσο πρωτότυπη Το ίδιο αποκαλυπτικό και ταυτόχρονα, διδακτικό αφήγημα χρησιμοποιούν στις τοποθετήσεις τους όλοι οι απανταχού «ανθρωπιστές» για το «τέλος του κόσμου». Ιεροκήρυκες, αριστεροί διεθνιστές, δεξιοί εθνικιστές και διαβασμένοι μαθητές που αποστήθισαν τις σημειώσεις της Έκθεσης κάποιου φροντιστηρίου…

Ώστε λοιπόν, η «εργαλειακή λογική του χρήματος» θα καταστρέψει την δημοκρατία! Και ο λαός δεν θα αποφασίζει πια για τις τύχες της κοινωνίας, αφού στην «μεταδημοκρατία» δεν θα υπάρχει πολιτική εξουσία αλλά κυριαρχία της οικονομικής.


Να υποθέσω ότι αυτή την θεωρία ο κ. Παπαγγελόπουλος θα θέλει σίγουρα να την εξηγήσει και στον λαό για τον οποίο τόσο πολύ κόπτεται. Είμαι δε σίγουρος ότι θα γινόταν απολύτως κατανοητός αν εξηγούσε ότι οι συμβασιούχοι που διορίστηκαν μέχρι το 2009… δεν θα πληρώνονταν από τα χρήματα της ελίτ (κυρίως των ξένων «τοκογλύφων» αλλά θα αρκούνταν στην αυτοπραγμάτωση της προσφοράς. Ότι ο λαός αν είχε απαλλαγεί από τους εξωκοινοβουλευτικούς του «δυνάστες» (Λουκάς Παπαδήμος) θα επιβράβευε τους εκλεγμένους ηγέτες του (ΓΑΠ) που θα του ζητούσαν να αποδεχθεί την περικοπή των συντάξεων, των επιδομάτων ή το κούρεμα του «άδικου» χρέους.

Έχει δίκιο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Ο λαός – αν φυσικά τον αφήσουμε- έτσι όπως εκείνος και το πολιτικό σύστημα τον «ωρίμασε» είναι πανέτοιμος να υπηρετήσει την γνήσια δημοκρατία αλλά δυστυχώς δε τον αφήνουν οι ελίτ και τα οικονομικά συμφέροντα. Κι έτσι αγνός όπως είναι αποστρέφεται ο ίδιος το χρήμα και ονειρεύεται να απαλλαγεί από την «αποικιοποίηση της πολιτικής από το κεφάλαιο και τις εξαρτήσεις του»…

Είναι φανερό ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος μιλάει για μία «μεταδημοκρατία» που προσπαθεί να αντικαταστήσει την δημοκρατία της δικής του κυβέρνησης, Της δημοκρατίας του Πολάκη, του πρώην Τόσκα, του Γαβρόγλου, του πρώην Βαρουφάκη και της δημοκρατίας του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά!

Αυτή την δημοκρατία θέλει να υπερασπιστεί ο υπουργός – παντός καιρού και διαθέσεων – κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τους «σκοτεινούς κύκλους» της παγκόσμιας συνωμοσίας εναντίον της ηθικής και των αγνών προθέσεων.

Να θυμίσω εδώ ότι στην πολιτική, οι πιο κυνικοί και επιδέξιοι ψεύτες είναι αυτοί που χρησιμοποιούν ως βάση στους μύθους τους μικρές και γοητευτικές αλήθειες...

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]