Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι άθλια η στάση των Σκοπιανών - Δήθεν απάλειψη του αλυτρωτισμού


Στις υποτιθέμενες τροποποιήσεις, που δήθεν απαλείφουν τον αλυτρωτισμό, βρίσκονται στοιχεία που αποδεικνύουν τη δολιότητα των Σλάβων των Σκοπίων

Κάθε μέρα που περνά, μελετώντας επισταμένως το Σύνταγμα των Σκοπίων και τις υποτιθέμενες τροποποιήσεις, που δήθεν απαλείφουν τον αλυτρωτισμό, βρίσκει όλο και πιο φοβερά -στην κυριολεξία- στοιχεία που αποδεικνύουν τη δολιότητα των Σλάβων των Σκοπίων.

Αναδεικνύουν όμως και την επιπολαιότητα των πολιτικών μας, εκτός κι αν υπέγραψαν κείμενο που δεν διάβασαν. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Και το δήθεν Ευρωσύνταγμα είχαν ψηφίσει οι βουλευτές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, την προηγούμενη δεκαετία, ενώ παρέλαβαν το κείμενο εξ 100 σελίδων το βράδυ της προηγουμένης. Το μελέτησαν φαίνεται προσεκτικά κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ο Ζάεφ, που δηλώνει φίλος του Τσίπρα, και ο οποίος το ανταποδίδει, έφερε την 34η Τροπολογία για να αλλάξει το Προοίμιο του Συντάγματος της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας", όπου εκεί περιλαμβάνονται οι αποφάσεις της ASNOM, της Διακήρυξης της Πρώτης Συνεδρίασης της Αντιφασιστικής Συνέλευσης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου (ASNOM) προς τον "μακεδονικό" λαό.

Ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος, που παρέθεσε σε άρθρο του την ανθελληνική Διακήρυξη, έγραψε ότι πρόκειται περί εντελώς προσχηματικής τροποποιήσεως. Το νόημα δηλαδή παραμένει το ίδιο, παρά την αλλαγή ορισμένων λέξεων. Είχα σημειώσει προ καιρού, ότι η παραμονή της διακήρυξης στο νέο σύνταγμα ήταν μια από τις απαιτήσεις των 8 αποστατών, προκειμένου να ψηφίσουν τις τροποποιήσεις.


Το κείμενο της διακηρύξεως αναφέρεται σε πολλά. Μεταξύ αυτών, όμως, μιλά για "επαίσχυντη κατάτμηση της Μακεδονίας" το 1912, για «καταπίεση του λαού της Μακεδονίας σε όλα τα τμήματα» και εύχεται «να σβήσουν τα σύνορα που σηκώθηκαν διαιρώντας αδερφό από αδελφό, Μακεδόνα από Μακεδόνα». Για του λόγου το αληθές παρατίθενται τα επίμαχα αποσπάσματα από την Διακήρυξη της Αντιφασιστικής Συνέλευσης, που παραμένουν στο Σύνταγμα:

Λαέ της Μακεδονίας. Λόγω των προδοτών και των αποστατών, το μοιραίο έτος του 1912 σας βρήκε διχασμένους, ματωμένους και αποδιοργανωμένους, και η γη σας χωρίστηκε μεταξύ των ιμπεριαλιστών εισβολέων. Αυτή η επαίσχυντη κατάτμηση της Μακεδονίας επιβεβαιώθηκε το 1919 και εσείς συνεχίσατε να είστε υπό τον ζυγό της καταπίεσης…

Εν όψει των αιώνιων ιδεωδών του λαού της Μακεδονίας, το πρώτο Μακεδονικό Εθνικό Συμβούλιο διακηρύσσει σε ολόκληρο τον κόσμο τη δίκαιη και αποφασιστική του φιλοδοξία για την ένωση όλου του μακεδονικού λαού, με βάση την αρχή που βασίζεται στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Αυτό θα θέσει τέλος στην καταπίεση του λαού της Μακεδονίας σε όλα τα τμήματα και θα προσφέρει τις προϋποθέσεις για γνήσια αλληλεγγύη και ειρήνη στους βαλκανικούς λαούς…

Μακεδόνες υπό τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, η ενοποίηση ολόκληρου του λαού της Μακεδονίας εξαρτάται από τη συμμετοχή του στο γιγαντιαίο αντιφασιστικό μέτωπο. Μόνο με την καταπολέμηση του άθλιου φασίστα κατακτητή θα αποκτήσετε το δικαίωμά για αυτοδιάθεση και ένωση ολόκληρου του μακεδονικού λαού στο πλαίσιο της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο, η οποία έχει γίνει μια ελεύθερη κοινότητα χειραφετημένων και ίσων λαών.

Είθε ο αγώνας του Μακεδονικού Πεδεμοντίου* να σας υποκινήσει να δώσετε ακόμα σκληρότερη μάχη ενάντια στους φασίστες καταπιεστές! Είθε η πορεία αυτού του τμήματος της Μακεδονίας να γίνει το μονοπάτι σας, αφού είναι το μόνο που οδηγεί στην ελευθερία και στην ενοποίηση ολόκληρου του μακεδονικού έθνους! Είθε η συμμετοχή της στον γενικό αντιφασιστικό αγώνα να δώσει ζωή στις αρχές που διακηρύχτηκαν από το πρώτο Εθνικό Συμβούλιο της Μακεδονίας και να σβήσει τα σύνορα που σηκώθηκαν, διαιρώντας αδερφό από αδελφό, Μακεδόνα από Μακεδόνα.

Αυτά αναφέρονται στην Διακήρυξη της Αντιφασιστικής Συνέλευσης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου (ASNOM) προς τον "μακεδονικό" λαό, την οποία θέλει να παραθέσει ο φίλος του Α. Τσίπρα στο νέο Σύνταγμα, με κάποιες ανούσιες τροποποιήσεις, προσχηματικές όπως τις αποκαλεί ο Α. Συρίγος.

[*όπως στην Ιταλία το βασίλειο του Πεδεμοντίου ένωσε ολόκληρη την Ιταλία]

Ο Μακεδών
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]