Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέες απειλές κατά πάντων από Ματέο Σαλβίνι για το προσφυγικό


Σκληρή επίθεση κατά της Κομισιόν, της Γαλλίας και της Μάλτας εξαπέλυσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι για το προσφυγικό προειδοποιώντας ότι θα μπλοκάρει ευρωπαϊκές δραστηριότητες και προϋπολογισμούς, εάν συνεχίσουν οι δυο προαναφερθείσες χώρες να βοηθούν μετανάστες να εισέλθουν στην Ιταλία.

Συγεκριμένα, ο Ιταλός υπουργός υπογράμμισε με έμφαση: «Αποδείξαμε ότι ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας και θα αποδείξουμε ότι μπορούμε και να μπλοκάρουμε, ενδεχομένως, ευρωπαϊκές δραστηριότητες και προϋπολογισμούς μέχρις ότου η Ευρώπη και κάποιες χώρες συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τους Ιταλούς».

Όπως αναφέρει η express.co.uk ο Σαλβίνι ξεκίνησε κοινή επίθεση εναντίον των μαλτέζικων, γαλλικών αρχών αλλά και ευρωπαϊκών αρχών, κατηγορώντας τες ότι «αντιμετωπίζοντας την Ιταλία σαν προσφυγικό στρατόπεδο». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Σαλβίνι οι αρχές της Μάλτας έδωσαν καύσιμα και πυξίδα σε μια βάρκα 13 μεταναστών για να τους βοηθήσουν να φτάσουν στη Λαμπεντούζα αντί να τους υποδεχτούν στη χώρα τους, όπως τους υποχρέωσαν οι ευρωπαϊκές συμφωνίες.


Ο ευρωσκεπτικιστής ηγέτης της Λέγκα ισχυρίστηκε ότι εάν ο ισχυρισμός αποδειχθεί αληθινός, είναι έτοιμος να στείλει "επιστολές" στις Βρυξέλλες και να κάνει τη Μάλτα "να πληρώσει για τις συνέπειες". Ο κ. Σαλβίνι επέκτεινε επίσης την προειδοποίηση και στη Γαλλία, μετά από ισχυρισμούς ότι οι μετανάστες επικουρούνται από τις γαλλικές αρχές κατά τη διέλευση των συνόρων στην Ιταλία.

Εάν αποδειχθεί ότι η Γαλλία βοηθάει τους μετανάστες στο δάσος τη νύχτα και ότι η Μάλτα δίνει στους μετανάστες στη βενζίνη, σωσίβια και πυξίδες, λέγοντας Ακριβώς μπροστά, η Ιταλία είναι έτσι», αρκεί αρκετό, σημείωσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]