Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο θολωμένο του μυαλό. Κάποιοι ευθύνονται για αυτό που συμβαίνει...


Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Αυτό που κινείται γύρω μας είναι ανεπαίσθητο και δύσκολα αντιληπτό για τους περισσότερους. Δικαιολογημένα βέβαια, για τον μέσο άνθρωπο, όπως συμβαίνει σε όλες τις αθόρυβες εκτροπές. Όπως συμβαίνει με τα μεγάλα κοινωνικά στρώματα που προσαρμόζονται σε κάθε νέα κατάσταση, χωρίς να κατανοούν την αργή αλλά φθίνουσα πορεία της πραγματικότητας που τους περιβάλλει.

Δεν είναι μόνο η κοινωνία. Ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος - ελληνικού και ευρωπαϊκού- κάνει πως δεν καταλαβαίνει για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Φτάνει να ρίξει κανείς μια ματιά στο προχθεσινό παρατεταμένο χειροκρότημα των συνέδρων του SPD, όταν η πρόεδρος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Άντρεα Νάλες, προσφώνησε τον Αλέξη Τσίπρα κατά την παρουσία του στο συνέδριο του κόμματος...

Η δημοκρατία περνάει κρίση αλλά εμείς κινδυνεύουμε περισσότερο από τους άλλους. Όχι μόνο γιατί είναι σαφέστατη η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει καθεστώς, εγκλωβίζοντας όλους τους διαχειριστές των θεσμών σε ένα δίκτυο εξαρτήσεων αλλά επειδή ο πολύς κόσμος- φύσει και θέσει- δεν ενδιαφέρεται για την ποιότητα της δημοκρατίας. Επειδή επενδύει και πάλι στον πελατειασμό, αδιαφορώντας για το μέλλον της οικονομίας και την εξυγίανση των θεσμών.

Αρκεί όμως να δαιμονοποιούμε τον ΣΥΡΙΖΑ; Αρκεί να διαπιστώνουμε το αυτονόητο; Ότι δηλαδή δημιουργήθηκε σταδιακά μια χωματερή του πολιτικού συστήματος από ανθρώπους κατάλληλους να εξυπηρετήσουν την διάλυση της κοινωνίας και την αποδιοργάνωση των θεσμών; Ένα πολιτικό καταφύγιο για πιόνια της εξουσίας και πρότυπα αδράνειας. Μορφές παρόμοιες με αυτές που εξυπηρετούσαν διαχρονικά, τα καθεστώτα στο «σιδηρούν παραπέτασμα», για να εμπεδωθεί πιο εύκολα η υπαγόρευση του ολοκληρωτισμού.


Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει. Ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ούτε οι σύντροφοί του θα εγκαταλείψουν τον αγώνα αποσάθρωσης της χώρας. Ευθύνονται όμως για αυτό όλοι εκείνοι που ακόμα δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι έκαναν. Εκείνοι που δεν έχουν συνείδηση της τεράστιας ζημιάς που προκάλεσαν με τις εγκληματικές αστοχίες τους. Που επέτρεψαν να κυβερνήσει τη χώρα ένας απίθανος τύπος χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας και αποφασισμένος να τεθεί στην διάθεση όποιου του εξασφαλίσει την εξουσία.

Ένας πρωθυπουργός χρεοκοπημένης χώρας που δηλώνει σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι ετοιμάζεται για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, που συντηρεί επίτηδες, ανεξέλεγκτες ομάδες κρούσης, που μπερδεύει τον Α με τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο σε ένα απίστευτο μήνυμα στο twitter και που δείχνει πρόθυμος να πολώσει και πάλι τη χώρα είναι πράγματι επικίνδυνος. Ειδικά όταν καταφέρνει να εισπράξει τόσο ζεστό χειροκρότημα στο SPD και να γίνεται δεκτός με θέρμη από πολλούς άλλους Ευρωπαίους ηγέτες! Μόνο και μόνο επειδή αποκαλύπτει ότι «καθάρισε» το μυαλό του το 2015, δείχνοντας μεταμέλεια για την ρητορική ανωριμότητα που τον ανέδειξε στην εξουσία...

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται δέκα μονάδες πίσω από την Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις. Ακόμα όμως δεν έγιναν εκλογές για να περάσει στην εποχή της «μετα-εξουσίας». Και μέχρι τότε, όλοι αυτοί που τον έστειλαν στο Μαξίμου (φιλόδοξοι σημερινοί τιμητές, ξένοι πρώην αντίπαλοι, ντόπιες και εξωχώριες ελίτ) πρέπει να ξέρουν ότι ενέπλεξαν την ελληνική δημοκρατία σε ένα άσχημο κόλπο που δεν θα έχει εύκολη κατάληξη.

Και καλά οι μισοί Έλληνες που διάγουν «εξηρτημένον βίον» δια του εθνικού κρατισμού. Και καλά οι ξένοι που είναι φύσει αδύνατον να ενδιαφερθούν για την διάβρωση των δικών μας θεσμών. Οι άλλοι όμως, αυτοί που σήμερα ξιφουλκούν εναντίον της Αριστεράς, μήπως θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους για όσα έκαναν για να στείλουν τον Τσίπρα στην εξουσία..;

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]