Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση αντιεξουσιαστών σε αστυνομικούς στο Πρωτοδικείο Αθηνών


Επίθεση από 50 τουλάχιστον αντιεξουσιαστές δέχθηκαν το μεσημέρι αστυνομικοί της Ομάδας Δίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, με συνέπεια να τραυματιστούν τέσσερις εξ αυτών και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
Στη δικαστική αίθουσα εκδικαζόταν μία υπόθεση της 30ης Σεπτεμβρίου του 2012, τότε που υπήρχε ακόμα η ομάδα ΔΕΛΤΑ και αφορούσε επεισόδια σε αντιφασιστική πορεία. Στη δίκη ήταν κατηγορούμενοι αντιεξουσιαστές και έξω από την αίθουσα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 άτομα αλληλέγγυοι. Μάρτυρες κατηγορίας ήταν και αστυνομικοί.

Κατά τη διάρκεια της δίκης οι αστυνομικοί δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις εντός της αίθουσας από τους αντεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί και στη συνέχεια το τεταμένο κλίμα μεταφέρθηκε εκτός αίθουσας, με έναν εκ των αναρχικών να απειλεί, κατά τις μαρτυρίες, αστυνομικό ότι θα τον «σφάξει».


Οι αντιεξουσιαστές φώναζαν: «Ρουφιάνοι, φασίστες, θα σας σφάξουμε!».
Οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με κράνη και γροθιές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους και διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.
Το επεισόδιο έλαβε τέλος όταν στην αίθουσα έφτασε διμοιρία των ΜΑΤ για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους.

Ο γενικός γραμματέας της ομάδας, Στράτος Μαυροειδάκος κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ότι υπήρχε αξιωματικός για συλλήψεις, για να εκτονωθεί η κατάσταση, αλλά δεν έγιναν.

«Μας είπαν φασίστες, μας είπαν ρουφιάνους και πολλά άλλα που λέγονται στην κάμερα, ενώ ένα συνάδελφο απείλησαν ότι θα τον σφάξουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους αστυνομικούς. «Δεχόμασταν απανωτές επιθέσεις… για καλή μας τύχη, υπήρχε μια διμοιρία της ΥΜΕΤ που μπήκαν μπροστά, και απώθησαν», πρόσθεσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]