Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιτρέπει η Ελλάδα και την καταστρατήγηση της συμφωνίας των Σκοπίων;


Οι τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή των Σκοπίων δήθεν για αναθεώρηση του Συντάγματος, είναι ανθελληνικές, αλυτρωτικές, απαράδεκτες

Όλα όσα λέγαμε πριν από την υπογραφή της επαίσχυντης συμφωνίας των Σκοπίων, ένα-ένα επαληθεύονται, που αποδεικνύουν είτε ότι ο κ. Ν. Κοτζιάς δεν καταλάβαινε τι συμφωνούσε, είτε καταλάβαινε αλλά είχε αναλάβει υποχρέωση να διεκπεραιώσει τις παραχωρήσεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Τι άλλο να υποθέσω; Όλοι φωνάζαμε, όχι μόνον για όσα αποκτούσαν οι Σκοπιανοί, κάποια από τα οποία ούτε καν τα ζήτησαν, αλλά και για το ότι δεν πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη προς αυτούς, αφού συστηματικά παραβίαζαν και την Ενδιάμεση Συμφωνία.

Ο κ. Κοτζιάς, κατηγόρησε όλους τους προηγούμενους πρωθυπουργούς και υπουργούς, ότι προτιμούσαν την "διπλωματία της κότας", γι’ αυτό και δεν είχαν επιτυχίες, την οποία αυτός αποστράφηκε. Καλό θα ήταν τώρα, που είναι πλέον ορατά τα σημάδια της καταστροφικής για τον ελληνισμό συμφωνίας του, να μας εξηγήσει τίνος πτηνού, εντόμου ή άλλου τι διπλωματία άσκησε ο ίδιος.

Πάντως, ήδη ο κ. Ν. Κοτζιάς εντόπισε μία παρασπονδία -γιατί άραγε μόνον μία, τις άλλες δεν τις πρόσεξε;- και με πολύ γλυκό τρόπο την κατέγραψε. Άφησε να εννοηθεί ότι η ανησυχία του εντοπίζεται στις διατυπώσεις που παρέπεμπαν σε πιθανή ύπαρξη "μακεδονικής" μειονότητας. Ό,τι δηλαδή από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι θα συμβεί. Αργά!


Πρόκληση ανησυχίας παρουσιάστηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο σχετικώς με τις πιθανές μετατροπές στην τροπολογία που αφορά το άρθρο 49 του Συντάγματος των Σκοπών, ως προς την ασάφεια που δημιουργείται ανάμεσα στην υπηκοότητα και στην εθνότητα.

Τα πράγματα είναι σοβαρότερα. Οι τροπολογίες που κατατέθηκαν, δήθεν για αναθεώρηση του Συντάγματος, είναι ανθελληνικές, αλυτρωτικές, απαράδεκτες ασυζητητί. Δεν ξέρουμε αν και τι αντιδράσεις προήλθαν από την κυβέρνηση της Ελλάδας, αλλά αν κάνει αποδεκτά αυτά που προτείνει ο Ζάεφ, τότε το ολίσθημά της θα είναι σοβαρότερο από την υπογραφή της συμφωνίας.

Επειδή τώρα γνωρίζει τις σκοπιανές παρασπονδίες, και δεν μπορεί να επικαλεστεί ούτε την καλή πίστη, ούτε το επείγον της υπογραφής. Ούτως ή άλλως, ο κ. Ν. Κοτζιάς συνειδητώς τους επέτρεψε να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, είτε εφαρμόσουν την συμφωνία είτε όχι.

Αν ξέχασαν, πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ, τι ψήφισαν, τους θυμίζω ότι στην παράγραφο 3 του άρθρου 4 της συμφωνίας των Πρεσπών που προβλέπει ότι «έκαστο μέρος δεσμεύεται διά της παρούσης και επίσημα δηλώνει ότι τίποτα στο σύνταγμά του, όπως ισχύει σήμερα ή θα τροποποιηθεί στο μέλλον, μπορεί ή θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι αποτελεί ή θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου μέρους σε οιαδήποτε μορφή και για οιοδήποτε λόγο, περιλαμβανομένης της προστασίας του καθεστώτος και των δικαιωμάτων οιωνδήποτε προσώπων δεν είναι πολίτες του».

Θα αναφερθώ στο παρόν σημείωμα, ελλείψει χώρου, στο πλέον αβλαβές αλυτρωτικό άρθρο, που θέλουν να παραμείνει ως έχει. Το αποκαλώ πλέον αβλαβές, επειδή τα άλλα είναι τρισχειρότερα. Το άρθρο 36 του Συντάγματος αναφέρει: «Η Δημοκρατία εγγυάται ιδιαίτερα ασφαλιστικά δικαιώματα σε βετεράνους του αντιφασιστικού πολέμου και όλων των μακεδονικών εθνικών απελευθερωτικών πολέμων, σε αναπήρους πολέμου, σε εκείνους που εξορίσθηκαν και φυλακίστηκαν για τα ιδεώδη της ξεχωριστής ταυτότητας του μακεδονικού λαού και του μακεδονικού κράτους, καθώς και σε μέλη της οικογένειάς τους που δεν έχουν τα υλικά μέσα για να συντηρηθούν. Τα συγκεκριμένα δικαιώματα ρυθμίζονται με νόμο».

Πάει το Βόρεια Μακεδονία. Για μακεδονικό κράτος μιλούν, χωρίς το παραθετικό, και για μακεδονικό λαό, περιπλέκοντας και την υπηκοότητα με την εθνότητα. Και όπως έγραψα και προ ημερών, κάνοντας λόγο για μακεδονικούς απελευθερωτικούς αγώνες, πρόκειται για την ψευδεπανάσταση των Βουλγάρων στο Ίλιντεν, και για τους κομμουνιστές που αγωνίζονταν ως το 1949 για την απόσπαση της Μακεδονίας, συμφώνως προς τα σχέδια του Τίτο.

Αυτή είναι μια απλή παρασπονδία, επειδή σε άλλα άρθρα δεν κρύβουν την πρόθεσή τους για Αιγαιακή Μακεδονία.

Ο Μακεδών
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]