Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να καταργηθεί το άσυλο ζητούν τώρα οι πρυτάνεις


Κατάργηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για το άσυλο ζητά η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), ενώ την ίδια στιγμή κραυγή αγωνίας για την κατάσταση στα πανεπιστήμια υψώνουν οι πρυτανικές Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Η Σύγκλητος του ΟΠΑ καταγγέλλει ότι συνεχίζεται η παρουσία εμπόρων - διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος. Οι πρυτανικές Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου ανακοίνωσαν ότι αρχίζουν εκστρατεία ενημέρωσης των αρμόδιων θεσμικών φορέων της Πολιτείας για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί γύρω από τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος και ότι θα ζητήσουν τη συνδρομή αυτών για την άμεση αντιμετώπισή της.


Παρανομίες

Στο μεταξύ, η ΠΟΣΔΕΠ εκτιμά ότι η επαναφορά του ασύλου είχε ως αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστούν φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια, όπως διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, αλλά να εμφανιστούν και νέα, όπως καταλήψεις χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις (Ρουβίκωνας).
«Το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι, όπου κάθε “συλλογικότητα” θα αποκτά αυθαίρετα και ανενόχλητα στέγη» 
τονίζει η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών. Η ΠΟΣΔΕΠ ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό και καλεί όλα τα κόμματα να επιδιώξουν εθνική συνεννόηση για στοιχειώδεις αρχές που θα διέπουν τη λειτουργία των πανεπιστημίων, τασσόμενη υπέρ της αλλαγής αν όχι κατάργησης του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η επόμενη κυβέρνηση να ρωτήσει τους πολίτες για την ασυδοσία του ασύλου στα Πανεπιστήμια.Δεν γίνετε να στέλνουμε τα παιδιά να σπουδάζουν σε τέτοιες συνθήκες, δεν μπορούμε να πληρώνουμε τις καταστροφές. Εφ όσον πασοκ-κκε-συριζα αντιδρούν η μόνη λύση είναι να ερωτηθούν οι πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]