Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι ήταν τελικά ο Κωνσταντίνος Κατσίφας;


Τρελός, εξτρεμιστής ή ένας αγνός πατριώτης;

Του Γιώργου Σκαφίδα

Δεν γνωρίζω εάν ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν «εξτρεμιστής» ή «τρελός» όπως έσπευσε να διαμηνύσει κατά τρόπο προκλητικό ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ούτε όμως και εάν ήταν «αγνός πατριώτης», όπως υποστηρίζουν παράγοντες του ελληνικού πολιτικού βίου.

Γνωρίζω ότι ο αδόκητος χαμός του (που θα μπορούσε σίγουρα να είχε αποφευχθεί με την ευθύνη να βαρύνει προφανώς της αλβανική πλευρά) επιχειρείται να γίνει βορά στα χέρια διαφόρων εξτρεμιστών, ένθεν κακείθεν των συνόρων.

Ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας μπορεί να έχασε την ζωή του με ένα όπλο στο χέρι την περασμένη Κυριακή στους Βουλιαράτες, χτυπημένος από τα πυρά Αλβανών κομάντο, πλην όμως δεν ήταν οπλίτης εν ώρα καθήκοντος αλλά πολίτης σε στιγμή φόρτισης.

Το γεγονός ότι σε όλες τις φωτογραφίες του που προβάλλονται στα μίντια εμφανίζεται με στρατιωτική παραλλαγή και διακριτικά ειδικών δυνάμεων είναι μια στρέβλωση που εξυπηρετεί όχι τόσο την αλήθεια, αλλά πιο πολύ την σχεδόν δραματουργική ανάγκη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε Ελλάδα και Αλβανία να πουλήσουν.

Ο αδικοχαμένος Έλληνας δεν είχε έννομο δικαίωμα να ανοίξει πυρ (ακόμη και αν πυροβόλησε στον αέρα όπως λέγεται) και, καθ’ όσων γνωρίζω, στην Βόρεια Ήπειρο δεν διεξάγεται επί του παρόντος ούτε ελληνοαλβανικός πόλεμος ούτε κάποιο αντάρτικο. Υπάρχουν βέβαια κύκλοι που θέλουν στην θεωρία, μέσα σε ένα όργιο υπερφίαλης ανευθυνότητας, να παρουσιάζουν εν έτει 2018 την ένωση της Ελλάδας με την Βόρεια Ήπειρο (που αποτελεί σήμερα κομμάτι της ΝΑΤΟϊκής Αλβανίας) ως εθνικό σκοπό… άξιο πολέμου.


Η ελληνική πολιτεία, πάντως, επισήμως δεν έχει αλυτρωτικές βλέψεις έναντι γειτονικών κρατών. Εμφανίζει, μάλιστα, αυτήν της την στάση και ως επιχείρημα ενάντια στις όποιες αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων.

Ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας φέρεται να έδρασε εν βρασμώ, από αντίδραση, ενδεχομένως σε ένα βαθμό δικαιολογημένη, όπως σημειώνουν άνθρωποι που τον γνώριζαν. Μένει να φανεί (και πρέπει να φανεί) εάν στην πραγματικότητα εκτελέστηκε εν ψυχρώ από την αλβανική αντιτρομοκρατική, όπως φημολογείται. Η ελληνική πολιτεία θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να απαιτήσει να έρθουν όλα στο φως, με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα, μελετώντας ενδεχομένως ακόμη και σενάρια επιβολής καλά στοχευμένων κυρώσεων.

Ο πατριωτισμός “του καναπέ”

Από εκεί και πέρα ωστόσο, όσοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τον θάνατο του Έλληνα ομογενή για να πουλήσουν «πατριωτισμό» από την βολή του καναπέ ή τις κερκίδες καλά περιφραγμένων γηπέδων δρουν ήδη εν ψυχρώ, όχι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων αλλά σε βάρος τους.

Οι αλυτρωτικές κορώνες απευθύνονται κυρίως στο θυμικό. Δεν εξυπηρετούν την πατρίδα. Αντιθέτως, υπονομεύουν την θέση της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, δίνοντας τροφή στους ακραίους της απέναντι πλευράς. Όσο για τους υπερφίαλα πολεμοχαρείς, αυτοί ενίοτε αποδεικνύονται πολεμοκάπηλοι… ή ριψάσπιδες… ή συνεργάτες του εχθρού… όπως προκύπτει μέσα από τις σελίδες της ιστορίας.


Εφημ. Έθνος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Με ύφος υπεδιανοητή και “υπερκαθοδηγητή” των Ελλήνων αυτός ο αρχικαραγκιόζης, ο Δ. Παπαδημούλης, κάθε τόσο υποδεικνύει στους Έλληνες πώς να σκέφτονται, πώς να συμπεριφέρονται και τι να πράττουν.

    Αυτό το φτηνιάρικο “πλαστικό” κατασκεύασμα της “νάυλον” Αριστεράς, με την τεράστια περιουσία που την μεγαλώνει ακόμα περισσότερο ο παχυλός μισθός του ευρωβουλευτή, έπιασε στο στόμα του έναν αυθεντικό άνθρωπο, τον Κωνσταντίνο Κατσίφα και μας “καθοδήγησε” λέγοντας ότι “Δεν πρέπει να ιεροποιούμε τον Κ. Κατσίφα, ήταν ακραίος”.

    Παπαδημούλη, βλέπω τη ματιά του Κωνσταντίνου Κατσίφα αγνή σαν κρύσταλλο και δυνατή σαν το ατσάλι και μέσα της διακρίνω την Ελλάδα και το μέλλον της. Και βλέπω στη δική σου την ψευτιά και την υποκρισία ενός κόσμου που καταρρέει και τον κρατάτε στη ζωή με τη βία, την κάθε είδους βία. Και που καμία σχέση δεν έχει ούτε με το Πνεύμα , ούτε με την Ψυχή, ούτε φυσικά με τον Πολιτισμό και την διαχρονικά υψηλή Διανόηση της Ελλάδος.

    Ακραίος! Ποιος; Ένας λεβέντης! Τότε αυτοί που “μπάζετε” κατά εκατομμύρια στην Ελλάδα και αλληλοσκοτώνονται και που η Θρησκεία τους τους διατάζει να σκοτώσουν για να την εξαπλώσουν , τι είναι “κύριε” Παπαδημούλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιά λύση καί μοναδική : Δημιουργία από τήν 8 καί τήν ενάτη μεραρχία.[Η ΠΑ πότε θά αρχίσει βραδυνές χαμηλές πτήσεις πάνω από τά Τίρανα;] Ζώνη ασφαλείας σέ όλη τήν βόρεια Ήπειρο ώς τήν Χειμάρα. Νά προστατεύσουμε τούς αδελφούς Βορειοηπειρώτες. Μάς δίνει τό δικαίωμα αυτό τό Πρωτόκολλο τής Κέρκυρας. Μέ βάσει αυτό ή βόρειος Ήπειρος ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ. Νά αναπνεύσουν ελεύθερα καί οί βορειοηπειρώτες. Τό απαιτεί ή θυσία χιλιάδων στρατιωτών μας πού τά όστα τους είναι θαμμένα ακόμη εκεί. Τό απαιτεί ή ψυχή τού χειμαριώτη ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ. ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ! Τόν θυμάστε ή τόν ξεχάσατε; Τό απαιτεί Ή ΨΥΧΉ τού άταφου ΚΏΣΤΑ ΚΑΤΣΙΦΑ! Τό απαιτουν οι ψυχές τών δύο ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΩΝ. Ότι καί νά κάνουν τόσο οί εθνοπροδότες σουσλόφ τών Αθηνών. Αλλά καί οί δολοφόνοι τσάμηδες [ νά αγιάσει ή ψυχή του στρατηγού Ν Ζέρβα . Γιά τήν εθνική υπηρεσία προσέφερε. Ξεριζώνοντας από τήν Ήπειρο τό καρκίνωμα τών δολοφόνων αλβανοτσάμηδων]. Ότι ή Βόρειος Ήπειρος ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ. ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ. Ό Ελληνισμός ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΗΔΗ! Διότι ΤΑ ΟΣΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΠΟΎ ΕΊΝΑΙ ΘΑΜΜΕΝΑ ΕΚΕΙ ΧΑΡΑΞΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ! ΚΑΊ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ. Φέρνουν την ενσωμάτωση μέ τήν Ελλάδα ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ . ΠΑΝΟΣ

      Διαγραφή
  2. Εάν οι εισσαγγελείς διαφθοράς ασχοληθούν επισταμένα με την τεράστια ακίνητη περιουσία που απέκτησε ο Παπαδημούλης εντός και εκτός συνόρων από την ανάμειξή του στην πολιτική, ίσως γλυτώσουμε από έναν ανθέλληνα που μας ξεπουλάει στις Βρυξέλλες αρπάζοντας βαλίτσες με μετρητά και επενδύοντάς τα σε ακίνητα κυρίως. Που είναι ο πέλεκυς της δικαιοσύνης να ταρακουνήσει το άθλιο σάπιο σύστημα που καθημερινά δείχνει όλο και περισσότερο τις προδοσίες που είναι εντεταλμένο να κάνει, αφανίζοντας τα Ελληνικά ιδεώδη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]