Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα μάθουμε άραγε, τι έγινε στην Αλβανία;


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Πόνος και οργή είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στους Έλληνες τόσο της ομογένειας, όσο και των εντός των τειχών, μετά το αιματηρό περιστατικό στις Βουλιαράτες, μία αναπνοή από το Αργυρόκαστρο, όπου ένα Ελληνόπουλο είναι νεκρό από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας και του στρατού....

Οι συνθήκες κάτω υπό τις οποίες σκοτώθηκε από τους Αλβανούς, ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας παραμένουν... για την ελληνική κυβέρνηση ένα ακόμα μυστήριο, με την ανταλλαγή πυροβολισμών την οποία επικαλείται η αλβανική αστυνομία να φαντάζει "στημένη"... ή τουλάχιστον, μη ειλικρινής!

Οι κάτοικοι του χωριού, Βουλιαράτες, όπως και πολλών άλλων γειτονικών χωριών της περιοχής, δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλουν ότι ζουν κάτω από το καθεστώς του αλβανικού τρόμου. Τώρα υποστηρίζουν, πως οι αλβανικές αρχές έψαχναν μετά μανίας για θύμα, για να αποθαρρύνουν πιθανούς συνεχιστές του σημαιοστολισμού των χωριών και να σπάσουν κάθε δεσμό που διατηρούν οι ομογενείς με την Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό πως ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα χαρακτήρισε το νεκρό Βορειοηπειρώτη ως "τρελό εξτρεμιστή" και "Χρυσαυγίτη".

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, κάθε χρόνο τοποθετούσε ελληνικές σημαίες σε διάφορα σημεία του χωριού και στο νεκροταφείο των πεσόντων, για να τιμήσει τη μνήμη των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο Αλβανικό Μέτωπο και σίγουρα δεν ήταν τρελός, όπως προσπαθούν να τον παρουσιάσουν οι Αλβανοί... Αντίθετα δούλευε σαν το σκυλί στην οικοδομή για να τα βγάλει πέρα. Είχε υπερβολική αγάπη για την Ελλάδα, όμως... και αυτό όπως φαίνεται, το πλήρωσε με την ίδια τη ζωή του...


Για να δούμε όμως, πως "ίσως" να έγιναν τα πράγματα, που αν η Ελλάδα διέθετε μία οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, σίγουρα οι Αλβανοί δεν θα είχαν εκτραχυνθεί τόσο πολύ και ίσως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας να ζούσε ακόμα, έστω και στη φυλακή, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή!

Η μέρα εκείνη ήταν μια ημέρα γιορτής και μνήμης, που όπως κάθε χρόνο, τιμούνταν από τους εκεί Έλληνες, με τη συμμετοχή συγγενών των πεσόντων, καθώς και της Ελληνικής Πολιτείας... Εκείνη την ημέρα παρούσα ήταν και η Ελληνίδα Υπουργός Πολιτισμού και υποτίθεται πως οι Αλβανοί θα ήταν λίγο πιό ευγενικοί... για τα μάτια τουλάχιστον!

Κι όμως, απ' ό,τι υποστηρίζουν πολλοί ομογενείς μας από τη Βόρεια Ήπειρο, οι Αλβανοί αστυνομικοί κατέβασαν τις ελληνικές σημαίες από το χωριό, κάτι που όμως, πρέπει να επιβεβαιωθεί! Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, λογομάχησε με τους αστυνομικούς, και εκνευρισμένος πήγε στο σπίτι του, πήρε το όπλο και πυροβόλησε δυό τρεις-φορές στον αέρα! Αν, όπως οι Αλβανοί υποστηρίζουν, ήθελε όντως να σκοτώσει... με ένα τέτοιου είδους όπλο, που διαθέτει απίστευτη διατρητική ικανότητα, θα το είχε πολύ εύκολα διαπράξει -οι Αλβανοί αστυνομικοί στέκονταν μόνο σε μερικά μέτρα απόσταση!

Στο βίντεο φαίνεται και ακούγεται καθαρά, πως ξαφνικά, υπήρξε καταιγισμός πυροβολισμών προς το μέρος που στέκονταν, παρ' όλο που εκείνη τη στιγμή από το δρόμο περνούσαν παιδιά! Ο Κατσίφας, φαίνεται να επιχειρεί να καλυφθεί πίσω από αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα! Κατόπιν, απ' ό,τι υποστηρίζουν οι ομογενείς που βίωσαν τα γεγονότα από απόσταση αναπνοής, έτρεξε προς το βουνό, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το χωριό, κοντά σε περιοχή που βρισκόταν ένα παλαιό υδραγωγείο!

Πριν καν τελειώσει η εκδήλωση μνήμης στους Βουλιαράτες με την Ελληνίδα Υπουργό παρούσα, ειδικές δυνάμεις του στρατού και της στρατοχωροφυλακής, κύκλωσαν την περιοχή και όπως διαβεβαιώνουν κάτοικοι του χωριού, οι Αλβανοί κομάντος τον εκτέλεσαν, αμέσως μόλις τον εντόπισαν, με δύο θανατηφόρες βολές στο στήθος και στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν μόνοι τους για να "στήσουν" ένα δήθεν περιστατικό εμπλοκής και ανταλλαγής πυροβολισμών, ώστε να δικαιολογήσουν τον θάνατο του ομογενή μας; Είναι βέβαια μια θεωρία που υποστηρίζεται όμως, από πολλούς σχεδόν αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες των γεγονότων! Μένει να αποδειχθεί η αλήθεια, αφού η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ήδη μεταφέρθηκε στα Τίρανα, στην Ιατροδικαστική υπηρεσία! Σίγουρα οι Αλβανοί θα δώσουν στοιχεία, που όμως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα αντικατοπτρίζουν και την αλήθεια, τη στιγμή που δεν δέχθηκαν ιατροδικαστική συνδρομή από την Ελλάδα, ώστε τα αποτελέσματα να είναι αδιαμφισβήτητα...

Δεν είναι δυνατόν να "τρώμε" τις αηδίες και τα ψέμματα που μας "σερβίρουν" οι Αλβανοί!

"Ήταν εσκεμμένη εκτέλεση - μήνυμα προς την ελληνική μειονότητα! Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας "εκτελέστηκε" απ' ό,τι φαίνεται, εν ψυχρώ, σε μια απότομη πλαγιά, χωρίς μέρος για να ταμπουρωθεί όπως λένε ή να κρυφτεί! Τον πλησίασαν, με το στρατιωτικό ελικόπτερο πάνω από το κεφάλι του, να τον έχει ακινητοποιήσει, χωρίς εκείνος να μπορεί πλέον ούτε ν' αντιδράσει, ούτε να κρυφτεί, και χωρίς να επιχειρήσουν καν να τον συλλάβουν ή έστω να τον τραυματίσουν, τον εκτέλεσαν από κοντινή απόσταση -έτσι απλά σημαδεύοντας απ' ευθείας την καρδιά του και μάλιστα όχι μία, αλλά δύο φορές!

ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΟ!!!

Στη συνέχεια σέρνοντας τον κατέβασαν από την πλαγιά... τον εξέτασε "δήθεν" ο... αόρατος ιατροδικαστής τους, σε ένα χώρο, χειρότερο και από "κοτέτσι", με τον φερόμενο ως ιατροδικαστή να αφαιρεί με δόλο, "όλα" τα πιθανά ενοχοποιητικά στοιχεία που θα σκιαγραφούσαν την αλήθεια στέλνοντάς τον... "πλυμένο" και χωρίς τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια της δολοφονίας, στα Τίρανα, στην Κεντρική Ιατροδικαστική Υπηρεσία, όπου όπως αποκαλύφθηκε είναι ελάχιστα πια, τα επιπλέον στοιχεία τα οποία μπορούν να προκύψουν, από κάποια έρευνα από ελληνικής πλευράς, καθώς κρίσιμα στοιχεία φαίνεται ότι έχουν… πλυθεί.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Έλληνας ιατροδικαστής είδε τη σορό του 35χρονου Έλληνα για διάστημα μόλις πέντε λεπτών, χωρίς να του επιτραπεί να έχει μαζί του, τα απαραίτητα εργαλεία για να εξετάσει τη σορό. Του επέτρεψαν δηλαδή, να δει τη σορό, μόνο με τα μάτια, για πέντε λεπτά... με τα χέρια στις τσέπες!

Αλήθεια, τι έχει να πει ο Ράμα, που υποθάλπει τους "εκτελεστές", που ο ίδιος έστειλε και που τολμάει να κουνάει και το δάκτυλο;

Προκύπτουν βέβαια, τα κάτωθι ερωτήματα:

- Πέφτανε οι πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια της τελετής σχεδόν μέσα στο χωριό... που ακουγόντουσαν μέχρι τα Γιάννενα, αλλά η Υπουργός Πολιτισμού δεν αντιλήφθηκε απολύτως τίποτα; Μήπως είχε την εντύπωση πως οι Αλβανοί γιόρταζαν... την "έλευση" της; Κατά τη διάρκεια δηλαδή, που ο Έλληνας καταδιώκετο και σκοτωνόταν από την αλβανική αστυνομία, η Ελληνίδα Υπουργός Πολιτισμού ήταν εκεί και ενώ είχε ενημερωθεί πως κυνηγιέται Έλληνας ομογενής... και πως πυροβολήθηκε θανάσιμα, εκείνη ήπιε το καφεδάκι της, είπε πως... "δεν υπέπεσε τίποτα στην αντίληψη της"... και έφυγε για να επιστρέψει με την αυτοκινητοπομπή της στην Ελλάδα;
- Ο κος Τσίπρας μίλησε με τον Έντι Ράμα; Τι του είπε όταν εκείνος απεκάλεσε τον Έλληνα που σκοτώθηκε, "παράφρονα ακροδεξιό εξτρεμιστή" & "Χρυσαυγίτη";
- Τι έχει να πει ο "πατριώτης" κος Καμμένος με το μεγάλο στόμα που πάντα σιωπά, όταν πρόκειται για την Ελλάδα;
- Τι έχουν να πουν εκείνοι όλοι, που πριν σκαφτεί ο λάκκος για να ταφεί το παλικάρι, έσπευσαν να το κατηγορήσουν για εμπόριο ναρκωτικών; Όποιος το ανέδειξε, ακόμα & αν είναι αλήθεια -που απ' ό,τι φαίνεται δεν είναι, είναι πολύ φθηνός -για τα σκουπίδια δηλαδή, αυτού που λέγεται "συνείδηση"!
- Τους Αλβανούς μεγαλέμπορους ναρκωτικών, ο Παρασκευόπουλος τους ελευθερώνει, ν' αλωνίζουν...
Ο Κατσίφας όμως ήταν Έλληνας και η αξία της ζωής του μετριέται μάλλον με άλλη ζυγαριά!

Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει, αν είχε κάνει κάποιες παρατυπίες στη ζωή του -οι κυβερνώντες έχουν διαπράξει πολύ περισσότερες και ακόμα διαπράττουν!

Με ενδιαφέρει που οι Αλβανοί δεν ήταν φιλικά διακείμενοι ως προς την εκδήλωση και βέβαια την παρουσία της ελληνικής κοινότητος σ' αυτήν... και όταν ο Κατσίφας αντέδρασε -σίγουρα με λανθασμένο τρόπο, τον κυνήγησαν και του αφαίρεσαν τη ζωή!

Σκότωσαν Έλληνα στην Αλβανία; Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω πως έκανε καλά που πυροβόλησε, όπως λένε στον αέρα! Αν η Ελληνική αστυνομία ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο, έπρεπε κάθε μέρα να σκοτώνονται καμιά 10αριά Αλβανοί στη χώρα μας...

Πως προτίθεται η ελληνική κυβέρνηση να προασπίσει την αλήθεια και να φροντίσει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση που συγκλόνισε τους Έλληνες και την οποία οι Αλβανοί με κάθε τρόπο και μέσον προσπαθούν να κουκουλώσουν;

Δυστυχώς για όλα αυτά χρειάζεται μια "ελληνική κυβέρνηση", την οποία δυστυχώς, προς το παρόν", δεν διαθέτει η χώρα!...

Ας ελπίσουμε, πως τουλάχιστον θα κάνει κάτι απ' όλα αυτά, που συμπεριλαμβάνονται στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις μιας συντεταγμένης ευρωπαϊκής κυβέρνησης... Ας το ελπίσουμε τουλάχιστον!

Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο Πάγκαλος είπε:«Είχε όπλο ή δεν είχε; Εγώ είμαι της άποψης όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται από την αστυνομία όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ και τις σκανδιναβικές χώρες» είπε χαρακτηριστικά.
    Δεν βρέθηκε κάποιος να του πεί αν ένας Έλληνας αστυνομικός πυροβολήσει ληστή Αλβανό θα τεθεί αμέσως σε διαθεσιμότητα, ΕΔΕ και ίσως να απολυθεί, ένας δεν βρέθηκε να ρωτήσει αυτόν που είπε ότι την Σημαία μας στα Ίμια την πήρε ο αέρας.
    Είναι εξοργιστικοί και θρασύτατοι όλοι αυτοί που έφεραν το ΔΝΤ, που παρέδωσαν την Εθνική μας κυριαρχία και δεν βρίσκεται κάποιος να τους σταματήσει επιτέλους.
    Βγάλτε τον σκασμό ανθελληνικά υποκείμενα. ΣΚΑΣΤΕ! σας πληρώναμε τόσα χρόνια και δεν μας υπερασπιστήκατε ποτέ.
    Κύριε, που την είδατε την Ευρωπαϊκή κυβέρνηση; κατάντησαν την πατρίδα μας παράδειγμα προς αποφυγή και περίγελο των Ευρωπαίων, ο Παπανδρέου πρώτος-πρώτος με το να μας κατηγορεί συστηματικά και οι υπόλοιποι κατώτεροι του μηδενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]