Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Πακέτο μείωσης φόρων για στήριξη της οικονομίας


Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το νέο πακέτο μείωσης φόρων που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που στόχο έχει να στηρίξει την τουρκική οικονομία και να βοηθήσει στην ανάκαμψή της, μετά τις αναταράξεις των τελευταίων μηνών.

Όπως είπε χθες στο υπουργικό συμβούλιο, οι μειώσεις αυτές θα έχουν στόχο να «αναζωογονηθούν οι τομείς που συρρικνώθηκαν από τη συναλλαγματική επίπτωση».

Όπως αναφέρει η Hurriyet, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Αλμπαϊράκ, η μείωση του ΦΠΑ στις πωλήσεις κατοικιών και στον κλάδο των επίπλων από το 18% στο 8% θα παραταθεί μέχρι το επόμενο έτος.

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στις οικιακές συσκευές θα αρθεί μέχρι το 2019.

Για τα αυτοκίνητα με μηχανές κάτω των 1600 κυβικών, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα μειωθεί κατά 15%, ενώ όλοι οι συντελεστές ΦΠΑ για τα επιβατικά αυτοκίνητα θα μειωθούν στο 1% από 18%.

Επίσης, θα συνεχιστεί η μείωση του συντελεστή στους τίτλους ιδιοκτησίας στο 3% από 4%.


Ο κ. Αλμπαϊράκ είπε επίσης πως ο αριθμός των εταιρειών που συμμετέχουν στην εκστρατεία της Τουρκίας κατά του πληθωρισμού, έχει φτάσει τις 2.500.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας προέβλεψε πως ο πληθωρισμός τροφίμων στη χώρα θα φτάσει στο περίπου 30% μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Κατά τον ίδιο, στα τέλη της χρονιάς, ο πληθωρισμός θα έχει διαμορφωθεί στο 23,5%, ενώ ανέβασε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό στα είδη διατροφής από 13% στο 29,5%, υποδηλώνοντας ότι το κόστος στα είδη διατροφής μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, μετά το 28% του Σεπτεμβρίου.

Ο διοικητής είπε επίσης ότι η Τράπεζα αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 15,2% μέχρι τα τέλη του 2019 και στο 9,3% μέχρι τα τέλη του 2020. Ο επίσημος στόχος της Κεντρικής Τράπεζας είναι 5%.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]