Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μακρόν: Η κατάσταση στην Ευρώπη σήμερα θυμίζει Μεσοπόλεμο


Κατάπληκτος από την ομοιότητα ανάμεσα στην σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη και τον Μεσοπόλεμο δηλώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, απευθύνοντας έκκληση για «πνευματική διαύγεια και αντίσταση».

«Είμαι κατάπληκτος από την ομοιότητα ανάμεσα στην κατάσταση που ζούμε και την κατάσταση του Μεσοπολέμου», δηλώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας στο περιθώριο της επίσκεψής του σε έκθεση αφιερωμένη στον Ζορζ Κλεμανσό, τον πρωθυπουργό της Γαλλίας στις αρχές του 20ού αιώνα.

«Σε μία Ευρώπη διαιρεμένη από τους φόβους, την εθνικιστική αναδίπλωση, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, βλέπουμε να ανασυντίθεται ό,τι συνιστούσε την ζωή στην Ευρώπη από το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι την κρίση του 1929», δηλώνει ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της Ouest-France.

«Πρέπει να το έχουμε στον νου μας, να έχουμε πνευματική διαύγεια, να γνωρίζουμε πώς αντιστεκόμαστε, στηριζόμενοι στο σφρίγος της Δημοκρατίας», λέει.


Σήμερα, «η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν κίνδυνο: τον κίνδυνο του διαμελισμού από την εθνικιστική λέπρα και της αποσταθεροποίησης από εξωτερικές δυνάμεις. Και, κατά συνέπεια, απώλειας της κυριαρχίας της. Δηλαδή, εξαρτώντας την ασφάλειά της από τις αμερικανικές επιλογές και τις μεταβολές τους, έχοντας μια Κίνα όλο και περισσότερο παρούσα στις ουσιαστικές υποδομές της, μια Ρωσία που κάποτε τείνει προς την χειραγώγηση, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τις αγορές που κάποτε ξεπερνούν το εκτόπισμα που μπορούν να έχουν τα κράτη», προειδοποιεί ο Εμανουέλ Μακρόν.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εκατό χρόνια από το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου (191401918), ο αρχηγός του γαλλικού κράτους θα επισκεφθεί τα πεδία των μαχών στην βόρεια και την ανατολική Γαλλία την ερχόμενη εβδομάδα, πριν από την μεγάλη τελετή για την ανακωχή της 11ης Νοεμβρίου 1918 στην Αψίδα του Θριάμβου παρουσία δεκάδων ηγετών από ολόκληρο τον κόσμο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]