Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζάεφ: Ή Συμφωνία των Πρεσπών ή διεθνής απομόνωση


Με την φράση «κοιτάξτε το μέλλον, το μέλλον των παιδιών σας. Η απόφαση των πολιτών είναι η χώρα να προχωρήσει μπροστά», ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση και να στηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές, προκειμένου να οδηγήσουν τη χώρα προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

«Πρέπει να αποφασίσετε αν θα το κερδίσουμε ή θα το χάσουμε αυτό», είπε με νόημα ο Ζ. Ζάεφ αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι όσοι ψηφίσουν θετικά ενδεχομένως δεν θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις για τα επεισόδια της 27ης Απριλίου του 2017 που έλαβαν χώρα στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα, Αναφερόμενος στα επεισόδια της 27ης Απριλίου, είπε ότι η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί ευκαιρία για αλληλοσυγχώρεση. «Ας δώσουμε τα χέρια. Ο λαός δεν θα συμφιλιωθεί αν δεν συμφιλιωθούν οι πολιτικοί του»,σημείωσε χαρακτηριστικά αφήνοντας και παράθυρο για τροποποιήσεις επί των αλλαγών που προωθούνται με την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλοιώσουν το πνεύμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MIA κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τη διαδικασία συνταγματικής αλλαγής, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Ζάεφ επιχείρησε να πείσει τους αναποφάσιστους βουλευτές, λέγοντας ότι η απόρριψή της θα έθετε την χώρα σε απομόνωση και θα επανέφερε το πολιτικό τραύμα των τελευταίων 27 ετών και ιδιαίτερα αυτό της τελευταία περιόδου.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]