Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένα δισ. βρώμικο παιχνίδι κυβέρνησης- τρόικας


Κυβέρνηση και τρόικα τα έχουν κάνει πλακάκια και κάνουν πάρτι με 1 δισ. ευρώ σε βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων! Η μεν πρώτη τσεπώνοντας 735 εκ. ευρώ για ρουσφέτια και εξαγορά ψήφων αντί να τα δίνει στους πολίτες, στους οποίους ανήκουν και που τα χρωστάει, η δε δεύτερη για να διαφημίζει ότι το θνησιγενές κουστούμι που έχει ράψει για τους Έλληνες είναι σωστό. Σε μια πολιτικο-οικονομική διαπλοκή.

Η ιστορία είναι απλή. Το υπουργείο οικονομικών χρωστάει σε Έλληνες φορολογούμενους και επιχειρήσεις πάνω από 3 δις ευρώ. Τα χρωστάει γιατί τα στοιβάζει κάτω από το μαξιλάρι του «πλεονάσματος» αντί να τα δίνει για να ξεχρεώσει τις υποχρεώσεις της. Οι υποχρεώσεις είναι από πληρωμές προμηθευτών, από καθυστερούμενες συντάξεις, από επιστροφές φόρων και εισφορών και από δικαστικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών και επιχειρήσεων.

Αν τα έδινε η κυβέρνηση στην ώρα τους δεν θα υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα που να δικιολογεί παροχές και υποσχέσεις κουραφέξαλα. Αλλά, αν τα έδινε δεν θα ήταν εφικτό και το πλεόνασμα που ντε και καλά επέβαλαν οι δανειστές και μάλιστα σε βάθος χρόνου μέχρι το 2062! Η εγκληματική ενέργεια σε βάρος των Ελλήνων είναι διπλή:


Ο μεν υπουργός πανηγύρισε που εκταμίευσε 1 ολόκληρο- παρά κάτι- δις.(920 εκ. για την ακρίβεια) οι δε «θεσμοί» πανηγύρισαν που η κυβέρνηση τα πάει καλά με το πρόγραμμα που της επέβαλαν! Το θέατρο του παραλόγου. Που θα ήταν κωμωδία αν από αυτά τα λεφτά δεν περίμεναν να ζήσουν:

1. επιχειρήσεις που περιμένουν αυτό το ρευστό για να επιβιώσουν,
2. εργαζόμενοι που περιμένουν να πληρωθούν και να έχουν δουλειά από τις επιχειρήσεις,
3. συνταξιούχοι που περιμένουν να πάρουν τη σύνταξη για να ζήσουν,
4. άνεργοι που περιμένουν το επίδομα για να μην πεθάνουν,
5. άρρωστοι που περιμένουν την πάπια στο νοσοκομείο που δεν έχει πληρώσει τον προμηθευτή,
6. περιπολικά και δημόσια οχήματα που δεν έχουν ανταλλακτικά και καύσιμα, αφού δεν πληρώνονται οι έμποροι
7. και πάει λέγοντας….

Ένα ολόκληρο δισεκατομμύριο! Για να κρατάει η κυβέρνηση τα δύο τρίτα, 735 εκ. και να μπαλώνει τρύπες κακοδιαχείρισης άλλων οργανισμών, που θα’ πρεπε να τη στείλουν στη φυλακή ή να αναλώνονται για να πληρώνονται συνεργασίες και συμβάσεις με ένα σωρό αλεξιπτωτιστές και κολλητούς, που κρατάνε στα χέρια τους υποσχέσεις για ψηφαλάκια στις εκλογές. Αυτοδιοικητικές και εθνικές.

Σ αυτή τη συμπαιγνία κυβέρνησης και τροϊκανών, ο υπουργός Οικονομικών κ Τσακαλώτος εκταμίευσε 920 εκ. για να καλύψει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες. Πού τα έδωσε; Στούς φορείς του Δημοσίου που χρωστάνε. Σε ΔΕΚΟ, νοσοκομεία, Αυτοδιοίκηση και λοιπούς συγγενείς. Όλοι αυτοί έδωσαν σ αυτούς που χρωστούσαν μόλις 185 εκ.! Τα υπόλοιπα; Ατμός! Όχι ακριβώς.

Τα λεφτά είναι στα ταμεία των φορέων. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται! Και γιατί δεν τα δίνουν όλοι αυτοί οι… φορείς σε κείνους που τα χρωστάνε; Γιατί έχουν άλλες προτεραιότητες. Να διορίσουν, να χρυσώσουν κυκλώματα ημετέρων, να μπαλώσουν κι αυτοί τρύπες. Να ψηφοθηρήσουν. Και πώς δικιολογούν την κατακράτηση και καθυστέρηση των πληρωμών;

Σύμφωνα με έρευνα του συνάδερφου Γρ. Νικολόπουλου, όλες αυτές οι … υπηρεσίες του δημοσίου και οι «αυτοδιοικήσεις», που ζουν μπέϊκα χάρη στην υπέρογκη φορολογία μας, επικαλούνται ότι δεν ξεπληρώνουν τα χρέη γιατί τα μέτρησαν με μια αρχική καταγραφή, αλλά τώρα πρέπει να κάνουν …προσεκτική καταγραφή για το πού χρωστάνε πόσα! Ούτε σε τάξη δημοτικού δεν ακούς τέτοιες ανοησίες.

Όταν ρωτιώνται γιατί καθυστερούν μήνες την προσεκτική καταγραφή απαντάνε ότι έχουν φόρτο εργασίας! Φόρτο εργασίας στο δημόσιο!! Που αν πας στις υπηρεσίες και παρακολουθήσεις το ρυθμό εργασίας ενώ έχεις δουλέψει ή δουλεύεις εκτός δημοσίου θα εκραγείς από αγανάκτηση για την κοροϊδία.

Ποιος είναι υπεύθυνος για τη σωστή και έγκαιρη μοιρασιά; Το υπουργείο Οικονομικών που έδωσε τα λεφτά. Και ποιος ελέγχει το υπουργείο; Η τρόικα. Και τι κάνει η τρόικα όταν βλέπει ότι τα λεφτά που δίνει δεν πάνε στους δικαιούχους; Παίρνει τον υπουργό και τον κάνει ντα! Γιατί, αν δεν του δώσει άλλα λεφτά ή αν τον πιέσει εκβιαστικά να πληρώσει, θα φέρει την κυβέρνηση σε πολύ δύσκολη θέση οικονομικά και πολιτικά, το πλεόνασμα θα αποδειχτεί μαϊμού και θα χάσουμε την πιο πρόθυμη, πιο συνεπή, πιο βολική κυβέρνηση που εμφανίστηκε στη χώρα. Δεν το λέμε εμείς. Αυτοί οι ίδιοι το λένε.

Όπως έχω γράψει επανειλημμένως, οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται εδώ και 9 χρόνια μεταξύ δύο συμφορών. Η μια είναι οι κυβερνήσεις τους και η άλλη είναι οι «εταίροι» και «σύμμαχοί» τους. Οι πρώτοι τους έχουν γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι και ενδιαφέρονται μόνο για τις καρέκλες τους και οι δεύτεροι ενδιαφέρονται μόνο να σώσουν τα δικά τους λεφτά (κι αυτό το ομολογούν κυνικά οι ίδιοι) και να αρπάξουν ό,τι πλούτο έχει η χώρα. Αφού κυβερνήτες και πολίτες χέρι- χέρι είναι ανίκανοι να τον εκμεταλλευτούν και να ζήσουν ευημερούντες σε μια ευλογημένη γωνιά, όπως είναι η πατρίδα τους.

Αν το κράτος κατακρατούσε και δεν πλήρωνε όχι 735 εκ ευρώ, αλλά ένα ευρώ σε οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης ή στις ΗΠΑ, οι αδικημένοι πολίτες θα είχαν ακουστεί ηχηρά και απειλητικά από τα δικαστήρια μέχρι μέσα στις αίθουσες των κυβερνείων. Εδώ, περιμένουμε πότε θα μας ελεήσει ο πολυχρονεμένος μας πασάς. Πεντακόσια ενενήντα εφτά (597) χρόνια τουρκοκρατία και ραγιαδισμός.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]