Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι καλές πολιτικές μπίζνες μεταξύ σκοπιανού και συντάξεων


«Είχαμε συμφωνήσει ως βάση το "Δημοκρατία του Ίλιντεν"», είπε ο Ζάεφ, και έστειλε τις ευχαριστίες του προς τον Αλέξη Τσίπρα για «το θάρρος που επέδειξε» προκειμένου να υπάρξει η συμφωνία των Πρεσπών.

Πρώτον, ως προς την συμφωνία για τον Ίλιντεν, αυτά παθαίνει ένας λαός όταν τον εκπροσωπούν πολιτικοί χωρίς βάθος παιδείας και χωρίς ενδιαφέρον για την χώρα τους, να φροντίσουν τουλάχιστον να μάθουν τι είναι αυτό που συμφωνούν.

Ως προς το θάρρος που επέδειξε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, δεν το κατάλαβα. Εγώ θα το έλεγα άγνοια κινδύνου, επειδή δεν γνωρίζει τι νιώθει ένας Έλληνας πατριώτης, και νόμισε πως θα περάσει η Συμφωνία, όπως και το δημοψήφισμα του 2015. Άλλωστε, μας είχε αποκαλέσει "όχλο", όσους αντιδράσαμε, και μετά μας έβγαλαν και πράκτορες ξένων δυνάμεων. Πρόκειται για το ήθος της Αριστεράς.

Αλλά και πάλι, για ποιο θάρρος του Α. Τσίπρα, μίλησε ο Ζάεφ; Υπέγραψε Συμφωνία και πήρε τα εύσημα των Δυτικών, που τον στηρίζουν. Αυτό δεν ήθελε; Αν πάρει ως αντάλλαγμα, και την αναβολή στις περικοπές των συντάξεων, δεν μιλάμε για θάρρος. Μιλάμε για καλές πολιτικές "μπίζνες".

Ο Καμμένος, πάντως, άθελά του πέτυχε στόχο. Τον βρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, άρα μπορεί να εμφανιστεί ως δεξιός. Θα λησμονηθεί άραγε ότι στήριξε κομμουνιστική κυβέρνηση, όντας συνένοχος, που έφεραν την χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση;


Η αλήθεια είναι, ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι, δεν τολμούν ακόμη δημόσια να τα πουν στον Τσίπρα, και τα λένε στη νύφη να τ’ ακούσει η πεθερά. Τι είπε ο Καμμένος και του επιτέθηκαν; Για βάσεις των Αμερικανών στην Ελλάδα, είπε. Μα, αυτές τις έχει δώσει ήδη ο Τσίπρας; Ποιο είναι το ζήτημα; Ότι δεν μπορούν πλέον διαδηλώνοντας, να αποκαλούν τους Αμερικανούς φονιάδες των λαών;

Στα σοβαρά αποφάσισε η Φώφη να αποκλείσει από τους συνδυασμούς του Ευρωψηφοδελτίου την Εύα Καϊλή και τον Ανδρουλάκη; Η επιθυμία της να εκλεγούν ο Χρηστίδης και ο Νικ Παπανδρέου, είναι τόσο ισχυρή ώστε να αποκεφαλίσει στελέχη που έχουν διακριθεί [η Εύα τιμήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, για τις επιδόσεις της].

Ποιοι άραγε πίεσαν την Φώφη να διατηρηθεί η οικογένεια της Μαργαρίτας Τσαντ στην πολιτική επικαιρότητα; Δεν θα γλιτώσει η Ελλάδα; Άσε που συζητιέται ότι και ο άλλος γιος, ο Γιώργος θα "κοσμήσει" το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, με βέβαιη εκλογή, που προβλέπεται από το νόμο ως πρωθυπουργός, παίρνοντας την θέση ικανού στελέχους, που θα πάρει την πρωτιά.

Δεν είχα καταλάβει ότι έτσι εννοούσε την Αλλαγή η Φώφη. Αν δει τους κομμένους και επιτυχημένους ευρωβουλευτές σε άλλον συνδυασμό, τότε τι θα πει στους εκλεκτούς προστατευομένους της αν δεν εκλεγούν; Και στους απογοητευμένους ψηφοφόρους της;

Ψάχνουμε όλοι να βρούμε ιδεολογικούς λόγους για την παροχή θετικής ή αρνητικής ψήφου στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων, και παραβλέψαμε το ωμό οικονομικό συμφέρον. Η βουλευτής Λιλιάνα Ποπόφσκα των Οικολόγων, που συνεργάζεται με τον Ζάεφ, δεν ψήφισε στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων, και μπορεί να μη ψηφίσει υπέρ και στην Ολομέλεια.

Ο πατέρας της, μέλος της Ακαδημίας, ομολόγησε την αιτία. Εάν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, πολλά από έργα του θα πρέπει να αποσυρθούν από τα σχολικά βιβλία και την επίσημη κρατική ιστοριογραφία (ισχυρίζεται στα έργα του την καταγωγή των Σλάβων από τους Μακεδόνες του Αλεξάνδρου… κ.ά.).

Καλλισθένης εν δήμω
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]