Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για ξένους ηγέτες και χώρες


Ποια είναι η άποψη των Ελλήνων για ορισμένους ξένους ηγέτες; Ποιες χώρες χαίρουν ή όχι της συμπάθειας μας; Αυτά τα ερωτήματα κλήθηκε να απαντήσει δημοσκόπηση της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό της "Καθημερινής της Κυριακής".

Δημοφιλέστερος ξένος ηγέτης σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς συγκεντρώνει 55% θετικές απόψεις. Ακολουθεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ με 43% και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Αρκετά συμπαθής είναι και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπινγκ, ο οποίος συγκεντρώνει 32% θετικών απόψεων. Στον αντίποδα, οι λιγότερο δημοφιλείς ηγέτες σύμφωνα με την άποψη των Ελλήνων, είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ (29%), ο Αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (27%) και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συγκεντρώνει μόλις το 5% των θετικών απόψεων.


Στην αξιολόγηση χωρών, στο ερώτημα "πως αξιολογείτε τη στάση απέναντι στη χώρα μας;", η Γαλλία συγκεντρώνει το 63% των θετικών αξιολογήσεων, ακολουθούμενη από την Κίνα που συγκεντρώνει το 54%. Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους Έλληνες, οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν 49% θετικές απόψεις. Στο 38% βρίσκονται οι θετικές απόψεις των ερωτηθέντων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ φτάνουν στο 34% για την Ρωσία. Στο τέλος της κατάταξης, η Γερμανία που συγκεντρώνει το 24% των θετικών απόψεων και η Τουρκία που έφτασε μόλις στο 4%.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]