Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Άρειος Πάγος είπε «ναι» στην έκδοση του Mr Bitcoin στη Ρωσία


“Πράσινο φως” για την έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ γνωστού και ως Μr Bitcoin στη Ρωσία άναψε ο Αρειος Πάγος επικυρώνοντας την απόφαση του συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.

Το ζήτημα στο εξής είναι σε ποια χώρα θα εκδοθεί ο Βίνικ δεδομένου ότι εκζητείται από τις ΗΠΑ και την Ρωσία, ενώ εκκρεμεί και αντίστοιχο αίτημα από τις γαλλικές αρχές. Διευκρινίζεται, ότι τον τελικό λόγο έχει σύμφωνα με την νομοθεσία ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος θα αποφανθεί εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ρωσία και στην περίπτωση που ταχθεί υπέρ της έκδοσης σου σε ποία χώρα θα εκδοθεί.

Ο Mr Bitcoin, ο οποίος εκζητείται από την Ρωσία για το αδίκημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, δήλωσε ενώπιον του συμβουλίου του Αρείου Πάγου ότι επιθυμεί την έκδοσή του στην Ρωσία και πως ό,τι έχει να πει θα το αναφέρει ενώπιον της Ρωσικής Δικαιοσύνης.

Ο 'Αρειος Πάγος, με προηγούμενη απόφαση του, τάχθηκε υπέρ της έκδοσης του στις αμερικανικές δικαστικές αρχές οι οποίες τον εκζητούν, ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί στον 'Αρειο Πάγο και το αίτημα των γαλλικών αρχών.

Ο συνήγορος του Βίνικ Ηλίας Σπυρλιάδης, δήλωσε ότι «με την σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει μία δυνατότητα παραπάνω να χρησιμοποιήσει, ώστε να αποφασίσει την έκδοση του Βίνικ στην Ρωσία, η οποία άλλωστε είναι και η χώρα καταγωγής του».

Εύα Καραμανώλη
Euro2day






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]