Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Facebook «δουλεύει» για τα συριζοτρόλ…


Εδώ και καιρό το Facebook έχει ξεφύγει και έχει αγριέψει… με ή χωρίς λόγο.

Έτσι, καθημερινά βλέπουμε αναρτήσεις να κατεβαίνουν, δημοσιεύσεις να εξαφανίζονται, και προφίλ χρηστών να … εξαϋλώνονται. Πολλές φορές με εντελώς σαθρές δικαιολογίες, όπως π.χ. ότι το περιεχόμενο ενός πολιτικού άρθρου, ή το βίντεο με κάποιο τραγούδι είναι … πορνό!

Ειδικά στην Ελλάδα, όπου τα τρόλς του Σύριζα, για τα οποία κάποτε κοκορεύονταν η Κουμουνδούρου, όχι μόνο επιτίθενται εν χορώ σε αντίθετες απόψεις, αλλά πληρώνονται κιόλας, και μάλιστα καλά…

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Αν δηλαδή σε στοχοποιήσουν οι «επαγγελματίες» κήνσορες του ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή εκδοχή των λογοκριτών της χούντας, αρκούν μερικές ταυτόχρονες αναφορές, κι αμέσως η δημοσίευση σου κατεβαίνει, με εσένα να «μπλοκάρεσαι» στην αρχή για 24 ώρες, στη συνέχεια για μια εβδομάδα, στη τρίτη καταγγελία για έναν ολόκληρο μήνα, και μετά ακολουθεί η οριστική εξαφάνιση του προφίλ σου.

Και χωρίς να μπορείς να βρεις το δίκιο σου πουθενά, αφού υποτίθεται ότι ο «αλγόριθμος» είναι απρόσωπος.

Κι’ αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε χρήστη, ακόμη και σε εκείνους που κάνουν ανώδυνο facebooking, σε όλους εκείνους δηλαδή που απλά ανεβάζουν χαριτωμένες φωτό με γατάκια, και «ερωτικά» τραγούδια του Ρέμου και του Κιάμου.

Είναι να μη σε βάλουν στο μάτι κάποιοι, στις περισσότερες φορές οι συριζαίοι δηλαδή.

Αυτά όμως μέχρι χθες, διότι σήμερα έρχεται το ίδιο το Facebook και δηλώνει πως εκτός από τους γνωστούς ανώνυμους ρουφιάνους, τώρα και το ίδιο αναλαμβάνει ρόλο λογοκριτή, και ρόλο χωροφύλακα. Με πρόσχημα την καταπολέμηση των περίφημων fake news, που το τελευταίο διάστημα, σε συνέχεια και σε αγαστή συνεργασία με την πολιτική ορθότητα, αποτελούν τον νέο μπαμπούλα των απανταχού καθεστώτων.

Καθεστώτα τα οποία έχει ανάγκη να «γλείφει» το Facebook, αφού τα λεφτά είναι πολλά.


Τι κάνει λοιπόν το Facebook; Δηλώνει κατ’ αρχήν ότι θέλει όλα όσα βλέπουμε στις σελίδες του να είναι αληθινά. Γι’ αυτό και ξεκινάει μια νέα πολιτική επαλήθευσηςτων αναρτήσεων που περιέχουν «ειδήσεις», αλλά και των φωτογραφιών και βίντεο που ανεβάζουν οι χρήστες του.

Μέχρι τώρα υπήρχε μια κάποια προσπάθεια να αποσύρονται άρθρα και αναρτήσεις που περιείχαν ξεκάθαρα πλαστές ειδήσεις, αλλά όπως είπε χθες η Tessa Lyons, υπεύθυνη «προϊόντος» του Facebook, «η πλαστή είδηση δεν υπάρχει μόνο στα γραπτά κείμενα, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και ως λεζάντα πάνω σε μια φωτογραφία, ή σαν ηχητικό σε κάποιο βίντεο. Για να πολεμήσουμε την παραπληροφόρηση, στο εξής θα διεξάγουμε ενδελεχείς ελέγχους σε όλα τα είδη των αναρτήσεων»!

Όλα αυτά έχουν σαν αφορμή τις πειραγμένες φωτογραφίες που υποτίθεται εκμεταλλεύτηκαν οι Ρώσοι πράκτορες για να επηρεάσουν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2016. Ένα θέμα που έγινε σημαία στις ΗΠΑ.

Τώρα λοιπόν, και όπως ανακοίνωσε μια άλλη υψηλόβαθμη υπάλληλος του Facebook, η Antonia Woodford, η εταιρία δημιούργησε ένα νέο μοντέλο λογισμικού, το οποίο μπορεί να μαθαίνει, και το οποίο αυτόματα θα εντοπίζει πιθανά fake news μέσω διάφορων «ενδείξεων», συμπεριλαμβανομένων και των παρατηρήσεων που αποστέλλουν κάποιοι χρήστες» (οι εξηνταλεπτίτες του Σύριζα που λέγαμε).

Η χαρά των συριζαίων τρολ δηλαδή, συμπληρώνω ο ποταπός, που έχω δει 2-3 προφίλ, πολλές αναρτήσεις, αλλά ακόμη και τραγούδια που ανέβασα να εξαφανίζονται από το Facebook ως … πορνογραφικού περιεχομένου!

Και όπως συνεχίζει η Woodford, «αν μια εικόνα ή ένα βίντεο δεν μοιάζουν σωστά, θα τα στέλνουμε σε fact-checkers (μάλλον λογοκριτές λέω εγώ) για να το ελέγξουν».

Οι εκλογές για το κογκρέσο των ΗΠΑ πλησιάζουν, οπότε το Facebook, το οποίο δέχτηκε σκληρές επιθέσεις για παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές και για διασπορά ψευδών ειδήσεων, τώρα φυσάει και το γιαούρτι.

Αν σε αυτό προστεθεί και το ξεγύμνωμα που υπέστη σε σχέση με την Cambridge Analytica, η οποία έκανε κακή χρήση των προσωπικών στοιχείων 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, τότε είναι δικαιολογημένος ο Mark Zuckerberg, που φέρεται σαν γατάκι, απολογούμενος διαρκώς, και δηλώνει αποφασισμένος να σφίξει ακόμη περισσότερο τα λουριά της ιδιωτικότητας, βλέπετε privacy settings, στο Facebook, λέγοντας πως «δημιουργήσαμε και θέτουμε σε εφαρμογή εξελιγμένα συστήματα, έτσι ώστε να μη σημειωθεί ξανά καμιά παρέμβαση τρίτων στις αμερικανικές εκλογές».

Άλλο που δεν θέλουν δηλαδή και οι εδώ ρουφιάνοι του Σύριζα, που τώρα πλέον η δουλειά τους γίνεται ακόμη πιο εύκολη…

StrangeAttractor
AntiNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]