Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρεμλίνο: Στηρίζουμε την ενότητα του Ορθόδοξου κόσμου


Με μια πολύ προσεκτική δήλωση το Κρεμλίνο πήρε θέση στο ζήτημα που έχει ανακύψει για το αυτοκέφαλο της ουκρανικής εκκλησίας, μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Μόσχας. «Η προτιμώμενη λύση είναι η διατήρηση της ενότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Tass, σχολιάζοντας το ζήτημα, o εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι υπάρχει η ανάγκη να παραμείνει ενωμένη η ορθόδοξη εκκλησία, τονίζοντας ότι το ρωσικό κράτος παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά δεν μπορεί ουσιαστικά να παρέμβει.

«Μας προκαλεί ανησυχία η πληροφορία για τις πιθανές λύσεις σε ό,τι αφορά την εκκλησία της Ουκρανίας. Αλλά την ίδια ώρα αυτά τα ζητήματα άπτονται του ενδοεκκλησιαστικού διαλόγου, είναι εκκλησιαστικά ζητήματα, και βεβαίως το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτά. Για την Μόσχα και για ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο, το μόνο προτιμώμενο σενάριο είναι αναμφίβολα η διατήρηση της ενότητας» δήλωσε ο Πεσκόφ.


Οι δηλώσεις Πεσκόφ έρχονται σήμερα, Παρασκευή, ημέρα που η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας πραγματοποιεί έκτακτη συνάντηση στη Μόσχα. Σύμφωνα με τον Πατριάρχη της Μόσχας και Ρωσίας, Κύριλλο, η ημερήσια διάταξη της συνάντησης περιλαμβάνει μόνο ένα ζήτημα που σχετίζεται με την απόφαση να παρασχεθεί καθεστώς αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες το Πατριαρχείο Μόσχας αμφισβήτησε ευθέως το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Σε δηλώσεις του πριν δύο μέρες, ο επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, Ιλαρίων, τόνισε πως αν αναγνωριστεί το πατριαρχείο του Κιέβου, «δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να έρθουμε σε ρήξη με το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Στηρίζουν την ενότητα του ορθόδοξου κόσμου με την προϋπόθεση να είναι υπό την ράβδο του ρωσσικού Πατριαρχείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μπετοβλακας μπουγατσοφαγος υπουργος των Εξωτερικων μας προσπαθει μεσω του

      θρησκευτικου συναισθηματος να δημιουργησει διχονοια μεταξυ Ρωσικου και Ελληνικου

      λαου. Με εντολες ΗΠΑ!!

      Δεν του βγηκαν οι μπουρδες περι "υπονομευσης" της συμφωνιας των Πρεσπων, και η ολη

      υποθεση απο το διπλωματικο επιπεδο μεταβιβαζεται στο θρησκευτικοπολιτικο.

      Πως μεχρι σημερα ηταν αψογες οι σχεσεις μεταξυ των Πατριαρχειων και ξαφνικα

      υπαρχει αυτη η αδικαιολογητη ενταση;

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]