Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταδικάστηκε η Βρετανία για τις μαζικές παρακολουθήσεις!


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε χθες το Λονδίνο για το πρόγραμμα μαζικών παρακολουθήσεων της βρετανικής κυβέρνησης, το οποίο είχε αποκαλύψει -μεταξύ άλλων- ο πρώην υπάλληλος της NSA Εντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με το πόρισμα του δικαστηρίου του Στρασβούργου, στο οποίο είχαν προσφύγει δημοσιογραφικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις καθώς επίσης και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι μαζικές υποκλοπές των επικοινωνιών και τα μέτρα λήψης των δεδομένων από τους παρόχους πρόσβασης στο διαδίκτυο παραβίασαν την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αφού δεν παρείχαν επαρκείς εγγυήσεις.

Επιπλέον, το πρόγραμμα των μαζικών παρακολουθήσεων παραβίασε το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για το δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιωτικής και της οικογενειακής ζωής, σύμφωνα πάντα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ωστόσο, το ΕΔΑΔ έκρινε πως η παροχή των ευαίσθητων πληροφοριών σε ξένες κυβερνήσεις δεν ήταν παράνομη.

Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει το 2013 ο Σνόουντεν -προκαλώντας παγκόσμιο σάλο και την αυτοεξορία του στη Μόσχα-, οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, κυρίως η GCHQ, συγκέντρωναν συλλήβδην στοιχεία τηλεφωνικών κλήσεων, γραπτών μηνυμάτων και ηλεκτρονικής επικοινωνίας, είτε επρόκειτο για υπόπτους είτε για απλούς πολίτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταδικαστική απόφαση-σταθμός του ΕΔΑΔ αποτελεί ένα σημαντικό νομικό «χαστούκι» για τις ευρωπαϊκές χώρες που χρησιμοποιούν ανάλογα προγράμματα παρακολούθησης.

Δεν τολμούμε καν να φανταστούμε τι θα συμβεί όταν αποκαλυφθεί το εύρος των παρακολουθήσεων πολιτών που γίνονται στην Ελλάδα στα χρόνια των μνημονίων και, ιδιαίτερα, κατά την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Όταν θα αποφασίσουν κάποιοι να διερευνήσουν το θέμα των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα και στη συνέχεια να αποκαλύψουν το μέγεθος των κατάφορων παραβιάσεων τόσο του Συντάγματος όσο των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων των ελλήνων πολιτών από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και με την σφραγίδα της αριστερής (sic) κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τότε θα αποκαλυφθεί και το πραγματικό πρόσωπο της "δημοκρατίας" που υπάρχει και εφαρμόζεται στην Ελλάδα...





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]