Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Επίθεση κατά των τελευταίων τζιχαντιστών


Αγωνία για την Ιντλίμπ, την ώρα που οι υπό τις ΗΠΑ συμμαχικές δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση

Από την Ελενα Στάθου - Ελευθερόγλου

Ε νώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα προς την Ιντλίμπ -το τελευταίο προπύργιο των αντικαθεστωτικών- οι υπό τις ΗΠΑ συμμαχικές δυνάμεις ξεκίνησαν την τελική επίθεση εναντίον των εναπομεινάντων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο διεθνής συνασπισμός σε συνεργασία με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που αποτελούνται κυρίως από Κούρδους πολιτοφύλακες, οι οποίοι υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον, εξαπέλυσαν επίθεση κατά των τζιχαντιστών που βρίσκονται στη Χατζίν, στις όχθες του Ευφράτη.

Κούρδοι και Αμερικανοί εδώ και μήνες διεξάγουν μια επιχείρηση για την ανακατάληψη περιοχών στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ που κατείχαν οι τζιχαντιστές, οι οποίοι πλέον έχουν περιοριστεί στη Χατζίν, κοντά στα σύνορα Συρίας - Ιράκ. Το γεγονός αυτό ωστόσο δεν τους εμπόδισε να επιτεθούν στην επαρχία Σουέιντα και να σκοτώσουν 21 καθεστωτικούς.

Ο συνασπισμός πάντως ευελπιστεί ότι η τελική επίθεση θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την εξόντωση και των τελευταίων τζιχαντιστών αλλά και τον εντοπισμό κορυφαίων αξιωματούχων του Ισλαμικού Κράτους, ίσως και του ίδιου του επικεφαλής του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του εκπροσώπου του Αμερικανικού Πενταγώνου, σύμφωνα με τον οποίο οι ΗΠΑ δεν θα φύγουν από τη Συρία «αν δεν ολοκληρώσουν το έργο τους».


Την ίδια ώρα -σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters- η Τουρκία φαίνεται ότι ενισχύει τις προμήθειες όπλων προς τους Σύρους αντάρτες, λίγο πριν από την επικείμενη επίθεση του συριακού στρατού και των συμμάχων του στην Ιντλίμπ.

Παράλληλα η Άγκυρα προειδοποιεί για νέο προσφυγικό κύμα από την Ιντλίμπ, ενώ το Βερολίνο από την πλευρά του δεν αποκλείει τη συμμετοχή της Γερμανίας σε πλήγματα στη Συρία, εάν η Δαμασκός χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον των ανταρτών.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]