Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ικέτης των αμερικανών


Υπάρχουν και όρια. Για την ακρίβεια, θα έπρεπε να υπάρχουν. Ακόμα και οι επαίτες πολλές φορές σκύβουν το κεφάλι, νιώθοντας ότι ζητώντας ελεημοσύνη ξεπερνούν κάποια όρια, που κανονικά δεν θα ήθελαν να περάσουν, αλλά οι συνθήκες τους αναγκάζουν. Ζητούν έτσι, πέρα από αυτό καθαυτή την βοήθεια, την κατανόηση των συνανθρώπων τους, ένα σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους.

Από την άλλη, υπάρχουν πολιτικοί, που εμφανίζονται ως ικέτες, αλλά δεν ντρέπονται καθόλου. Και αδιαφορούν για την αναξιοπρέπεια που εκπέμπουν. Καμιά φορά μάλιστα κομπορρημονούν γι’ αυτό. Το διαφημίζουν σαν… ικανότητα – ότι είναι αυτοί και όχι οι άλλοι τους οποίους ελεημονεί κάποιος. Για παράδειγμα, τώρα στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση Τσίπρα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εμφανίστηκαν σαν να είναι… μεγάλοι μάγκες, που η Ουάσιγκτον και γενικώς ο διεθνής παράγοντας δείχνει να τους ευνοεί. Τους ευνοεί γιατί του κάνουν τα χατίρια, όπως κανένας άλλος στο παρελθόν ίσως, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για τους ίδιους. Αρκεί, που οι «μεγάλες δυνάμεις» τους αναγνωρίζουν και στηρίζουν. Τέτοια αμερικανοδουλεία είχαμε καιρό να δούμε, είναι αλήθεια. Τέτοια γλείψιμο, εκεί που άλλοτε πέφτανε φτυσίματα δεν το περίμενε ούτε το πιο αισιόδοξο και αλαζονικό γεράκι του αμερικανικού Πενταγώνου.

Σαν να έγινε δεύτερη φύση για τη σημερινή κυβέρνηση η υποταγή και η ικεσία. Με αντάλλαγμα κάποια ψίχουλα, μία πρόσκαιρη «βοήθεια».

Θα πρέπει να είναι κανείς τουλάχιστον αιθεροβάμων και αφελής με περικεφαλαία για να πιστεύει ότι οι «μεγάλες δυνάμεις» θα τους στηρίζουν εσαεί και χωρίς ανταλλάγματα. Προφανώς δεν έχει καμία σημασία το αντάλλαγμα – μόνο το «κέρδος», που θα προκύψει.

Θα πει κανείς, «πώς ανακτήσαμε την εθνική μας κυριαρχία», όταν όλα εξαρτώνται από τον διεθνή παράγοντα;


Τα παραδείγματα της εξάρτησης ουκ ολίγα:

Ο Τσίπρας παρουσίασε τη ΔΕΘ ένα πολύ μικρό καλάθι θετικών μέτρων, σε σχέση με όσα αρχικά έλεγαν οι κυβερνώντες. Το έκανε υπό το φόβο των αγριεμένων αγορών και των αυστηρών δανειστών.

Ακόμα και τα όσα ανακοίνωσε στη ΔΕΘ τα κρίνουν αυτές τις μέρες οι τροϊκανοί, που ζουν και βασιλεύουν στην Αθήνα!

Για τις συντάξεις, είπε θα ρωτήσει το Βερολίνο και τα πράγματα θα εξελιχθούν ανάλογα με τη στάση των Γερμανών!

Για το Σκοπιανό παρέπεμψε τον αρχηγό της ΝΔ και επίδοξο αυριανό πρωθυπουργό Μητσοτάκη, στο… ΝΑΤΟ. Ανεξάρτητα δηλαδή από το τι θα πουν οι έλληνες ψηφοφόροι για τη Συμφωνία των Πρεσπών στις επόμενες εκλογές, μεγαλύτερη σημασία για τη σημερινή κυβέρνηση έχουν οι διαθέσεις της Ουάσιγκτον!

Για την περίφημη ανάπτυξη εξαρτιόμαστε από τους αμερικάνους, στους οποίους κάνουμε τεμενάδες και ελπίζουμε ότι επειδή έχουμε… γεωστρατηγική σημασία για τον Λευκό Οίκο, θα βάλουν λίγο… πλάτη – ναι, «πλάτη» το λένε τώρα.

Είπαμε, η άτιμη η κοινωνία μπορεί να σε ρίξει στην επαιτεία, αλλά και λίγη τσίπα, δεν βλάπτει.

Γιάννης Μακρυγιάννης
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]