Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι αξία έχει μια ζωή για σας, κυρίες και κύριοι του Σύριζα;


Του Θοδωρή Γιάνναρου

"Όταν σκοτώνεις έναν είσαι ίσως δολοφόνος, όταν σκοτώνεις πολλούς είσαι αγωνιστής, όταν σκοτώνεις ακόμα περισσότερους χωρίς όπλα είσαι... αριστερός θεός".

Δεν το πιστεύει κανείς! Ο Σύριζα δεν είναι "τρομοκρατικό" κόμμα. Δεν στηρίζει και δεν υποθάλπει την τρομοκρατία, καταδικάζει κάθε πράξη βίας, κάθε έκνομη πράξη ή προσπάθεια καταστροφής ξένης περιουσίας και δεν προτρέπει άλλους να καίνε ανθρώπους που τολμούν να εργάζονται σε απεργίες. Είναι ένα νόμιμο, δημοκρατικό κόμμα που έτυχε να κυβερνά τον τόπο... έστω και κατά λάθος. Όμως, για να το σκεφθούμε λίγο καλύτερα, βρε σύντροφοι...

Έχετε από παλιά μια ομάδα βουλευτών και στελεχών που ρέπουν... "βουρ" προς την τρομοκρατία, ή -για να μην είμαστε υπερβολικοί- είναι πιο κοντά στο "μπαχαλιστάν και τις κρανοφόρους ταξιαρχίες των Εξαρχείων και των "Ρουβικώνων", όσο και αν προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο, θεωρώντας τους πολίτες βλάκες ή έστω ευκολόπιστους.

"Δεν ζητάμε καμία προνομιακή μεταχείριση από κανένα κράτος, γι’ αυτό δεν πρέπει να μας απασχολεί ποιος είναι στην εξουσία... η αριστερά ή η δεξιά. Ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους μας, ακόμα κι όταν παρανομούν, ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη. Τα λοιπά απλά αναπαράγουν 'δεξιούς μύθους' περί διασυνδέσεων, χάιδεμα κουκουλοφόρων και λοιπών γελοιοτήτων...", είχε γράψει πριν κάποιο καιρό ο ανεκδιήγητος βουλευτής του Σύριζα, Κυρίτσης.

Τι είπε ο ποιητής; Το πιστεύει όμως και πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι έχει... θρασύτατο θράσος να το διαδηλώνει και να το κάνει φέιγ βολάν στα μούτρα μας. Έχει το απαράμιλλο θράσος των αριστεριστών να δείχνει ποιος είναι και τι πιστεύει χωρίς να φοβάται, ή να κρύβεται πίσω από το βουλευτικό κοστούμι. Ένα κοστούμι βεβαίως που ποτέ του δεν φόρεσε, μιας και του αρέσει να κυκλοφορεί παντού με την προβιά, λες και είναι στα αγαπημένα του Εξάρχεια, με τους λατρεμένους του κατασκευαστές μολότοφ!


Όμως, ο Κυρίτσης έχει κάνει -συνειδητά, εννοείται- ένα ακόμη τραγικό μεν, αριστερίστικο δε, λάθος. Μπερδεύει την αριστερά με την τρομοκρατία. Μπερδεύει τους κοινωνικούς αγώνες που είναι κατανοητοί από τον οποιονδήποτε δημοκράτη, άσχετα αν συμφωνεί με τον τρόπο, με το μπάχαλο με το οποίο έχει γαλουχηθεί και μεγαλώσει ο ίδιος!

Μπερδεύει τις διαδηλώσεις, την έκφραση της κοινωνικής οργής, με τις ληστείες σε τράπεζες, σουπερμάρκετ και χρηματαποστολές, με τη χρήση των καλάσνικοφ, ή βομβών και σφαιρών, επί δικαίους και αδίκους! Δεν διαφωνεί ούτε στις δολοφονίες αθώων... στον βωμό της άρρωστης ιδεοληψίας κάποιων καθυστερημένων τύπου Χριστόδουλου Ξηρού, ή δολοφόνων για μια τυρόπιτα, τύπου Κουφοντίνα!

Με τη δικαιολογία που κάπως, με ανεξήγητο τρόπο φύτρωσε στο κεφάλι του, λοιπόν, οι διάφοροι Κυρίτσηδες, υιοί Σκουρλέτη, Βούτση και δεν συμμαζεύεται, δηλώνουν έμπρακτα ότι υπάρχει πολιτικό "υπόβαθρο" στις πράξεις των δολοφόνων και σύσσωμη η κυβέρνηση και το δεκανίκι της, οι "Ανεξάρτητοι Ψεκασμένοι", έφτασαν πλέον να αρνούνται να κρατήσουν ακόμα και τα όποια προσχήματα!

Έτσι, επιβεβαιώνουν πλέον και στην πράξη ακριβώς αυτό που είναι πλέον πασιφανές ακόμα και για τον καλοπροαίρετο θεατή αυτού του "παρά φύσιν" θεάτρου του συγκεκριμένου θιάσου, που παίζεται και που μεταμορφώνεται σε τραγική πραγματικότητα - παρέχουν δηλαδή ηθική και κεκαλυμμένη πολιτική υποστήριξη σε ημιάγριους δολοφόνους-τρομοκράτες που αιματοκύλησαν τη χώρα, και όλ' αυτά χωρίς απολύτως καμία αιδώ ή έστω κάποιον υποτυπώδη σεβασμό στα θύματά τους.

Το "ρουσφέτι" του αιώνα αποτελεί η χαριστική μεταγωγή του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, του "θεσμικού" τρομοκράτη και ήρωα των τέκνων των Συριζαίων που κατοικοεδρεύουν στο κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακές Βόλου, για να καλλιεργεί ραπανάκια και ήδη να βρίσκεται στον διάδρομο απογείωσης προς την ελευθερία και την πιθανή επανακατάδυσή του στην παρανομία και το έγκλημα, αλλά και η μουλωχτή μεταφορά του ανθρώπου με τις ειδικές νοητικές ανάγκες και τα ζωώδη ένστικτα, Χρστόδουλου Ξηρού, στις light φυλακές Χαλκίδος.

Με την ενέργειά της αυτή, η κυβέρνηση περίτρανα αποδεικνύει τους "δεσμούς αίματος" δεκαετιών, των αρχόντων της και του ίδιου του προκαθημένου της, Αλέξη Τσίπρα, με την τρομοκρατία και τους εκτελεστές της!

Ήταν ένα αναμενόμενο ρουσφέτι στον προστατευόμενό τους... ανυπέρβλητου μεγέθους... και δεν έγινε μία απλή μεταφορά του πρώτου τη τάξη "αρχιδολοφόνου" ειδικά, σε άλλη φυλακή, αλλά σε αγροτική φυλακή, όπου κατά πρώτον περνάει πολύ πιο άνετα, αντί να σαπίζει σε κάποιο "λευκό κελί" αλυσοδεμένος. Και, κατά δεύτερον, λόγω της εργασίας που μπορεί να κάνει πιθανότατα θα απελευθερωθεί πολύ γρηγορότερα, ίσως και σε δύο μόλις χρόνια από σήμερα... αλλά θεωρώ πως έξω εκεί που ζουν οι άνθρωποι δεν αναμένεται να περάσει και ιδιαίτερα καλά.

Ο Σύριζα δεν διαθέτει ακόμα ένοπλο τμήμα, αλλά εντός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται αρκετά στελέχη που βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες των τρομοκρατών τις οποίες και στηρίζουν, καταγγέλουν άνθρωποι επώνυμοι και ανώνυμοι, που πλέον έχουν εγκαταλείψει το μόρφωμα και βρίσκονται απέναντι...

Βέβαια οι διάφοροι "Ρουβίκωνες" και οι ένοπλοι των κολχόζ των Εξαρχείων, μαζί με έμπειρους τρομοκράτες -παλιά ντουφέκια- είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν σημαντικό πονοκέφαλο στις επόμενες κυβερνήσεις, ειδικά όταν επιλέξουν να κρυφτούν στο σκοτάδι της παρανομίας και στο αντάρτικο των πόλεων.

Η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει στη νέα μεταπολίτευση πρέπει να ξεκινήσει από εκεί, δημιουργώντας "υποδομές" για την ισόβια κάθειρξη (όταν λέμε ισόβια... εννοούμε ισόβια, είχε πει κάποτε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής!), τέτοιων αποβρασμάτων, το ξερίζωμα των φωλιών-γιαφκών και των στεκιών των κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια και όπου αλλού βρεθούν, αφήνοντας την αστυνομία να κάνει τη δουλειά, που ξέρει καλά να κάνει!

Επιτέλους, ας ξεβρωμίσει αυτός ο τόπος...

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]