Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Ερντογάν: Ελευθέρωσε τον Μπράνσον μέχρι αύριο στις 6 το απόγευμα


Τελεσίγραφο 24 ωρών για την απελευθέρωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον, φέρεται να έχει δώσει ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ στον Ταγίπ Ερντογάν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην γενέτειρά του Ριζέ.

Κατά την διάρκεια περιοδείας του, στις πόλεις της Μαύρης Θάλασσας που επλήγησαν από πλημμύρες, μπρος σε πλήθος οπαδών του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε στην ομιλία του:

“Θέλουν από μας να τον απελευθερώσουμε (σ.σ τον πάστορα Μπράνσον) μέχρι τις 6 αύριο το απόγευμα, χρησιμοποιώντας απειλές”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελεσίγραφο δόθηκε από Αμερικανούς αξιωματούχους στην τουρκική αντιπροσωπεία, που επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, την περασμένη Τετάρτη. Στην ιδια συνάντηση δόθηκε και κατάλογος με άλλους δεκαπέντε Αμερικανούς που κρατουνται στην Τουρκία και πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα.

Σε περίπτωση που η προθεσμία λήξει αναμένεται η Αμερική να σκληρύνει την στάση της και να προχωρήσει και σε άλλες κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας.

Η είδηση για το τελεσίγραφο φαίνεται πως επιβεβαιώνει αντίστοιχα δημοσιεύματα των εφημερίδων Financial Times και Wall Street Journal. Η δεύτερη είχε γράψει ότι μετά την αποτυχία των συνομιλιών την περασμένη Τετάρτη, η Αμερική ετοιμάζει και νέα δέσμη κυρώσεων.

Το άρθρο των FT την περασμένη Πέμπτη ανέφερε πως οι ΗΠΑ διαμήνυσαν σε Τούρκους αξιωματούχους, πως η Άγκυρα “έχει περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη να απελευθερώσει τον κ. Μπράνσον” αποδίδοντας την πληροφορία σε αξιόπιστες πηγές.

Το παρόμοιο άρθρο της WSJ μία ημέρα μετά, ανέφερε πως η απαίτηση των ΗΠΑ να απελευθερωθεί ο Μπράνσον, επιτάχυνε τις συνομιλίες εκατέρωθεν.

Με πληροφορίες από την Hurriyet και την Sabah
HellasJournal




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]