Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Γερμανοί ψάχνουν για νύφες με… προίκα


Η κληρονομιά είναι πιο δελεαστική απ’ ότι τα εισοδήματα από την εργασία για τους Γερμανούς, όταν σκέφτονται τον γάμο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, έκθεση της Bundesbank αποκαλύπτει πως τα χρήματα που θα μπορούσαν να περάσουν στην επόμενη γενικά της οικογένειας είναι αυτά που έχουν σημασία για τους Γερμανούς που ψάχνουν σύζυγο. Στην έκθεση, οι οικονομολόγοι Junyi Zhu και Etienne Pasteau, του Paris School of Economics, γράφουν πως η κληρονομιά είναι περίπου δυόμισι φορές σημαντικότερη από τα εισοδήματα που αποκτούνται από την εργασία, στην επιλογή συζύγου στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Οι προτιμήσεις αυτές, οπωσδήποτε, δεν είναι απαραίτητα συνειδητές. Αυτό που παρατηρείται είναι ένα σύμπτωμα κοινωνικής διαστρωμάτωσης και της αυξανόμενης σημασίας που έχει για τα ετήσια εισοδήματα στη Γερμανία ο κληρονομημένος πλούτος.

«Αυτή η κυνική άποψη για τον γάμο έρχεται σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη του γάμου που οδηγείται κυρίως από την αμοιβαία συμπάθεια», σχολιάζουν οι Zhu και Pasteau. «Ωστόσο, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εκ των προτέρων την πιθανότητα τα άτομα να λαμβάνουν υπ’ όψιν αυτή την πληροφορία» όταν αναζητούν σύζυγο.


Άλλωστε, μια μεγάλη κληρονομιά «μπορεί να αυξήσει σημαντικά το σημείο εκκίνησης για το βιοτικό επίπεδο ενός ζευγαριού». Και ορισμένοι μπορεί απλά να έχουν «ισχυρές δυναστικές προτιμήσεις».

Σύμφωνα με τη μελέτη, η κατάσταση στη Γερμανία μοιάζει πολύ με αυτήν της Γαλλίας. Και αυτό παρά το γεγονός πως ο αριστοκρατικός πλούτος στη Γερμανία μειώθηκε σημαντικά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μεγάλος μέρος της χώρας βρίσκονταν υπό κομμουνιστικό καθεστώς το δεύτερο ήμισυ του περασμένου αιώνα. Είναι επίσης άσχετο από το γεγονός πως η κοινωνική κινητικότητα στη Γερμανία είναι υψηλότερη απ’ ότι στη Γαλλία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές, τις πρόσφατες δεκαετίες έχει σημειωθεί μια «επανεμφάνιση της ανισότητας πλούτου που μπορεί να οδηγήσει σε μια ανανεωμένη σημασία του κληρονομημένου πλούτου σε ότι αφορά την επιλογή συζύγου».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]