Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Στέρεψε» η λίμνη της Γενεύης


Διχογνωμία προκαλεί η απόφαση του Δήμου της Γενεύης να μη δώσει φέτος άδειες σε πλανόδιους εμπόρους και λούνα παρκ, αφήνοντας ελεύθερες τις προσβάσεις στα παράλια της λίμνης Λεμάν.

Παρότι οι περίοικοι συμφωνούν με τη δημοτική πρωτοβουλία, που θα τους επιτρέψει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια να απολαύσουν ελεύθερα τον περίπατο στην όχθη της λίμνης, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαστές υπαίθριων χώρων διαμαρτύρονται για ενδεχόμενη μείωση της τουριστικής κίνησης, ως αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής.

Ο δήμος της «πιο συναρπαστικής πόλης της Ελβετίας» επέλεξε μινιμαλιστική προσέγγιση για τις θερινές γιορτές στα παράλια της λίμνης Λεμάν, έχοντας διαπιστώσει ότι τα μεγαλεπήβολα σχέδια περασμένων ετών συνέβαλαν μόνο στη συρρίκνωση των δημοτικών εσόδων.

«Μοιάζει σαν να βρισκόμαστε σε πόλη-φάντασμα. Η έντονη ζέστη αποθαρρύνει τους τουρίστες. Ο τζίρος μας μειώθηκε φέτος στο ήμισυ, ενώ οι περισσότεροι από τους πλανόδιους αποφάσισαν να μην πληρώσουν το φουσκωμένο ενοίκιο που μας ζήτησε ο δήμος», λέει ο Αλέν Μπεργκντόρφ, πρόεδρος της Ενωσης Πλανόδιων Εμπόρων της Γενεύης. Τα «βαγονέτα» της ρόδας παρατήρησης είναι σχεδόν όλα άδεια και ελάχιστοι τουρίστες από την Ασία ή τη Μέση Ανατολή περπατούν στην παραλίμνια ζώνη.

Μέλος της οικογένειας Αλ Τάνι από το Κατάρ, που επισκέπτεται κάθε χρόνο τη Γενεύη, λέει: «Η παραλιακή ζώνη ήταν πιο εντυπωσιακή παλιότερα. Μπορούσαμε να τριγυρνάμε όλη μέρα και να καθόμαστε το βράδυ για φαγητό». Πιο αυστηρά κρίνει την απόφαση του δήμου, ο υπάλληλος της ρόδας παρατήρησης: «Πολλές πολυμελείς οικογένειες από τη Μέση Ανατολή, που έφθασαν τον Ιούλιο, επέστρεψαν ήδη στις χώρες τους, βλέποντας ότι η παραλία δεν προσφέρει πια ψυχαγωγία. Τι απώλεια για τη Γενεύη!».

Καθησυχαστική εμφανίζεται η Λουσί Ζερμπέρ, εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου τουρισμού της Γενεύης. «Τα πυροτεχνήματα του Σαββάτου, που είναι το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού, θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Η ουσία του εορτασμού δεν θα αλλάξει. Την ίδια ώρα, επιλέξαμε άλλες δραστηριότητες, όπως υπαίθριο κινηματογράφο και μουσική σκηνή», λέει η κ. Ζερμπέρ.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]