Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αφήστε να θάψουμε τους νεκρούς


Του Άγη Βερούτη

Στην Ελλάδα, οι νεκροί δεδικαίωνται. Η δικαίωση των νεκρών είναι κάτι που ισχύει σ’ αυτό το αρχιπέλαγος εδώ και περισσότερα από 3.500 χρόνια. Το κατέγραψε ο Όμηρος στην Ιλιάδα στις ταφές των πολεμιστών μετά τις μάχες, και ο Σοφοκλής στην «Αντιγόνη» περιγράφοντας την ύβρι που διέπραξε ο βασιλιάς της Θήβας Κρέων απέναντι σε δυνάμεις ανώτερες των ανθρώπων, εμποδίζοντας την ταφή του νεκρού Πολυνείκη από τις αδελφές του, ως όφειλαν από τον ιερό νόμο.

Αυτή η ηθική διάσταση των ημερών μετά την εκατόμβη του Ματιού είναι που έχει εξαγριώσει τους Έλληνες ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αφού πρώτα προσπάθησαν να αποσείσουν τις ευθύνες τους με επικοινωνιακά τερτίπια και συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον για το πόσο καλά τα έκαναν όλα, ο θίασος που υποδύεται την κυβέρνηση της Ελλάδας πέρασε στην αντεπίθεση.

Ξεκίνησε μια εκστρατεία λάσπης ότι κάποιο «σκοτεινό σχέδιο» εκτυλίχθηκε για τους «μαυρίσει» την εικόνα, πως δήθεν τη φωτιά έβαλαν επίτηδες εμπρηστές, ενώ ήταν φανερό ακόμα και στους πιο αδαείς πως καμία αιτία φωτιάς δεν μεταβάλλει την υποχρέωση του οργανωμένου κράτους να προστατέψει τους πολίτες από τον θάνατο στις φλόγες της.

Κατόπιν, επιτιθέμενοι πάλι στους νεκρούς για το ότι κάποιοι είχαν αυθαίρετα, προσπάθησαν σε συγχορδία να πείσουν την κοινή γνώμη ότι όποιος είχε αυθαίρετη δόμηση στο ακίνητό του θα έπρεπε να περιμένει να πεθάνει από τη φωτιά. Όταν ούτε αυτό έπιασε, εμφανίστηκε το μικιμάους της ελληνικής βουλής να κατηγορήσει όσους κάηκαν όντες μέσα στη θάλασσα, ή ό,τι άλλο κατεβάζει το άρρωστο μυαλό τους.


Δυστυχώς για όλους εμάς τους υπόλοιπους, ο θίασος που υποδύεται την κυβέρνηση νομίζει ότι βρίσκεται σε κάποια λατινοαμερικανική αριστερή δικτατορία, ή σε κάποια χώρα του ανατολικού μπλοκ, και ότι θα μας πούνε «δυο λογάκια» και θα σταματήσουμε να ωρυόμαστε για την εκκρεμότητα της πολιτείας απέναντι στους 92 νεκρούς του Ματιού, που συνεχίζει ακόμα και σήμερα!

Όσο οι υπαίτιοι της εκατόμβης του Ματιού θα κυκλοφορούν στις κοσμικές εκδηλώσεις χασκογελώντας, όσο θα απειλούν τους νεκρούς με κατεδάφιση των ήδη καμένων πρώην σπιτιών τους, όσο θα βγαίνουν τα μικιμάους να ρίχνουν ευθύνη σε όσους μπήκαν με εγκαύματα στη θάλασσα για να σωθούν, όσο θα προσπαθούν να καλύψουν την ανικανότητά τους να σημάνουν συναγερμό εκκένωσης, όσο θα κρύβουν ότι έστελναν τον κόσμο από τη Μαραθώνος να καεί, όσο θα παραμένουν αγέρωχοι και αλαζόνες χωρίς να ζητάνε μια συγγνώμη, τόσο οι Έλληνες θα θυμώνουν ακόμα περισσότερο μαζί τους.

Καταρχήν πρέπει να αφήσουν την κοινωνία να θάψει τους 92 νεκρούς της, σαν πρώτο δείγμα μεταμέλειας και σεβασμού των ανθρώπων αυτών που έχασαν τη ζωή τους. Ώστε να αναπαυθούν. Όπως γίνεται πάντα σε κάθε καταστροφή. Ώστε να μπορέσει η κοινωνία να θρηνήσει και να ηρεμήσει.

Μετά θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε προσεκτικά ως κοινωνία ποιος έφταιξε, και μετά να τιμωρηθεί σκληρότερα αν ήταν στους αλαζόνες, στους κοκορίκους και στους ψεύτες που βεβήλωσαν τη μνήμη των νεκρών.

Εδώ δεν είναι σιδηρούν παραπέτασμα, συντρόφια!
Εδώ είναι Ελλάδα!!!

Αναδημοσίευση από τον Φιλελεύθερο
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]