Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα θέλαμε να ξέρουμε, δεν ντρέπονται;


Προκλητικοί και μέσα στην τρελή χαρά εμφανίστηκαν στη φιέστα στο Λαύριο Δούρου, Τζανακόπουλος, Σκουρολιάκος!

Με... παιδική χαρά έμοιαζε ο περιβάλλων χώρος του Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου λίγο προτού ξεκινήσει η χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη σκιά της πρωτοφανούς τραγωδίας της 23ης Ιουλίου.

Εκτός τόπου και χρόνου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και η... άφαντη περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η οποία ακόμη δεν έχει τολμήσει να επισκεφθεί τους πληγέντες στις καμένες περιοχές, εμφανίστηκαν... μέσα στα χαμόγελα (!) σαν μην έχει γίνει τίποτα κακό στην ανατολική Αττική, χωρίς να συναισθάνονται προφανώς ότι ολόκληρη η χώρα θρηνεί 91 νεκρούς στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Αμφότεροι χαμογελούσαν λες και προσέρχονταν σε κοσμική εκδήλωση ανταλλάσσοντας φιλιά με όσους τους περίμεναν προτού μπουν στην αίθουσα της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό. Μεταξύ αυτών ο βουλευτής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος, ο οποίος μέσα στην καλή χαρά κι αυτός έβγαλε την τραγιάσκα που φορούσε για να αγκαλιάσει θερμά και να φιλήσει την περιφερειάρχη ανταλλάσσοντας μαζί της μερικές κουβέντες στο πόδι, πάντοτε στο γενικό κλίμα της ιλαρότητας.


Πρόκειται για μια εξωφρενική συμπεριφορά, που εγείρει στο πολιτικό και συμβολικό πεδίο μείζον ηθικό ζήτημα προκαλώντας παράλληλα εύλογα ερωτήματα εάν και κατά πόσον η κυρίαρχη πολιτική τάξη ή τμήμα αυτής που διοικεί τη χώρα συναισθάνεται το βάρος της ευθύνης, το οποίο αναπόφευκτα επωμίζεται εκ της θέσεώς της.

Ταυτόχρονα προκαλεί οργή στην κοινή γνώμη, την ώρα μάλιστα κατά την οποία δεκάδες οικογένειες στην Αττική πενθούν τους ανθρώπους και τις περιουσίες που έχασαν μέσα σε ένα βραδύ εξαιτίας της ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού να διαχειριστεί την κρίση. Στην πραγματικότητα οι εικόνες με τα χαμογελαστά πρόσωπα του κυβερνητικού εκπροσώπου, της περιφερειάρχου και του βουλευτή σοκάρουν, διότι υποδηλώνουν με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα ζουν μακράν και πέραν της πραγματικότητας, στον δικό τους αστραφτερό... κόσμο της εξουσίας, ξεκομμένα οριστικά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, εντελώς αδιάφορα για το πένθος που βιώνει ο τόπος μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Ανίκανοι να τηρήσουν έστω τους τύπους που επιτάσσουν οι θλιβερές περιστάσεις...

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Φαινεται οτι το τραγικο γεγονος το ....ξεπερασαν!

    Αλλα και το υποκριτικο ευδιαθετο υφος τους ειναι ξεπερασμενο!

    Αυτο που δεν ξεπερνιεται ειναι η ξεφτιλα τους, διοτι οταν σβηνουν οι καμερες σβηνουν και

    τα χαμογελα!

    Οχι λογω τυψεων, αλλα επειδη δεν τους βγαινει το "δουλεμα"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]