Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι «τζούφιες» βόμβες Πάνου Καμμένου


Για τους δύο φυλακισμένους στρατιωτικούς μας!

Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου

Σε μία συνέντευξη σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ήταν για μία ακόμα φορά… ακατάσχετος! Ο συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα μίλησε για όλους και για όλα από το ότι φταίνε τα αυθαίρετα κτίσματα για την τραγωδία μέχρι και για το ορισμένοι κύκλοι συνωμοτούν για να μην βγει η χώρα από τα Μνημόνια την 21 Αυγούστου (sic!)

Από όλη αυτή μπαρουφολογία που ακούσαμε και διαβάσαμε θα παραμείνουμε στο καίριο θέμα του κρισίμου Υπουργείου στο οποίο πολιτικά προΐσταται. Στην συνεχιζόμενη κράτηση στις Τουρκικές Φυλακές των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών που συνελήφθησαν την 1 Μαρτίου.

Το πρώτο σοβαρότατο ερώτημα που προκύπτει είναι αν η σύλληψη ήταν όπως ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος μία… "προσχεδιασμένη και προγραμματισμένη κίνηση" με διαταγή… Ερντογάν. Αν αυτό αποδειχθεί τελικά αληθές κ. Υπουργέ (αν και όλα δείχνουν ότι απλά οι Τούρκοι εκμεταλλεύθηκαν το δικό μας ανέλπιστο… «αυτογκόλ»), τόσο εσείς όσο και η Στρατιωτική Ηγεσία καθώς επίσης η «αλυσίδα διοικήσεως», τι κάνατε για να την αποτρέψετε; Είχατε ή όχι σχετικές πληροφορίες; Αν όχι μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε σοβαρά. Τι εντολές είχαν δοθεί αν είχαν τελικά… δοθεί; Μάλλον για μία ακόμα φορά ο κ. Καμμένος εκθέτει εαυτόν και εκθέτει και τη Ηγεσία των ΕΔ και συγκεκριμένα του Στρατού. Βέβαια για το συγκεκριμένο περιστατικό εκτιμάται ότι έχει έλθει η ώρα να ψάξουμε τις αναλογούσες ευθύνες παντού.

Δεν έμεινε όμως μόνον εκεί. Στην προσπάθεια του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να μας πείσει για την διεθνοποίηση της σύλληψης και της συνεχιζόμενης φυλάκισης τους χωρίς ουσιαστικές κατηγορίες επανέλαβε ότι οι δύο Στρατιωτικοί έχουν… «τοποθετηθεί» στην Ελληνική Πρεσβεία της Άγκυρας. Μάλλον δεν κατάλαβε, γιατί αποκλείεται να μην του το είπαν ότι για να τοποθετηθεί στρατιωτικό προσωπικό σε μία ξένη χώρα απαιτείται η συγκατάθεση της χώρας αυτής και αυτό πάντοτε γίνεται με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας.


Ο κ. Υπουργός στην αγχωτική του προσπάθεια να μας εξηγήσει γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση, με τον ίδιο πρώτο από όλους, στέκεται ανήμπορη στη συνεχιζόμενη φυλάκιση των δύο στρατιωτικών «πετάει» διάφορα που μάλλον τον εκθέτουν περισσότερο παρά τον δικαιολογούν. Οι πρώτες 2-3 ώρες που ακολούθησαν την σύλληψη του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του ΕΠΟΠ Λοχία Κουκλατζή ήταν αποφασιστικές και κρίσιμες. Δεν ρωτήθηκε όμως από τον κ. Στραβελάκη, τι έπραξε εκείνες τις ώρες ο ίδιος ως πολιτικός προϊστάμενος του ΥΠΕΘΑ.

Γιατί δεν ενεργοποίησε άμεσα το ΝΑΤΟ και γιατί δεν τηλεφώνησε άμεσα στον Τούρκο ομόλογο του; Αλλά πως θα γινόταν αυτό; Είναι άλλο να αντιπαρατίθεσαι στην τουρκική επιθετικότητα με σοβαρότητα, νηφαλιότητα και συνάμα αποφασιστικότητα και άλλο να χρησιμοποιείς υποτιμητικές ατάκες παλαιού ελληνικού κινηματογράφου για την Τουρκική Ηγεσία και τον Τουρκικό λαό.

Αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι όταν οι Κυβερνητικοί παράγοντες την επομένη ημέρα της σύλληψης των «2», Παρασκευή 2 Μαρτίου επιχειρώντας κατά την προσφιλή τους τακτική να διαχειριστούν επικοινωνιακά το συμβάν και να το υποβαθμίσουν, εμείς στο liberal με άμεσο άρθρο-ανάλυση είχαμε εκτιμήσει για την ομηρία και το… «παζάρι».

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]