Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και στην Επίδαυρο να πάτε το σχέδιο Καντονά δεν το γλιτώνετε!


Γράφει ο Δημήτρης Ματσικούδης

Την θεατρική παράσταση «Ευρεία Σύσκεψη για τις Πυρκαγιές» που έδωσε ο εσμός των κυβερνητικών δοσίλογων χθες στο Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου, ο πρωταγωνιστής κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στο σκυθρωπό ακροατήριό του ήταν απόλυτα αποκαλυπτικός.

Η πολιτική ευθύνη, την οποία ανέλαβε προ ημερών, δεν ήταν για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Δεν ήταν για την εγκληματική ολιγωρία των υφιστάμενων του και τα τραγικά επιχειρησιακά λάθη τους. Ούτε για την απουσία από τα καθήκοντά της, της Περιφερειάρχου που εξελέγει με τη σημαία του κόμματός του. Η ανάληψη ευθύνης ήταν και είναι, για ότι πρέπει να γίνει από εδώ κι εμπρός!!! Φυσικά, για να παταχθούν τα συμφέροντα που καταπατούν εδώ και 40 χρόνια δασικές εκτάσεις και ρέματα. Καταπατήσεις δηλαδή που έγιναν με ευθύνη των προκατόχων του. Κι εξήγγειλε δέσμη 20 μέτρων γιαυτό το σκοπό.

Καθώς απαριθμούσε ένα, ένα αυτά τα 20 μέτρα, ανέφερε νόμους που έπρεπε να είχαν εφαρμοσθεί από το 1983! Τους οποίους όχι μόνο δεν εφάρμοσε στα 3,5 χρόνια που κυβερνάει αλλά τους καταστρατηγούσε εξίσου καλά με τους προκατόχους του. Αναστέλλοντας κατεδαφίσεις, με τροποποιήσεις και εγκυκλίους. Επί δεκαετίες έμεναν ανεκτέλεστες οριστικές δικαστικές αποφάσεις κατεδαφίσεων. Αντί ο κ.Τσίπρας και η κ. Δούρου να εκτελέσουν αυτές τουλάχιστον που είχαν τελεσιδικήσει και ήταν υπεύθυνες για τις πλημμύρες της Μάνδρας, είτε αδιαφόρησαν ή τις ανέστειλαν! Διότι, όπως μας είπε ο αρμόδιος, προ δύο ετών, Υπ. Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής, τις αναστολές κατεδαφίσεων ζητούσε πλήθος βουλευτών, όλων των παρατάξεων!!!


Η φράση όμως της ομιλίας του κ. Τσίπρα που προκάλεσε την πιο αμήχανη έκφραση των παρευρισκόμενων στη παραπάνω θεατρική παράσταση και παράλληλα τους καγχασμούς στις παρέες τηλεθεατών, ήταν : « Δεν μπορεί μια ελάχιστη ιδιοτελής μειοψηφία να...μπλα, μπλα...σε βάρος της πλειοψηφίας της Ελληνικής Κοινωνίας», φωτογραφίζοντας άθελα το κόμμα του, ενώ πρόθεση του ήταν να ξεμπροστιάσει τα υπεύθυνα για τις καταπατήσεις συμφέροντα...

Μια κυβέρνηση που αμνηστεύει τα αμαρτωλά πεπραγμένα της με τη φράση «περσινά ξινά σταφύλια», γιατί να μη το κάνει και στο μέλλον, όταν αυτά τα 20 μέτρα θα έχουν την οικτρή αποτυχία που είχαν όλες οι μέχρι τώρα προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ;

Οι μπουρδολογίες πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα! Έχουν χαθεί με φρικτό τρόπο 91, ήδη, ψυχές. Οι δοσίλογοι βάσει του νόμου άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εκείνοι της κεντρικής εξουσίας με τις αρμόδιες ξεχαρβαλωμένες υπηρεσίες Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη - πυροσβεστική - αστυνομία πήραν, ήδη, τον δρόμο της δικαιοσύνης. Όμως η προφανής ανικανότητα όλων αυτών να διαχειριστούν τόσο τις πλημμύρες της Μανδρας όσο και την φονική πυρκαγιά του Ματιού, γεμίζει με τρόμο την ψυχή μας, όσο εξακολουθούν η αλαζονική συμπεριφορά του κ. Τσίπρα και της θλιβερής παρέας του, καθώς και οι ύβρεις απέναντι στους νεκρούς καταρχήν και στη συνέχεια απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους. Από τον ίδιο, αλλά και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης του όπως ο Πάνος Καμμένος ή ο ομόλογός του στη χυδαιότητα Παύλος Πολάκης. Την ώρα που απαίτηση του Ελληνικού Λαού, στο σύνολό του, είναι να καθίσουν σε ένα τραπέζι όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και να συμφωνήσουν σε μέτρα τα οποία θα μας βοηθήσουν να σταματήσουμε να πνιγόμαστε και να καιγόμαστε.

Η απολυταρχική αντίληψη όμως του κ. Τσίπρα, όπως κατά συρροήν διαπιστώνεται, από την υπογραφή της εθνοκτόνου Συμφωνίας του Ιουλίου 2015 έως τη συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό, δείχνει ξεκάθαρα ότι ο πολιτικός του κύκλος είναι επιτακτικό να κλείσει εδώ και τώρα!

Υιοθετώντας την Καρανίκειο προτροπή προς την Καναδική εταιρεία που λυμαίνονταν τις Σκουριές, η οργή μας θα μπορούσε να τον στείλει «στα τσακίδια». Αναλαμβάνοντας όμως τη δική μας ευθύνη για το ότι του επιτρέψαμε να κυβερνά με την υποκλοπή της ψήφου μας, τον συμβουλεύουμε, ψύχραιμα, να προσφύγει σε εκλογές μπας και περισώσει το 4% της αφετηρίας του. Αλλιώς ας πάει να δει τι μπορεί να του επιφυλάσσει η ζωή, σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κινηματογραφικό έργο που προβάλλεται αυτή την εβδομάδα σε θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας.

Ο τίτλος του έργου είναι «Αναζητώντας τον Ερικ».

Όταν τα Ρουβικώνια, αυτά που με τόση στοργή αποκαλούσε «μωρά που μπουσουλάνε» ο παραιτηθείς κ. Τόσκας, διαπιστώσουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε οριστική και αμετάκλητη αποδρομή, προκειμένου να απαλλαγούν από την περιρρέουσα αντίληψη ότι ο Ρουβίκωνας είναι παρακρατική οργάνωση, θα εφαρμόσουν εναντίον του το σχέδιο Καντονά, όπως εξελίσσεται στο παραπάνω κινηματογραφικό έργο. Διότι έτσι, απαλλάσσονται από τη ρετσινιά της παρακρατικής οργάνωσης και μπορούν να νομιμοποιήσουν την παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου, όπως έχει ήδη συμβεί διεθνώς με ανάλογες light τρομοκρατικές οργανώσεις, σύμφωνα με τη διδασκαλία του καθηγητή Edwin Bakker του Πανεπιστημίου του Leiden για την Διεθνή Τρομοκρατία. Αυτό που συνηγορεί, επί πλέον, στην πιθανότητα εφαρμογής του σχεδίου Καντονά εν προκειμένω, είναι το modus operandi του Ρουβίκωνα: δλδ οι επιθέσεις του με χρώματα και βαριοπούλες εναντίον Υπουργείων, του ΣτΕ και πολλών Δημόσιων Υπηρεσιών. Δείτε το κινηματογραφικό έργο και θα καταλάβετε τι εννοώ...

Για ένα πράγμα να είναι βέβαιοι ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν: Μια εξαιρετικά πιθανή εκτέλεση του σχεδίου Καντονά μπορεί να τους στείλει «στα τσακίδια», καταεξευτελίζοντάς τους...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]