Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρωθυπουργός ετών 44 αναζητεί εμπειρία


Του Τάσου Ευαγγελίου 

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας σε ηλικία 40 περίπου ετών και βρίσκεται στη θέση του πρωθυπουργού 3,5 χρόνια. Σε κάθε μεγάλη κρίση είτε οικονομική είτε εθνική γίνεται επίκληση του νεαρού της ηλικίας του, της απειρίας και των αυταπατών. Σήμερα, ο Χριστόφορος Βερναδάκης ζήτησε να μη «βάλλεται» για την τραγωδία με τους άνω των 88 νεκρούς, «διότι είναι μόνο 44 ετών».

Φέρνοντας τα capital controls που διέλυσαν την οικονομία και ένα τρίτο μνημόνιο, ο Αλέξης Τσίπρας και οι επιτελείς του έκαναν λόγο για απειρία και αυταπάτες έναντι των δανειστών, ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι ο Πρωθυπουργός είχε... παρασυρθεί από τον Γιάνη Βαρουφάκη διότι ο ίδιος δεν γνώριζε οικονομικά.

Η απειρία του πρωθυπουργού και το νεαρό της ηλικίας του αποτέλεσαν μόνιμο άλλοθι σε όσα δεινά προκλήθηκαν στη χώρα από τον Ιανουάριο του 2015 σε όλους τους τομείς. Στην οικονομία, όπου η χώρα χρεώθηκε άνω των 100 δισ. ευρώ, δεσμεύοντας τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και ισοπεδώνοντας όχι τη μεσαία αλλά όλες τις τάξεις.

Στα εθνικά θέματα με την Τουρκία ακόμη και με τα Σκόπια στην αρχή της συζήτησης η απειρία ήταν το μόνιμο άλλοθι που δινόταν στον πρωθυπουργό αφού η ηλικία του και η «ορμή» που αυτή έχει, αποτελούσε -όπως πίστευαν- μια καλή επικοινωνιακή δικαιολογία.

«Φερθήκαμε πονηρά παρά την απειρία μας», δήλωνε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιούλιο του 2017 στο πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο μετά από μια ακόμη δυσμενή συμφωνία με τους δανειστές για την αξιολόγηση.


Είχαμε αυταπάτες, είχε πει ο ίδιος κατ' επανάληψη στο παρελθόν δηλώνοντας πως αυτές οφείλονται στην απειρία και την λανθάνουσα αντίληψη περί του πολιτικού και διεθνούς γίγνεσθαι.

«Να μην βάλλεται ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι 44 ετών και έχει φορτωθεί όχι μόνο τις πολεοδομικές, χωροταξικές αδυναμίες της πολιτικής προστασίας, τις αδυναμίες πυρόσβεσης, αλλά και το οικονομικό έγκλημα που έχει συντελεστεί απέναντι στη χώρα, αλλά και το έγκλημα στο κοινωνικό κράτος», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και στενός του συνεργάτης Χριστόφορος Βερναδάκης, επαναφέροντας στο προσκήνιο το «νεαρόν της ηλικίας» του Αλέξη Τσίπρα.

Και αυτό τη στιγμή που η χώρα θρηνεί ήδη 88 νεκρούς αριθμός που δύναται να αυξηθεί περαιτέρω όπως έδειξε και η ανάσυρση μια ακόμη σορού το πρωί από τη θάλασσα.

Δυστυχώς, η απειρία του πρωθυπουργού μας κοστίζει ακριβά. Σε όλους πλέον τους τομείς και όσο δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να αποδώσει ευθύνες θα συνεχίσει να κοστίζει.

Το ζήτημα είναι πως τρεισήμισι χρόνια μετά ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και οι στενοί συνεργάτες του και οι υπουργοί της κυβέρνησής του δηλώνουν πως δεν έχουν αποκτήσει την ανάλογη εμπειρία.

Με έναν τέτοιο απολογισμό αυτό τρομάζει.

Και όπως έγραφε και ο Αρκάς σε ένα από σκίτσα του
«αφού δεν είχαν κυβερνητική εμπειρία γιατί δεν διάλεγαν μια χώρα με λιγότερα προβλήματα για να ξεκινήσουν την καριέρα τους;».
Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δώστε του το μπιμπερό και φτιάξτε του μια κούνια στα μέτρα του για να κοιμάται το μωρό ή μάλλον ο μωρός.Αν νομίζουν όλοι αυτοί ότι υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου ότι είναι νεαρός κάνουν λάθος. Ας μην αναλάμβανε την διακυβέρνηση της Ελλάδας, άχρηστοι, επικίνδυνοι και ανθέλληνες όλοι τους, πούλησαν την Μακεδονία, έκαψαν τους πολίτες και έχουν το θράσος να μιλούν για το "νεαρό της ηλικίας του" που δεν μας αφορά και δεν μας ενδιαφέρει.
    ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και τους Ελληνες αυτό είναι το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης συριζανελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]