Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα θρηνεί


Η Ελλάδα θρηνεί. Θρηνεί την εκατόμβη των νεκρών παιδιών της που χάθηκαν άδικα μέσα στην πύρινη λαίλαπα που έπληξε την περιοχή Μάτι της Αττικής. Η τραγικότητα του θανάτου όλων αυτών των αθώων ανθρώπων συγκλονίζει βαθύτατα κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων, με βαθύτατη θλίψη και πόνο ψυχής, συμπάσχουν και συμπονούν στον αδόκητο χαμό τόσων συνανθρώπων μας, αθώων ψυχών μιας ανείπωτης συμφοράς που προκάλεσε η μανία της φωτιάς αλλά και τόσων άλλων συνανθρώπων μας που βιώνουν τον πόνο της απροσδόκητης απώλειας οικείων τους προσώπων, καθώς και όσων άλλων που σε μια στιγμή έσβησαν οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής.

Βιώνουμε την τραγικότητα αυτής της άνευ προηγούμενου για τα ελληνικά δεδομένα καταστροφής ως υπενθύμιση του μυστηρίου του Σταυρού. Του πολυδιάστατου Σταυρού. Του Σταυρού της θυσίας του Θεού για τα δημιουργήματά του αλλά και του Σταυρού της Αναστάσιμης προσμονής και ελπίδας.

Παράλληλα όμως, με την έκφραση της μεγάλης μας λύπης, καταθέτουμε δημόσια την απέραντη θλίψη που κατακλύζει όλους μας για την ολιγωρία των υπευθύνων στην πρόληψη του κακού, για την αβελτηρία στην άμεση διάσωση των πληγέντων από τη φωτιά αλλά και για την δειλή και άτολμη από μέρους της πολιτείας ηθική και οικονομική στήριξη των πυρόπληκτων η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε από απαράδεκτες και άκαιρες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων προσβλητικές της μνήμης τόσων αθώων νεκρών.

Οφείλουμε όλοι μας ομοθυμαδόν και άμεσα να στηρίξουμε παντοιοτρόπως μια πανεθνική προσπάθεια ταχείας κατά το δυνατόν επούλωσης των αμέτρητων πληγών που προκάλεσε ο πύρινος όλεθρος.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων προσεύχεται στον μεγαλοδύναμο και πανοικτήρμονα Θεό να έχει όλους τους κοιμηθέντες αδελφούς μας υπό την σκέπη της απείρου αγάπης και ευσπλαχνίας Του, να ενδυναμώνει τους οικείους τους στο βαρύ φορτίο της απώλειας των αγαπημένων τους προσώπων και να εμψυχώνει όλους τους επιζήσαντες αγαπητούς συνανθρώπους μας που υπέστησαν μικρές ή μεγαλύτερες ζημιές και στερήθηκαν των απαραίτητων προς το ζειν, ευχόμενοι εκ βάθους καρδίας ταχεία υλικοπνευματική θεραπεία και αποκατάσταση των πληγών τους.

Το ΔΣ της ΠΕΘ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]