Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιος θα διαχειριστεί τα χρήματα των πυροπλήκτων…


Είναι βαριά κουβέντα να αποκαλούμε κάποιον «κλέφτη». Οπότε θα μιλήσουμε για διπλωματικό προσωπικό «περιορισμένης εντιμότητας».
Θα μιλήσουμε για άτομο που θα έχει την ευθύνη για το συντονισμό του ταμείου που θα ανακουφίσει πληγέντες της πρόσφατης καταστροφής. Δεν μας ενδιαφέρει το πρόσωπο, μάς ενδιαφέρουν τα φίλτρα της κυβέρνησης στην επιλογή ατόμων διαχειρίζονται χρήματα. Αναφερόμαστε σε χρήματα από έρανο, εάν αυτό κάνει κάποια διαφορά.

Πιάνουμε το νήμα από την αρχή. Πριν από μερικά χρόνια, διπλωμάτης σε σημαίνον πόστο στις Ηνωμένες Πολιτείες συνελήφθη για κλοπή ενδυμάτων σε πολυκατάστημα της Νέας Υόρκης. Ίσως να γινόμαστε υπερβολικοί: ρούχα έκλεψε, δεν μπήκε με πολυβόλο σε τράπεζα. Πλην όμως το ρούχο είναι ρούχο και η κλοπή είναι κλοπή. Εξ ου και ζητήθηκε άρση της ασυλίας ώστε να δικαστεί το άτομο στην ξένη χώρα. Η ελληνική πλευρά απέρριψε το αίτημα και το άτομο επέστρεψε στη βάση. Δεν έχει διευκρινιστεί αν κράτησε τα κλεμμένα ρούχα και αν τα φόρεσε όταν κλήθηκε να απολογηθεί στο Πειθαρχικό.

Το Υπουργείο Εξωτερικών τήρησε ήρεμη στάση του τύπου «δεν θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για μια φούστα-μπλούζα» και επέβαλε μια μικρή διοικητική ποινή. Φυσικά τούτο εξόργισε την αμερικανική πρεσβεία που θεωρούσε ότι η κλοπή είναι κλοπή ακόμη κι αν το ρούχο είναι απλά ένα ρούχο. Υπήρξε μια μικρή ένταση που πέρασε απαρατήρητη στη δημόσια σφαίρα καθώς η χώρα εκείνη τη χρονιά άλλαζε πρωθυπουργούς σαν τα υποκάμισα, υπηρεσιακούς και κανονικούς.
Το άτομο έμεινε στάσιμο μέχρι που άλλαξαν πολιτικά τα πράγματα. Για να μην λειτουργήσουμε φωτογραφικά, θα πούμε μόνο ότι με το νέο καθεστώς, έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης. Ακούστηκε μάλιστα ότι θα τοποθετηθεί στην Τρίπολη (όχι τη δική μας, την άλλη), εκεί δηλαδή όπου καταγράφεται ενδιαφέρον από κατασκευαστικές εταιρείες.

Ενδιάμεσα λοιπόν το άτομο ανέλαβε τον συντονισμό ταμείου που σχετίζεται με την καταστροφή. Δεν ξέρουμε ποια καθήκοντα περιλαμβάνει ο «συντονισμός» ούτε φυσικά μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιον υποθετικά για κακοδιαχείριση. Μόνο να αναρωτηθούμε μπορούμε: δεν υπήρχε κάποιος άλλος κρατικός λειτουργός να αναλάβει το ταμείο; Κάποιος που να μην έχει στο βιογραφικό του τίποτε σχετικό με απαλλοτρίωση αγαθών σε πολυκατάστημα της αλλοδαπής και δη με διπλωματικό.

Λώρη Κέζα
The Caller






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]