Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτοί οι ελεεινοί σε λένε φασίστα


Ύβρις → Άτη → Νέμεσις → Τίσις

Συνήθως προτιμώ να καλύπτω τα ονόματα τους για να τους προστατέψω καθώς είμαι της άποψης πως στόχος μας πρέπει να είναι η αποδόμηση της ιδεολογίας και των επιχειρημάτων τους και όχι οι προσωπικές επιθέσεις και η διαπόμπευση, παρότι οι αναρτήσεις γίνονται σε δημόσιο βήμα. Και έχω κατηγορηθεί γι αυτό.

Η πρωτοφανής αυτή τραγωδία, εκτός του ότι απανθράκωσε κορμιά ανθρώπων και ζώων, έκανε και κάτι άλλο. Έβγαλε στην επιφάνεια την πραγματική φύση εκείνων που μείναμε πίσω.
Σε κάποιους έβγαλε τον ατρόμητο ήρωα που δε διστάζει να πέσει στις φωτιές για να σώσει ένα καναρίνι, μια χελώνα.
Σε άλλους ξύπνησε το ένστικτο του εθελοντή, σε άλλους του προστάτη, σε άλλους την συμπόνια και την διάθεση της προσφοράς.
Όλοι αυτοί οι συνήθως σιωπηλοί, υπομονετικοί άνθρωποι μόλις συνειδητοποίησαν αυτό το γεγονός-καταλύτη ενεργοποιήθηκαν και αντέδρασαν αστραπιαία.



Ύβρις
Είναι όμως και κάποιοι άλλοι. Κάποια φωνακλού μειοψηφία που εδώ και καιρό, εκμεταλλευόμενη της προβολής που απολαμβάνει από τα σάπια media, διαμαρτύρεται για το κάθε τι, διεκδικεί, κατηγορεί τους πάντες, κολλάει ταμπέλες και όλα αυτά, στο όνομα της συμπόνιας, της αγάπης και της ανεκτικότητας.
Σε αυτούς τους ανθρώπους, οι φλόγες στο Μάτι έκαναν κάτι μοναδικό. Τους έκαψαν το φερετζέ του ηθικού πλεονεκτήματος, τους άφησαν μόνους μέσα τη μιζέρια, τα αποκαΐδια, το διχασμό και το μίσος για κάθε τι αγνό.
Ηθικά χρεωκοπημένους και αυτό τους αποκτήνωσε.


Άτη
Αυτές τις μέρες μέσω των social media, οι ανισόρροποι αυτοί αλληλέγγυοι των 0,60, οι επαγγελματίες δικαιωματιστές των ανοικτών συνόρων και μεταμεσονύκτιοι συχνάζοντες πλατειών, οι πολεμιστές του ουράνιου τόξου που εύχονται έρπη/ψόφο/καρκίνο σε όποιον δεν τους ζητά αυτόγραφο και προδότες της Μακεδονίας, έχουν λυσσάξει εξαπολύοντας έναν οχετό χυδαιοτήτων κατά των συνανθρώπων μας που χάθηκαν. Κατά των νεκρών.

Η οργή ξεχειλίζει και η αστική ευγένεια πλέον εκλαμβάνεται σαν ένδειξη δειλίας.

Νέμεσις
Σας παραθέτω την πρώτη και πιο φρέσκια, από τις εικόνες που αυτές τις ημέρες έχω με πόνο καρδιάς συλλέξει.

Οι συγκεκριμένες κυρίες ειρωνεύονται μια ακομμάτιστη σιωπηλή συγκέντρωση εις μνήμην των νεκρών. Των νεκρών.

Μετράνε κορμιά παρευρισκομένων και τα βρίσκουν λίγα.
Μετράνε απανθρακωμένα κορμιά και τα κρίνουν ένοχα.

Ξέρω πως φτάσαμε εκεί.
Ξέρουμε όλοι.

Όταν ο άνθρωπος δεν έχει φόβο Θεού, γίνεται κτήνος και τρέφεται από τις σάρκες του.

ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΛΕΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑ

Μέχρι την ώρα της Τίσεως.


Simple Man


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]