Η αδυναμία αλλαγής ατζέντας και το κερδισμένο δημοψήφισμα
Μια απέλαση Τούρκου διπλωμάτη, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα. Μήπως να γίνει υπουργός ο Καρανίκας; Γιατί να είναι χειρότερος από τον Τόσκα;
Ρωτάω και ξαναρωτάω… Σε περίπτωση νέας πυρκαγιάς ή πλημμύρας, γιατί θα αναλάβουν τη διαχείριση οι ίδιοι άνθρωποι που την είχαν και στο Μάτι; Γιατί μισούν τόσο τον λαό; Τόσες και τόσες βλάβες μας προξένησαν, δεν βρήκαν ακόμη διέξοδο τα συμπλέγματα;
Απορώ πάντως, που δεν κατάφεραν ακόμη να βρουν άλλο θέμα να καλύψει την επικαιρότητα. Τι κάνουν οι σπουδαστές της προπαγάνδας στις πρώην σοβιετικές χώρες; Η αλήθεια είναι ότι έπαιξαν πολλές φορές τον χωρισμό κράτους-εκκλησίας, κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σοβαρό πρόβλημα, οπότε μια ακόμη επανάληψη, μάλλον δεν φτουράει.
Θα βρουν κάτι άλλο; Μια απέλαση Τούρκου διπλωμάτη, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα. Μήπως να γίνει υπουργός ο Καρανίκας; Γιατί να είναι χειρότερος από τον Τόσκα; Μήπως να προτείνουν στην Ζωή να ξαναγίνει πρόεδρος της Βουλής; Πρέπει να βρουν κάτι συνταρακτικό. Ότι κλαίει η Μπέτυ δεν πιάνει. Το έπαιξαν κι άλλοτε.
Ο πρωθυπουργός έκανε ένα ταξίδι αστραπή στο Μάτι, επειδή ως Αριστερός ενδιαφέρεται για τον λαό. Δεν κατάλαβα όμως… Πότε ενδιαφέρθηκε η όποια Αριστερά για τον λαό; Στις κομμουνιστικές χώρες όπου ζούσε χλιδάτα η νομενκλατούρα, και ο λαός υπέφερε; Στην Νικαράγουα του Ορτέγκα, στην Βενεζουέλα του Μαδούρο, ή στην Κούβα του Κάστρο; Πείτε μια χώρα που κυβερνά η σοβιετικού Τύπου Αριστερά, που ο λαός να είναι ικανοποιημένος.
Ο πρωθυπουργός της χώρας πήγε στο Μάτι απρόοπτα, χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Προφανώς, για να μη το πληροφορηθούν οι πληγέντες και του πουν τα εξ αμάξης. Τι μήνυμα είναι αυτό για την αποδοχή του πρωθυπουργού φοβούμενο τον λαό;
Μάλλον, πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από τον γιο της Μάργκαρετ, επειδή έλεγα ότι χειρότερος από αυτόν αποκλείεται να βρεθεί. Πόσο λάθος έκανα… Ίσως, επειδή δεν είχα γνωρίσει τον Τσίπρα, γι’ αυτό το έλεγα.
Το δημοψήφισμα στα Σκόπια θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου και το ερώτημα θα είναι αυτό που είχε προτείνει ο Ζόραν Ζάεφ, δηλαδή «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποδεχόμενοι τη Συμφωνία με την Ελλάδα;». Πριν από τη διενέργεια της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο, οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE αποχώρησαν.
Το ερώτημα είναι φυσικά βασισμένο στην πάγια αρχή, ότι το δημοψήφισμα το κερδίζει αυτός που το διεξάγει.
Ο Αλεξάντερ Σόρος, υιός, επισκέφθηκε την Αλβανία και δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Στη σελίδα του στο Instagram ο Σόρος γράφει: «Είναι θαυμάσιο που ξανάρχομαι στην Αλβανία και περνώ το χρόνο με τον οραματιστή πρωθυπουργό και αναγεννησιακό Έντι Ράμα και συζητώ την πρόοδο της Αλβανίας προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την περιφερειακή συνεργασία», γράφει ο υιός Σόρος [Ακόμη να καταλάβουν κάποιοι τι παίζεται;].
Καλλισθένης εν δήμωVoria
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...