Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Κάηκε» το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς!


«Ο πιο σημαντικός τίτλος στη Δημοκρατία δεν είναι του Πρωθυπουργού ή του Προέδρου, αλλά αυτός του πολίτη» είχε πει στην ομιλία του ο Μπάρακ Ομπάμα, όταν επισκέφθηκε τη χώρα μας, τον Νοέμβριο του 2016.

Και αυτά, δεν ήταν μόνο λόγια.

Ήταν ένα … μάθημα που έπρεπε να καταλάβει ο κ. Τσίπρας, ακολουθώντας τα βήματα ενός πετυχημένου προέδρου που, ήδη, είχε δείξει και στην πράξη πόσο μεγάλη αξία δίνει στον άνθρωπο.

Τι θα έπρεπε να κάνει;

Τουλάχιστον ο κ. Τσίπρας, αν ήθελε να δείξει την ίδια ανθρωπιά με τον 44ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρωτίστως θα έδειχνε προσωπικό ενδιαφέρον και δεν θα ενορχήστρωνε μια επικοινωνιακή, προπαγανδιστική, επίσκεψη στα… κρυφά, μόνο και μόνο για να δείξει ότι πήγε στα καμένα.

Η ουσία δεν είναι ούτε τα καμένα δέντρα, ούτε τα σπίτια. Αυτά, αργά ή γρήγορα, θα ξαναγίνουν.

Η ουσία, είναι οι άνθρωποι που χάθηκαν και ο πόνος, που αφήνουν πίσω στους δικούς τους.

Λάθη, επί λαθών έγιναν: Ούτε πρόληψη υπήρχε, ούτε άμεση επέμβαση.

Τουλάχιστον οι πολίτες θα περίμεναν από τον πρωθυπουργό της χώρας να γονατίσει μπροστά στους νεκρούς και έστω, να πάρει αγκαλιά, έναν από όσους έμειναν «πίσω» στο βουβό πόνο τους.

Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας, ο «πρώτη φορά Αριστερά με το ηθικό πλεονέκτημα», με κυνισμό, με ψέματα, προσπάθησε για άλλη μια φορά, να ρίξει στάχτη στα μάτια των Ελλήνων.


Δεν πήρε κανένα μάθημα, από τον πρόεδρο Ομπάμα που σε ανάλογες περιπτώσεις έδειξε το μεγαλείο της ανθρωπιάς του, γι αυτό και θα μείνει στην ιστορία.

Τον Ιούνιο του 2012 όταν φωτιές, οι χειρότερες στην ιστορία του Κολοράντο,μαίνονταν επί μία εβδομάδα, δεν σήκωσε απλώς τα μανίκια για να φωτογραφηθεί επιλεκτικά με κατοίκους και αρμόδιους φορείς.

Μετρούσε απώλειες 6 ανθρώπων και είχαν χάσει τη ζωή τους, 68.800 στρέμματα δάσους είχαν γίνει στάχτη και 36.000 άνθρωποι είχαν μείνει στο δρόμο.

Την ίδια ώρα που οι Δυτικές ΗΠΑ καίγονταν, οι Ανατολικές πνιγόταν. Ο Ομπάμα ήταν δίπλα στους πληγέντες σε τυφώνες σε πλημμύρες, σε φωτιές, έτεινε το χέρι, έμπαινε στα σπίτια τους, τους αγκάλιαζε, τους παρηγορούσε και δεσμευόταν προσωπικά πως θα βοηθήσει.

Και το έκανε…


CrashOnLine


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]