Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: «Απαράδεκτη η απειλητική γλώσσα» των ΗΠΑ


Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας έβαλλε κατά της αμερικανικής κυβέρνησης για την «απειλητική γλώσσα» της αναφορικά με τη σύλληψη του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Το Συμβούλιο, μετά τη χθεσινή πεντάωρη συνεδρίασή του, επανέλαβε σε ανακοίνωσή του πως η Άγκυρα δεν θα κάνει πίσω στην συνεχιζόμενη διπλωματική κρίση με τις ΗΠΑ.

«Σημειώθηκε στη συνεδρίαση πως η απειλητική γλώσσα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ κατά της χώρας μας είναι ασεβής και απαράδεκτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, όπως μεταδίδει η Hurriyet.

Το Συμβούλιο καταδίκασε επίσης την πρόσφατη στάση των ΗΠΑ για έργα της αμυντικής βιομηχανίας για τα οποία «η Τουρκία εκπληρώνει κάθε είδους ευθύνη», λέγοντας πως η στάση αυτή θα βλάψει ανεπανόρθωτα την στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ψήφισε πρόσφατα νομοσχέδιο που απειλεί να σταματήσει τις πωλήσεις F-35 στην Τουρκία, λόγω των συλλήψεων Αμερικανών πολιτών στην Τουρκία.


«Μην υπερβαίνετε τις εξουσίες σας»

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Hurriyet, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντέδρασε έντονα στα σχόλια που έκαναν ξένοι πρέσβεις στην πρόσφατη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, καλώντας τους «να μην υπερβαίνουν τις εξουσίες τους».

«Τα σχόλια που έγιναν από ορισμένους Πρέσβεις κατά την πρόσφατη σύνοδο στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση, προς στήριξη των μονομερών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τους υδρογονάνθρακες, τις οποίες πραγματοποιούν οι Ελληνοκύπριοι στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι αδικαιολόγητα. Συστήνουμε στους εκπροσώπους των σχετικών χωρών να μην υπερβαίνουν τις εξουσίες τους», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσοϊ.

«Είναι απαράδεκτο η Ελληνοκυπριακή πλευρά να επιμένει να ενεργεί σαν να είναι ο μόνος ιδιοκτήτης της Νήσου και να συνεχίζει τις μονομερείς δραστηριότητές της που σχετίζονται με τους υδρογονάνθρακες, απουσία ενός δίκαιου και διαρκούς διακανονισμού στην Κύπρο. Με τις δραστηριότητες αυτές, η Ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί τα απαράγραπτα δικαιώματα επί των φυσικών πόρων των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι είναι συνιδιοκτήτες της Νήσου», τονίζεται στην ανακοίνωση, με την οποία το Τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελληνοκυπριακή πλευρά για συμπεριφορά που «απέχει πολύ από οποιοδήποτε πνεύμα συμβιβασμού».

«Στο πλαίσιο αυτό, όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και να συνεχίσει να τους στηρίζει», καταλήγει η ανακοίνωση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]