Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκοπιανό: Η ελληνική κυβέρνηση πνίγηκε στα λάθη της


Αν έχουν καταγραφεί τα συμφωνηθέντα, να δημοσιοποιηθούν πάραυτα, ώστε να φανεί πως η σκοπιανή πλευρά υπαναχώρησε και όχι εμείς

Από όποια πλευρά κι αν δει κάποιος το ζήτημα, δεν μπορεί να βρει κάτι το θετικό στις διαπραγματεύσεις με τους Σκοπιανούς για το όνομα.

Κατ’ αρχάς υπάρχει η ανεξήγητη -επισήμως- βιασύνη του Ν. Κοτζιά, να δώσει λύση σε ένα θέμα, που μόνον Αμερικανούς και Γερμανούς εξυπηρετεί, και καθόλου την Ελλάδα, όπως το δήλωσε και ο πρωθυπουργός, ότι «δεν είμαστε εμείς που βιαζόμαστε», αλλά δεν ρώτησε τον Ν. Κοτζιά, γιατί εκείνος βιάζεται.

Υπάρχει πληθώρα αφελών επιχειρημάτων δήθεν αιτιολόγησης της υποχωρητικότητάς μας, όπως έγραψα σε προηγούμενο σημείωμα, που αν μη τι άλλο αποδεικνύουν πως οι διαπραγματευτές μας είχαν γνώση της ενδοτικότητας στην οποία οδεύουν, επειδή άλλως θα επιχειρούσαν να μας πείσουν με σοβαρά επιχειρήματα. Έφθασαν στο σημείο τα φαιδρά παπαγαλάκια που χρησιμοποίησαν να υποστηρίζουν ότι πρέπει να υποχωρήσουμε, επειδή δεν θέλει συμφωνία η Τουρκία. Τέτοιες γελοιότητες.

Δεν γνωρίζω γιατί δεν παραιτήθηκε ο Ν. Κοτζιάς, αφού δεν μπορεί να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, ο κατ’ εξοχήν υπόλογος του κατεξευτελισμού της χώρας, ο οποίος έφτασε στο σημείο να διαπραγματεύεται τόσο σοβαρό ζήτημα, με άμεσες και μελλοντικές επιπτώσεις στην πορεία του έθνους, χωρίς να γνωρίζει τα στοιχειώδη. Ούτε καν σκονάκι δεν χρησιμοποίησε, αλλά αποδέχθηκε την πλέον ανθελληνική ονομασία, και όταν είδε τις αντιδράσεις των πατριωτών Ελλήνων υπανεχώρησε έντρομος.

Προχθές τον "κάρφωσε" η Σκοπιανή αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο "France 24", αποκαλύπτοντας ότι οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Τσίπρας και Ζάεφ, είχαν συμφωνήσει στο όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν".

Δεν χρειαζόταν άλλωστε να μας το πει η Σεκερίνσκα [την οποία προ ετών, ο Γκρούεφσκι την κατηγορούσε για πράκτορα της Ελλάδας!]. Το αντιληφθήκαμε από την κατεπείγουσα πρόσκληση του Μίτσκοσκι στη Σόφια για μυστική συνάντηση με την Μέρκελ, από τα ενθουσιώδη σχόλια Γερμανών και Αμερικανών ότι η υπόθεση τελειώνει, και από το γεγονός ότι επίλεκτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής επί Εξωτερικών Υποθέσεων, που δήλωσε την άγνοιά του για το τι ήταν το Ίλιντεν, και φρόντισε να πληροφορηθεί εκ των υστέρων, ανατρέχοντας μάλλον σε πηγές Βούλγαρων κομιτατζήδων, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του.

Άξιο παραθέσεως είναι το γεγονός ότι, η Γαλλίδα δημοσιογράφος στην οποία έδωσε συνέντευξη η Σεκερίνσκα, απέδιδε τη μη λύση σε "εθνικιστικούς κύκλους" στην Ελλάδα. Αυτό δηλοί την αποτυχία του ΥΠΕΞ της Ελλάδας να ενημερώσει ορθώς την διεθνή κοινή γνώμη. Αλλά πώς να το κάνει αυτό, αφού δεν ενημέρωνε όχι μόνον τους Έλληνες πολίτες αλλά ούτε το Κοινοβούλιο.

Οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές για την ύπαρξη της πολιτικής ηγεσίας στο ΥΠΕΞ. Και εξαρτάται από την παρουσίαση των υπογεγραμμένων εγγράφων από τους δύο ΥΠΕΞ, μετά την τελευταία συνάντησή τους, όταν πομπωδώς ο Ν. Κοτζιάς μας ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας, και απλώς οι δύο πρωθυπουργοί θα υπέγραφαν τα συμφωνηθέντα, ή το πολύ-πολύ θα επέλεγαν ένα εκ των δύο ονομάτων που απέμειναν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δηλαδή Βόρεια ή Άνω Μακεδονία.

Το ερώτημα επομένως είναι, αυτή η επίτευξη της συμφωνίας που μας είπε ο Ν. Κοτζιάς στηρίχθηκε στον προφορικό λόγο, ή είναι καταγεγραμμένη. Αν είναι προφορική, πρόκειται για κουβέντες καφενείου. Αν έχουν καταγραφεί τα συμφωνηθέντα, να δημοσιοποιηθούν πάραυτα, ώστε να φανεί πως η σκοπιανή πλευρά υπαναχώρησε και όχι εμείς, όπως μας καταλογίζει -και όχι αδίκως- η διεθνής κοινότητα, μετά το φιάσκο του Ίλιντεν [Τουλάχιστον έμαθαν λίγο ιστορία οι Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι από βουλγαρικές πηγές. Είναι ένα βήμα].

Το άσχημο είναι, πως αφενός υπάρχει το ενδεχόμενο να "σαλαμοποιηθεί" το ζήτημα, να συμφωνήσουμε δηλαδή μόνον στο όνομα για να αρχίσει η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., με την υπόσχεση των Σκοπιανών ότι τα άλλα θα τα αποδεχθούν μετά. Δηλώνω κατηγορηματικώς, ότι μόνον ένας ηλίθιος [δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τον όρο, προδότης] μπορεί να αποδεχθεί μια τέτοια "λύση". Όταν δεν υποχωρούν τώρα, που μας έχουν ανάγκη, θα υποχωρήσουν μετά; Ποιοι θα είναι στην κυβέρνηση; Και αν δεν το πράξουν τι θα γίνει, θα τους βγάλουν από το ΝΑΤΟ;

Αφετέρου, η θριαμβολογία του Ν. Κοτζιά ότι συμφωνήσαμε σε όλα πλην της ονομασίας, δηλαδή σε μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα και άλλα συναφή, θα τα βρούμε μπροστά μας στον επόμενο κύκλο συζητήσεων, επειδή θα θεωρηθούν δεδομένα. Κι ας ιδιωτεύει τότε ο Ν. Κοτζιάς εν Ελλάδα ή εν τη αλλοδαπή. Το κράτος έχει συνέχεια.

Μακεδών
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ακούστε δήλωση Καρανίκα και προσπαθήστε να μην κάνετε εμετό: "αμόρφωτα εθνίκια... ουρλιάζουν για τον Μ. Αλέξανδρο"
    Κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του αυτό το ζόμπι (εμφανισιακά και νοητικά) ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μερικές χιλιάδες ψήφους... Ελπίζω να ξαμολάει συνέχεια τις νουνεχείς ιδέες του...

    Κόπτεσαι "Μακεδών" να μάθεις ποιος "υπαναχώρησε"! Σα δε ντρέπεσαι! Και μην προσπαθήσεις να μας πείσεις ότι το Κράτος έχει συνέχεια ως προς τα μέχρις εδώ συμφωνηθέντα και τα λοιπά μπουρμπούτσαλα...
    Το κοντέρ των συμφωνηθέντων ο ελληνικός λαός θα το μηδενίσει: ΤΩΡΑ -ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Kiro Gligorov, ο πρώτος πρωθυπουργός των Σκοπίων παραδέχτηκε ανοιχτά οτι είναι Σλάβοι, δείτε,
    https://www.youtube.com/watch?v=RsMvSX3EufM
    το ίδιο και ένας άλλος πρωθυπουργός τους, ο Georgievski,
    https://www.youtube.com/watch?v=10FsY4NrYvA
    Παρόλα αυτά, παρά τις εκπεφρασμένες επεκτατικές τους βλέψεις, εμείς επιμένουμε να τους εκχωρήσουμε ένα βαρυσήμαντης πολιτισμικής και ιστορικής κληρονομιάς όνομα, που ανήκει σε εμάς, έτσι, ... επειδή το θέλουν εκείνοι και ο ξένος παράγων!!!
    Παράνοια ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι παράνοια! Απλά "Ελληνες" πολιτικοί ηγέτες ενταγμένοι -και εκπαιδευμένοι- από τα μικράτα τους στη νέα Τάξη. Γόνοι οικογενειών που σχετίζονται με αυτήν είτε με δεσμούς αίματος είτε με δεσμούς ένταξης.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]