Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συλλαλητήριο στα Σκόπια: Το όνομά μας είναι Μακεδονία, «όχι» στην αλλαγή


Την ώρα που έχει «μπλοκάρει» το Σκοπιανό τα τελευταία 24ωρα, χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ και διαδήλωσαν κατά της αλλαγής της ονομασίας.

Υποστηρικτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE διαδήλωσαν το Σάββατο, φώναξαν «όχι» στην αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ και απαίτησαν πρόωρες εκλογές, εξαιτίας της κακής κατάστασης της οικονομίας.

Με σημαίες στα χέρια και με πλακάτ με μηνύματα όπως «Το όνομά μας είναι Μακεδονία» και «Η Μακεδονία θα νικήσει», συγκεντρώθηκαν μπροστά από κυβερνητικό κτίριο στα Σκόπια.


«Είμαι απογοητευμένος που διαπραγματεύονται να αλλάξουν το όνομά μας», δήλωσε στο Reuters ο Κίριλ Στογιανόφσκι, ένας 41χρονος λογιστής. «Το όνομά μας δεν πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να ξέρουν ότι θα μπούμε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ τα επόμενα 10-15 χρόνια, γιατί το κάνουν αυτό;», πρόσθεσε.

Ο ηγέτης του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μικόφσκι ζήτησε να γίνουν πρόωρες εκλογές, την επόμενη χρονιά. Είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος ότι ο Ζάεφ θα κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά, από την οποία δεν υπάρχει γυρισμός. Και τόνισε ότι είναι ξεκάθαρη η θέση του κόμματος σε ό,τι αφορά το ονοματολογικό. «Είμαστε ενάντια στην όποια αναθεώρηση του συντάγματος με στόχο την αλλαγή του ονόματός μας», υπογράμμισε.


Χαρακτήρισε το συλλαλητήριο την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση και ζήτησε να γίνουν πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Μάρτιο ή Απρίλιο. Ζήτησε ακόμη να αναλάβει το «τιμόνι» της χώρας κυβέρνηση τεχνοκρατών, μέχρι τις εκλογές.

Ο Νίκολα Γκρουέφσκι, πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης του κόμματος, δεν έδωσε το παρών στη συγκέντρωση, σύμφωνα με το AFP. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν έστειλε βίντεο συμπαράστασης, στο οποίο εξήρε τους «σοφούς και θαρραλέους ηγέτες του κόμματος, που δεν λυγίζουν υπό την πίεση των ξένων δυνάμεων».

Υπενθυμίζεται ό,τι και στην Ελλάδα γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίες για συλλαλητήρια για το Σκοπιανό σε πάνω από 10 πόλεις, την Τετάρτη.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]