Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Εργαζόμαστε για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια


Η Τουρκία επιζητεί καλούς δεσμούς με τα Βαλκάνια, ιδιαίτερα σε τρεις τομείς, αυτούς της πολιτικής σταθερότητας, της οικονομικής ανάπτυξης και της πολιτιστικής άνθισης, γράφει σε άρθρο του στην Daily Sabah ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

«Μια ισχυρή Τουρκία είναι καλή για τα Βαλκάνια, και η σταθερότητα και ευημερία στα Βαλκάνια είναι καλή για την Τουρκία και τον κόσμο», σύμφωνα με τον Ιμπραΐμ Καλίν.

Για την πολιτική σταθερότητα, ανέφερε πως η ειρήνη στην περιοχή είναι «εξαιρετικής σημασίας», υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες της Τουρκίας να στηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να διατηρήσουν την ηρεμία και την ασφάλεια στα Βαλκάνια.

Κατά τον ίδιο, η Τουρκία εργάζεται για να διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

«Στόχος της Τουρκίας στα Βαλκάνια δεν είναι να επιδιώξει επιρροή αλλά να διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα, να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη και να στηρίξει τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες», υπογραμμίζει ο κ. Καλίν, τονίζοντας πως η Τουρκία τάσσεται κατά οποιασδήποτε ξένης παρέμβασης σε εθνικά ή τοπικά ζητήματα.

Αναφέροντας διάφορα projects που έχει αναλάβει στην περιοχή η κρατική τουρκική υπηρεσία «Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (ΤΙΚΑ)», που ασχολείται με τους τομείς της οικονομίας, των υποδομών και τον ανθρωπιστικό τομέα, έγραψε πως «οι οικονομική ανάπτυξη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Τουρκικής πολιτικής στα Βαλκάνια».

Ο κ. Καλίν δίνει επίσης έμφαση στους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ της Τουρκίας και των Βαλκανίων, από την Οθωμανική περίοδο, εκφράζοντας την ετοιμότητα της Τουρκίας να στηρίξει πολιτιστικές και καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]