Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάρφωσε τον Τσίπρα η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων για το Ίλιντεν


Τον ισχυρισμό ότι οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Τσίπρας και Ζάεφ, είχαν συμφωνήσει στο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν», προέβαλε η Σκοπιανή υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο FRANCE 24.

Εντύπωση προκάλεσε το εξαιρετικά φιλικό κλίμα που αντιμετώπισε στη συνέντευξη το οποίο έδειχνε να ξεφεύγει από την ευγένεια που θα ανέμενε κανείς του οικοδεσπότη τηλεοπτικής συνέντευξης με τον καλεσμένο του. Η υπουργός προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι λύση βρέθηκε, η Ελλάδα την αποδέχθηκε και στη συνέχεια υπαναχώρησε.

Η αναφορά αυτή δεν είναι ασφαλώς κάτι καινούργιο και εν πολλοίς επικρίσεις ακούστηκαν και στο εσωτερικό της χώρας για την έλλειψη προετοιμασίας της ελληνικής πλευράς απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν ήταν άγνωστη στην ελληνική διπλωματία.

Η ουσία είναι ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πιάστηκε εντελώς «αδιάβαστος» στο συγκεκριμένο θέμα και φέρεται να έσπευσε να αποδεχθεί την ονομασία, χωρίς να έχει λογικά συμβουλευθεί τους υπηρεσιακούς παράγοντες του αρμοδίου υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά τα άλλα, η δυσκολότερη στιγμή που αντιμετώπισε η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων στη συνέντευξη ήταν όταν ρωτήθηκε για τη ρωσική και την τουρκική διείσδυση στη χώρα της. Προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, λέγοντας απόλυτη προτεραιότητα για την ΠΓΔΜ είναι η προσέλκυση επενδύσεων και σε αυτό το πλαίσιο αναπτύσσει σχέσεις με όλες τις πλευρές…

Και μια τελευταία παρατήρηση για τη Γαλλίδα δημοσιογράφο που έκανε τη συνέντευξη. Αφενός προτιμούσε το «οι Έλληνες» σχεδόν αποφεύγοντας να αναφερθεί στη χώρα, να λέει δηλαδή «η Ελλάδα». Το δεύτερο είναι ότι απέδιδε τη μη λύση σε «εθνικιστικούς κύκλους» στην Ελλάδα…
Αυτό είναι και επικοινωνιακή αποτυχία της Ελλάδας.

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]