Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλωνίζουν ανενόχλητοι οι αντιεξουσιαστές: Σπάνε και καίνε σε ολόκληρη την Ελλάδα


Πέταξαν 30 μολότοφ σε κλούβα των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη 
Νέες επιθέσεις τα ξημερώματα στα Εξάρχεια 
Αναρχικοί έκαψαν την Ελληνική σημαία την Παρασκευή 
Κραυγή απόγνωσης από τους αστυνομικούς 
«Απούσα από τα Εξάρχεια η αστυνομία, δεν έχουμε τέτοιες εντολές», λένε στον «Θέμα 104,6» 
«Προσπαθούμε...», λέει ο Τόσκας.

Ανενόχλητοι αλωνίζουν σε ολόκληρη την Ελλάδα οι κουκουλοφόροι οι οποίοι κυριολεκτικά κάνουν ό,τι θέλουν σπάζοντας, αρπάζοντας και απειλώντας χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση από την πλευρά των Αρχών.

Τα περιστατικά είναι πολλά και σχεδόν σε καθημερινή πλέον βάση. Τελευταίο παράδειγμα η επίθεση με περισσότερες από 30 βόμβες μολότοφ που έριξαν άγνωστοι σε λεωφορείο των ΜΑΤ που μετέφερε αστυνομικούς την ώρα που σχολούσαν από διατεταγμένη υπηρεσία στο Τουρκικό Προξενείο στην Θεσσαλονίκη. Το λεωφορείο κινούνταν στην οδό Αγίου Δημητρίου με κατεύθυνση ανατολικά και λίγο μετά τη διασταύρωση με την οδό Εθνικής Αμύνης άγνωστοι που βγήκαν από τους χώρους του πανεπιστημίου πέταξαν μολότοφ, σύμφωνα με την Αστυνομία. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησαν οι αστυνομικοί μετά την επίθεση.

«Η διμοιρία δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Ήθελαν να σκοτώσουν συναδέλφους. Η κλούβα δέχτηκε 30 μολότοφ. Πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας για αυτά που γίνονται μέσα στα πανεπιστήμια» δήλωσε με αφορμή την επίθεση ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παδιώτης.

Οι συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο για ενέδρα χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί και με μια σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για αναζήτηση ποινικών ευθυνών, αναρωτιούνται «ως πότε το άσυλο θα καλύπτει εγκληματίες», ενώ ζητούν από την πολιτεία να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης των περιστατικών απρόκλητης βίας έναντι των αστυνομικών.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα νέες επιθέσεις κατά αστυνομικών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια σημειώθηκαν τα ξημερώμα της Κυριακής.

Η πρώτη φάση της επίθεσης έγινε για δύο ώρες από ομάδα αντεξουσιαστών κατά των αστυνομικών που πραγματοποιούσαν στατική φύλαξη κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη.

Από τις 2:30 έως τις 4:30 τα ξημερώματα οι άγνωστοι έριχναν μολότοφ και άλλα αντικείμενα χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Η δεύτερη φάση της επίθεσης έγινε από τις 5.30 έως και τις 6 τα ξημερώματα με τους αγνώστους να βάζουν στο στόχαστρο τους αστυνομικούς στην οδό Τοσίτσα.

Οι αστυνομικοί έκαναν δύο προσαγωγές αλλά τελικά οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το βράδυ της Παρασκευής αναρχικοί στο πλαίσιο επεισοδίων στα Εξάρχεια, εμφανίζονται να κρατούν την Ελληνική σημαία, στην οποία έχουν βάλει φωτιά και να την δείχνουν επιδεικτικά στους αστυνομικούς.

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από τη μία τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα με ομάδες αντεξουσιαστών να πετούν μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Από την πλευρά τους οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών ενώ υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πατησίων προκειμένου να αποφευχθεί κάποιος τραυματισμός.


ΓΓ Ειδικών Φρουρών στο ΘΕΜΑ 104,6: Απούσα από τα Εξάρχεια η αστυνομία, δεν έχουμε τέτοιες εντολές

«Οι κάτοικοι των Εξαρχείων γελάνε» με τις δηλώσεις Τόσκα ότι «τώρα μπαίνει η Αστυνομία στα Εξάρχεια και τώρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια» δήλωσε την Κυριακή στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

«Πάρτε το 100 και δώστε ένα απλό τροχαίο και δείτε τι θα γίνει» είπε χαρακτηριστικά.

«Η αστυνομία από τα Εξάρχεια είναι απούσα. Έχω υπηρετήσει εκεί 11-12 χρόνια και ξέρω τι σας λέω» πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Όπως είπε «η αστυνομία είναι άριστα εκπαιδευμένη και έχει τους τρόπους να οδηγήσει τους μπαχαλάκηδες στη Δικαιοσύνη, αρκεί να υπάρχει εντολή».

Με αφορμή, δε, την εικόνα με κουκουλοφόρους να καίνε τη σημαία, ο κ. Μαυροειδάκος παρατήρισε ότι «έχουν αποθρασυνθεί εντελώς. Γι' αυτούς είναι διασκέδαση να κάνουν επεισόδια».

«Η ΕΛΑΣ είναι άριστα εκπαιδευμένη και αν δοθεί η εντολή μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος στα Εξάρχεια» κατέληξε ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών.

Νίκος Τόσκας: Προσπαθούμε....

Το επιχείρημα ότι «και έξω από τον Λευκό Οίκο πετούν χαρτάκια σε διαμαρτυρίες αλλά δεν συλλαμβάνονται» χρησιμοποιεί σε συνέντευξή του ο Νίκος Τόσκας προκειμένου να εξηγήσει την αντίδραση της αστυνομίας απέναντι στο Ρουβίκωνα.

Όπως λέει στα ΝΕΑ «προσπαθούμε να συλλαμβάνουμε όσους εκτρέπονται και παραβαίνουν το νόμο και τους οδηγούμε στη Δικαιοσύνη» επαναλαμβάνοντας ότι «υπάρχουν πάνω από 100 περιπτώσεις στις οποίες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια μέλη της ομάδας αυτής».

Κατά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «η πραγματικότητα είναι ότι τώρα μπαίνει η Αστυνομία στα Εξάρχεια και τώρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια». «Εστιάζουμε στα κυκλώματα ναρκωτικών γιατί αυτά τροφοδοτούν και άλλες παραβατικές καταστάσεις» προσθέτει.

Για τον Νίκο Τόσκα «το κύριο πρόβλημα στα Εξάρχεια το δημιουργούν κάποιοι μπαχαλάκηδες οι οποίοι παρουσιάζονται δήθεν ως επαναστάτες αλλά συνδέονται ή χρησιμοποιούνται από κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών. Συνδέονται και - εκούσια ή ακούσια - αυτά υπερασπίζονται».

«Οι οδηγίες προς την αστυνομία είναι να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων και να δρουν άμεσα ακόμα και αν υπάρχουν εμπόδια» καταλήγει για το θέμα των Εξαρχείων.

Πρώτο Θέμα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]