Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαρκές εξοντωτικό και θανατηφόρο έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού


Tου Παναγιώτη Χ. Δούμα

Μπορεί η κλοπή να έχει ηθικά ή και νομικά ελαφρυντικά; Ο φόνος; Φυσικά και μπορούν. Συχνά μάλιστα, ενώ θα περίμενε κανείς η Δικαιοσύνη ή η νομοθετική εξουσία να είναι λιγότερο συναισθηματικές από την κοινωνία και τη θρησκεία, που εξακολουθεί εν πολλοίς στις μέρες μας να διαμορφώνει την περί του ηθικού αντίληψη των δυτικών κοινωνιών, συμβαίνει το αντίθετο. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που αντιμετωπίζουμε σήμερα το παράδοξο, ένας κατά συρροήν δολοφόνος χωρίς ίχνος ελαφρυντικού να εκβιάζει την κοινωνία και τους θεσμούς της με απεργία πείνας, για να παίρνει ανεμπόδιστα αδειούλες, χωρίς μάλιστα να έχει επιδείξει ίχνος μεταμελείας.

Δε θα μιλήσουμε όμως για τον Κουφοντίνα σήμερα. Θα μιλήσουμε για τους εγκληματίες τους φοροφυγάδες και τους οφειλέτες του Δημοσίου. Τους αποδιοπομπαίους τράγους και τα άλλοθι κάθε φορομπηχτικής πολιτικής. Στα ελληνικά δικαστήρια γίνονται και σε αυτές τις περιπτώσεις δεκτά κάποια ελαφρυντικά, προσωπικού χαρακτήρος ή ενδοεταιρικού. Ο επιχειρηματίας είχε πάθει εγκεφαλικό, η επιχείρηση εδέχθη βροχή αστεροειδών, το σημαντικότερο υποκατάστημα της εταιρίας βρισκόταν δίπλα σε ενεργό ηφαίστειο και το έπνιξε η λάβα. Δώδεκα μήνες φυλάκιση στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Ποτέ ωστόσο δε θα ακούσετε ότι την επιχείρηση τη λήστεψε το κράτος. Όχι, αυτό δεν το λαμβάνει υπ’ όψιν του το δικαστήριο ούτε όμως και η κοινωνία, η οποία πρώτη και καλύτερη αποδέχεται την αιτιολογία ότι αυτές οι συνθήκες ισχύουν για όλους. Δεν φοροδιαφεύγουν όμως ούτε χρωστούν όλοι. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι το κράτος και η εκάστοτε κυβέρνηση δεν καταληστεύουν τους πολίτες, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις; Απλά, κάποιοι έχουν λίπος και καλύπτουν τα ελλείμματά τους με ίδια κεφάλαια, κάποιοι άλλοι πληρώνουν το Δημόσιο και έχουν για μήνες απλήρωτο το προσωπικό τους, κάποιοι άλλοι πήραν κάποιο ρίσκο που τους βγήκε και κάποιοι λίγοι προτιμούν να είναι μικρομέτοχοι στην ίδια τους την επιχείρηση και δουλεύουν για να τη βγάζουν με μια τυρόπιτα, σαν τους Αλβανούς στην Ομόνοια στις αρχές του '90.

Η φορολογία είναι η μεγαλύτερη κλοπή. Είναι ένα διαρκές εξοντωτικό και συχνά θανατηφόρο έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού και της ίδιας της οικονομίας του. Δεν έχει δε το παραμικρό ελαφρυντικό, όταν το κράτος και οι εκάστοτε διαχειριστές του αρνούνται έστω και προσχηματικά να δείξουν ότι μεριμνούν για την αποφυγή της. Και να μην ξεχνάμε ότι οι φόροι πρέπει πρωτίστως να είναι ανταποδοτικοί, να αντιστοιχούν στη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και όχι στις ανάγκες ενός υπερσπάταλου και στείρου κράτους.

Αρκετά λοιπόν με το παραμύθι της φοροδιαφυγής διότι, και αλήθεια να ήταν, έχει πλέον κάθε νομιμοποίηση…

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]