Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ: Η αλληλεγγύη στην ευρωζώνη να μην οδηγήσει σε μια ένωση χρέους


Η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ φάνηκε να αποκλείει το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του Ιταλικού χρέους, δηλώνοντας σε συνέντευξή της στην Fankfurter Allgemeine Sonntagszeitung πως η αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της ευρωζώνης δεν θα πρέπει να μετατρέψει το μπλοκ σε μια ένωση διαμοιρασμού του χρέους.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, ερωτηθείσα για τα δημοσιεύματα που φέρουν τα κυβερνώντα κόμματα της Ιταλίας να θέλουν άφεση χρέους ύψους 250 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ, η κ. Μέρκελ είπε πως μια ένωση αλληλεγγύης δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε μια ένωση χρέους.
Σημειώνεται πως σήμερα το χρέος της Ιταλίας ξεπερνά τα 2,3 τρισ. ευρώ (αντιστοιχεί στο 23,4% του δημόσιου χρέους της ευρωζώνης) και η χώρα χρειάζεται να καταβάλλει ετησίως τόκους ύψους σχεδόν 80 δισ. ευρώ για να το εξυπηρετήσει.

«Θα προσεγγίσω τη νέα Ιταλική κυβέρνηση ανοικτά και θα συνεργαστώ μαζί της αντί να κάνω εικασίες για τις προθέσεις της», δήλωσε.

Παράλληλα, ανέφερε πως είναι έτοιμη να συζητήσει με την Ιταλική κυβέρνηση το πώς θα μπουν περισσότεροι νέοι στην αγορά εργασίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]