Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιπλέον χρόνο θέλει ο Ζάεφ


Προς «σαλαμοποίηση» η διαπραγμάτευση

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η λύση μπορεί να αναζητηθεί ακόμη και σε δόσεις και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, ακόμη και εάν αρθεί σύντομα η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις από την υπαναχώρηση της γειτονικής χώρας στο ζήτημα του erga omnes.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή της Κυριακής» ίσως και σήμερα Κυριακή υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ζάεφ και ο σκοπιανός πρωθυπουργός είναι πιθανόν να ζητήσει πρόσθετο χρόνο, τοποθετώντας τυχόν συμφωνία στο τέλος του έτους, καθώς υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας του. Σήμερα μάλιστα είναι προγραμματισμένη νέα αντικυβερνητική διαδήλωση υπέρ του ονόματος Μακεδονία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η ελληνική πλευρά συζητεί μια αναβολή στις αποφάσεις, αλλά όχι μετά τον Σεπτέμβριο.

Άλλωστε δεν πρόκειται να υπάρξουν εξελίξεις νωρίτερα αφού στο φθινόπωρο τοποθετείται η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στα Σκόπια.

Χθες Σάββατο πάντως ο Ζόραν Ζάεφ εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία στο ονοματολογικό λέγοντας ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για την επεξεργασία τεχνικών λεπτομερειών και ότι σύντονα θα υπάρξει συμφωνία την οποία μάλιστα οι δύο άνδρες θα την υπογράψουν στις Πρέσπες.

Για το Σκοπιανό, ο υπουργός Mεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας δήλωσε σήμερα Κυριακή στον ΣΚΑΪ ότι η συμφωνία θα είναι έναντι όλων και δεν θα υπάρχουν αλυτρωτικές αναφορές στο σύνταγμα της γείτονος. «Θέλουμε να λυθεί με τιμιότητα το Σκοπιανό… είναι δύσκολη απόφαση, δεν είναι εύκολη απόφαση».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]