Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τζέφρυ Πάιατ: Η Ελλάδα είναι πολύ σημαντικός εταίρος στην ενεργειακή ατζέντα των ΗΠΑ


Η Ελλάδα, καθώς απελευθερώνει την ενεργειακή της αγορά θα έχει τις ΗΠΑ ως αξιόπιστο προμηθευτή και σύμμαχο, τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ χαρακτηρίζοντας την χώρα μας ως πολύ σημαντικό εταίρο για την ενεργειακή ατζέντα της Ουάσιγκτον.

Μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι η ενεργειακή ασφάλεια καθιστά τις χώρες λιγότερο ευαίσθητες σε πιέσεις από εξωτερικές δυνάμεις και κατηγόρησε την Ρωσία ότι έχει χρησιμοποιήσει 55 φορές στο παρελθόν το "όπλο" της διακοπής εφοδιασμού ως εργαλείο για να εδραιώσει τις πολιτικές της. Στο πλαίσιο αυτό τάχθηκε κατά των αγωγών North και South Stream τονίζοντας ότι αποτελούν ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια της Μόσχας.

Ο κ. Πάιατ τόνισε ότι η εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου και από τις ΗΠΑ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την διαφοροποίηση του εφοδιασμού της Ελλάδας και της Ευρώπης και υπενθύμισε την δήλωση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της επίσκεψης του στις ΗΠΑ και της συνάντησης με τον Πρόεδρο Τραμπ, ότι η Ελλάδα θα γίνει ο τρίτος εισαγωγέας αμερικανικού αερίου στην Ευρώπη. Επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον αναδυόμενο ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου και χαρακτήρισε την χώρα μας ως πυλώνα σταθερότητας και ισχυρό εταίρο της Δύσης σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

Η εξαγορά των μετοχών του ΔΕΣΦΑ αποτελεί σημαντική επένδυση με όραμα που θα δείξει το δρόμο και σε άλλους επενδυτές να ακολουθήσουν, ανέφερε ο πρέσβης της Ιταλίας Efisio Luigi Marras. Ο ίδιος επεσήμανε ότι μία από τις αιτίες για την παράνομη μετανάστευση που απασχολεί τόσο την Ιταλία όσο και την Ελλάδα είναι η έλλειψη ενέργειας που αυξάνει τις πιέσεις προς τα Ευρωπαϊκά σύνορα.

Τα χαρακτηριστικά των ενεργειακών αγορών των χωρών τους και τις θέσεις τους για την ενεργειακή πολιτική παρουσίασαν οι πρέσβεις της Ισπανίας Enrique Viguera Rubio και του Βελγίου Luc Liebaut.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Προχθές σε άρθρο του σοβαρού ιστολογίου σας υπήρξε το ερώτημα πότε θα κάνουν οι ΗΠΑ επενδυσεις στην Ελλάδα και ένα καλό σχόλιο ανέλυσε γιατί δεν κάνουν. Σήμερα βλέπουμε εδώ ότι πάλι να πουλήσουν θέλουν υγροποιημένο φυσικό αέριο. δηλαδή πάλι να εισπράξουν από την Ελλάδα. Με ποιο δικαίωμα όμως ο εθνοπροδότης Αλέξης υποσχέθηκε στον Τραμπ ότι θα είμαστε πελάτες τους; Γιατί να μην προμηθευτούμε αέριο από την ελεύθερη αγορά ανάλογα με τις καλύτερες προσφορές; Γιατί όχι από την Ρωσία, το Κατάρ ή και άλλους παραγωγούς; Ως πότε ο ανθέλληνας Τσίπρας σε διατεταγμένη υπηρεσία των ΗΠΑ και άλλων σκοτεινών συμφερόντων θα υποθηκεύει τους Έλληνες να πληρώνουν χωρίς να τους ρωτήσει αν είναι σε θέση να καταβάλλουν αυτά που επιβάλλουν οι ΗΠΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον ρωσοτουρκικό αγωγό δεν είπε τίποτα; είδες υπεράσπιση των τούρκων ο Αμερικανός; μόνο για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είχαν λυσσάξει με τα γνωστά αποτελέσματα και τον ερχομό του Παπανδρέου-ΔΝΤ.

    Η ρωσική Gazpom ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πρώτης υποθαλάσσιας γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, ο οποίος καταλήγει στα τουρκικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας, ενώ η κατασκευή της δεύτερης γραμμής του εν λόγω αγωγού, που θα ξεκινάει από την Τουρκία και θα καταλήγει στην ελληνοτουρκική μεθόριο, αναμένεται να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2018.
    defence-point.gr/news/oloklirothike-i-kataskevi-tis-protis-ypothalassias-grammis-tou-agogou-turkish-stream
    ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του αγωγού, στις 7 Μαΐου του 2017, τοποθετήθηκαν συνολικά 1.161 χιλιόμετρα υποθαλάσσιου αγωγού που αφορούν και τις δύο γραμμές, τα οποία αντιστοιχούν στο 62% του συνολικού αγωγού. Ο Αλεξέι Μίλερ εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι το έργο “θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Τουρκίας και της Ευρώπης”.

    χα,χα,χα βρε τους Αμερικανούς, τα φιλαράκια των Τούρκων, μιλιά δεν έβγαλαν, ενώ ο
    East Med ακόμα είναι στα χαρτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]