Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρα Μαγιού τους φούμαρες


Ελληνική Αριστερά. Φωνάζει υπέρ του εργαζομένου, τον οποίον απολύει στις κομματικές επιχειρήσεις της, αλλά και αφήνει άνεργο όποτε κυβερνά

Πρωτομαγιά εψές και ξεχύθηκε η κυβέρνηση της Αριστεράς στα λιβάδια όπου φύονται ψήφοι (στις συγκεντρώσεις, δηλαδή) για να γιορτάσει μαζί με τους εργάτες. Εχει κάνει, όμως, κάτι για τους εργαζομένους η κυβέρνηση της Αριστεράς; Ναι, πολλά!

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: Αντί για μείωση των επιβαρύνσεων στα λαϊκά νοικοκυριά, η πρώτη και η δεύτερη φορά Αριστερά έβαλε χαράτσι ακόμα και στις πλαστικές σακούλες στα σούπερ μάρκετ! Οι εύπιστοι Ελληνες κοντεύουμε να γίνουμε ζογκλέρ ισορροπώντας πολλά προϊόντα στα χέρια μας - όποτε θέλουμε να αποφύγουμε την πληρωμή του τετράλεπτου για την πλαστική σακούλα. Σαν να μην έφτανε αυτό, από τα πρώτα φιλολαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ήταν ο ειδικός φόρος που μπήκε στο κρασί (στην υγειά σας, ορέ λεβέντες) και η αύξηση στο χαράτσι στα ποτά και τα τσιγάρα. «Παφ και τάλαρο», που έλεγε και ο Παπαναστασίου στην επική διαφήμιση «ο εισαγόμενος». Επίσης, τη μεγάλη κλίμακα του ΦΠΑ, που ήταν στο 23%, ο σύριζας την τρόμπαρε και την έφτασε στο 24%, ενώ πολλά προϊόντα και υπηρεσίες πήραν φύλλο πορείας για το 24%.

Τα νησάκια του Αιγαίου, ντάρι-ντάρι, πήραν φόρο με καντάρι. Επί ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ που ίσχυαν για τους νησιώτες μας στο Αιγαίο. Επιπλέον, εκεί που ο τρέντουλας ο Αλέξης μάς είχε τάξει κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αύξησε τους συντελεστές για τον υπολογισμό του στα οικόπεδα.

Οι αριστεροί, που αφήνουν ένα δάκρυ να κυλήσει όποτε μας φορομπήχνουν, επέβαλαν φόρο στο ίντερνετ, στη συνδρομητική τιβί και τη σταθερή τηλεφωνία, αύξησαν τον φόρο στα καύσιμα, αύξησαν την εισφορά αλληλεγγύης (με το μπαρδόν, μουσιού, αλλά σε ποιον η αλληλεγγύη; Στον Καρανίκα;), αύξησαν την προκαταβολή φόρου για τους επιβιώσαντες επιχειρηματίες, αύξησαν την παρουσία των ισλαμιστών εποίκων στην Ελλάδα, μειώνοντας παράλληλα τους Ελληνες.

Ε, αν τα προαναφερθέντα δεν αποτελούν φιλεργατικό άμα τε και φιλολαϊκό πρόγραμμα (για άλλους εργάτες και άλλον λαό), τότε ποια είναι; Οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων και οι μειώσεις των φόρων που πληρώνουν οι Ελληνες;

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]