Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα στρεβλό και πολιτικά επικίνδυνο δημιούργημα του καιρού μας


Ακούμε συχνά πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απογοήτευσε και διέψευσε απολύτως τους ψηφοφόρους της με την κυνική μεταστροφή που παρατηρήθηκε από τα λόγια στην πράξη. Λέγεται συχνά επίσης ότι πρόκειται για τη χειρότερη και ίσως πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Δε θα διαφωνήσω. Μαζί με την καταστροφική κυβέρνηση της περιόδου 2004-2009 αποτελούν πράγματι τις πιο αναποτελεσματικές κυβερνήσεις που γνώρισε η χώρα. Εξάλλου δεν είναι τυχαίες οι υπόγειες διαδρομές που φαίνεται να ενώνουν τους αρχηγούς των δύο κυβερνητικών περιόδων.

Κι αν την περίοδο 2004-2009 η κρίση χτιζόταν μέρα με τη μέρα και η υπερχρέωση του κράτους κρυβόταν επιμελώς και με καταστροφική κουτοπονηριά για να ξεσπάσει στους επόμενους, τα χρόνια αυτά που ζει η χώρα στην ύφεση και οι πολίτες δυστυχούν καθημερινά, μοιάζει παράδοξο πώς δεν καταρρέει θεαματικά η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα από την οποία δε φαίνεται να είναι ικανοποιημένος κανείς πλην εκείνων που έχουν εντελώς ατομικό και ιδιοτελές συμφέρον να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό πώς η σημερινή κυβέρνηση, ενώ σημειώνει εξαιρετικά κακές επιδόσεις και οι πολίτες την κατατάσσουν στις χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών, ταυτόχρονα η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση να μην καταφέρνει ν’ ανατρέψει πραγματικά την πολιτική συγκυρία. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ένα δημοσκοπικό (άρα αμφισβητούμενο ως τέτοιο)προβάδισμα, καθότι διαθέτει ένα ασφαλές ποσοστό ψηφοφόρων που θα ψηφίσουν Ν.Δ. σε κάθε περίπτωση. Αλλά για όποιον ζει μέσα στην κοινωνία αληθινά και αντιλαμβάνεται την πολιτική κατασταση, είναι προφανές ότι δεν πείθει αληθινά τους πολίτες και δε δημιουργεί σε καμία περίπτωση πλειοψηφικό πολιτικό ρεύμα. Το ίδιο ισχύει και για την υπόλοιπη κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, καθότι η αίσθηση πως μοναδικό της κίνητρο αποτελεί η κομματική αυτοσυντήρηση και η διατήρηση της ατομικής βουλευτικής είναι διάχυτη και ειδικότερα τον τελευταίο καιρό. Οι πολίτες αποσύρουν μεν την εμπιστοσύνη τους από τον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο ανατέθηκε να φέρει την ελπίδα, να δώσει πολιτικό σχήμα στην αγανάκτηση και την οργή, ν’ αποτελέσει το τελευταίο ανάχωμα της αξιοπρέπειας για πολλούς, αλλά δεν την προσφέρουν σε κανένα από τα παλιά κόμματα. Περνούν οι πολίτες σε μία νέα φάση απάθειας και απαξίωσης της πολιτικής συνολικά. Σε μια βουβή απογοήτευση και η πολιτική σε μια βαθύτερη ανυποληψία. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και λαβωμένος, χτίζει τα δικά του συστήματα εξουσίας και συγκρατεί κρίσιμες αριθμητικά δυνάμεις που σ’ εκλογικό χρόνο θα αυξηθούν σημαντικά και κανείς δε γνωρίζει την τελική έκβαση.

Εκτιμώ με δυο λόγια, ότι πολλοί πολίτες αποσύρονται από την απότομη υπερπολιτικοποίηση που τους χαρακτήρισε τα λίγα τελευταία χρόνια και απομένουν οι πιο ενταγμένοι κομματικά να διαμορφώνουν την κατάσταση. Εκεί, ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά δυνάμεις σημαντικές και δεν ηττάται πολιτικά. Η αντιπολίτευση πολιτικά αδυνατεί απολύτως να κερδίσει κρίσιμο αριθμό ψηφοφόρων.

Εξάλλου ο «κανένας» είναι σταθερά ο καταλληλότερος να κυβερνήσει τον τόπο, σημάδι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Υποστηρίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ του 35% και ο Τσίπρας στη θέση του Πρωθυπουργού, είναι γέννημα της εποχής, του τώρα, του παρόντος. Είναι αποτέλεσμα της πολύπλευρης ελληνικής κρίσης, της μεγάλης οικονομικής δυσχέρειας και της γενικευμένης παρακμής στην οποία πλέον έχουμε περιέλθει. Τονίζω όμως ότι είναι ένα στρεβλό και πολιτικά επικίνδυνο δημιούργημα του καιρού μας. Μα είναι του καιρού, ας το παραδεχθούμε. Τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ τον δημιούργησε η νέα κατάσταση στην οποία εισήλθε η χώρα. Κι όπως κάθε εποχή, γεννά την υγιή και τη μη υγιή πλευρά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν του Αλεξη Τσίπρα είναι η μη υγιής πλευρά μεν, του σήμερα δε.

Από την άλλη πλευρά, η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση ανήκει οριστικά στο χθες κι ας υποδύεται επιφανειακά κάτι διαφορετικό. Ανήκει οργανικά και αμετάκλητα στην προηγούμενη εποχή, στην προηγούμενη φάση της χώρας. Κι αυτό ακριβώς υπόσχεται όταν αντιπολιτεύεται. Την επιστροφή στο παρελθόν. Σ’ ένα παρελθόν που προκρίνει ως καλύτερο από το συριζαϊκό παρόν. Με άλλα λόγια έχουμε μια εκ νέου υπόσχεση για να πάμε πίσω!

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ ηττάται δημοσκοπικά μα όχι πολιτικά. Και για την πραγματικότητα, για τις αληθινές ζωές των ανθρώπων το δεύτερο έχει τελικά σημασία. Δεν ηττάται διότι η αντιπρόταση έρχεται από το χθες και υπόσχεται επιστροφή εκεί και μόνο εκεί. Δεν κουβαλά ελπίδα για το αύριο μα μόνο φόβο για το σήμερα. Πολύς κόσμος λοιπόν ανάμεσα στο τωρινό μη υγιές δημιούργημα και στο χθεσινό επίσης μη υγιές και βαθιά προβληματικό υπόλειμμα, προτιμά το σημερινό κι ας είναι εντυπωσιακά ανίκανοι ως κυβερνήτες οι εκφραστές του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ως στρεβλό γέννημα της εποχής, θα ηττηθούν πολιτικά και πραγματικά μόνο από κάποιο υγιές διαυγές γέννημα της εποχής που θ’ αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην κοινωνία.

Η σκοτεινή πλευρά του σήμερα μπορεί να νικηθεί μόνο από τη φωτεινή πλευρά του σήμερα και όχι από το παρωχημένο χθες.

Ο γεμάτος συνειδητά ψεύδη λαϊκίστικος λόγος του σήμερα θα νικηθεί από τον γνήσιο λαϊκό λόγο του σήμερα και όχι από τα κλισέ και τους ελιτολαϊκισμούς του χθες.

Η ανικανότητα και η ανεπάρκεια των πολιτικών προσώπων του σήμερα θα νικηθούν μόνο από τις ικανότητες και την κάθε είδους επάρκεια πολιτικών προσώπων του σήμερα και όχι από ένα επαγγελματικό πολιτικό προσωπικό που κατέχει τις βουλευτικές έδρες ως κληρονομιά επί δεκαετίες και το οποίο αποδείχτηκε στην πράξη επίσης αναποτελεσματικό.

Ο τόπος θα ξεκινήσει να βγαίνει από τη γενικευμένη παρακμή που βιώνει και θ’ αρχίσει να κινείται προς την επόμενη ιστορική του φάση όταν με τόλμη αναλάβουν την ευθύνη της εποχής οι άνθρωποι της εποχής. Όταν τα πρόσωπα της ζωντανής κοινωνίας και οι δραστικές ιδέες του καιρού μας συναντηθούν με την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μια τροχιά δημιουργικής ανάταξης και συνειδητοποιημένης συμμετοχής σε όσα συγκροτούν την κοινή μας ζωή.

Βασίλης Παυλίδης
Το Βήμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ!
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ , ΝΟΥΔΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ!
    ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ (ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΟΙΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ. Κούνια που τους κούναγε. Νομίζουν οι ψευδογράφοι πως κάποιος δίνει σημασία και αξία στα γραφόμενα τους) ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΑ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΝΟΥΔΟΥ!
    ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ ΥΠΕΡΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΟΥΧΛΑ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΟΔΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΟ ΛΕΝΙΝΟ ΤΡΟΤΣΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΠΤΩΜΑΪΛΑ


    ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΕ ΒΗΜΑ ΤΑΧΥ!!!

    Σόρος ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΦΙΛΕΛΕΦΤ ΛΙΜΠΕΡΛΗΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤ ΕΣ

    Μια Ιστορία Διαβολικών Συμπτώσεων

    https://www.youtube.com/watch?v=bkF2tzTSDuU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΙΞΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ;

    "δημιούργημα του καιρού μας..."!

    ΕΤΩΝ ΕΚΑΤΟ!!!

    ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΜΕ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ !
    ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ! ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑΪΖΕΤΕ ΣΑΝΟ , ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ , ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΤΕ!
    ΑΚΟΜΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΑΙ ΣΕ ΠΑΛΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ , ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ…ΓΡΑΨΤΕ ΟΤΙ ΨΕΜΜΑ ΘΕΛΕΤΕ, ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ …

    “ΣΥΡΙΖΑ: Από το ΚΚΕ εσωτερικού και την ΚΝΕ ως την «Κυβερνώσα Αριστερά»

    «Πως καταφέρνεις και είσαι τόσο δημοφιλής” τον ρώτησε ο Αλαβάνος. «Είναι απλό”, απάντησε ο Λούλα. “Δεν θα φοράς γραβάτα!”.
    Ο Αλέκος πέταξε τη γραβάτα. Στο 5ο συνέδριο του κόμματος ο Αλέκος Αλαβάνος σχεδίαζε την Μεγάλη Αριστερά, που θα καταχτήσει την εξουσία και θα χαράξει τον δρόμο σε όλη την Ευρώπη.«Είναι σχεδόν εξήντα χρόνια από τη μεγάλη ήττα της Αριστεράς. Έχουμε πικρές ιστορίες της παράταξης μας πίσω μας. Η μετεμφυλιακή συμφιλίωση δεν θα έχει ολοκληρωθεί παρά μόνον όταν στην πολιτική ζωή της χώρας εμφανισθεί η ριζοσπαστική Αριστερά με την δική της κυβερνητική πρόταση».

    Ίσως κανένας δεν θα ασχολιόταν με τον τριαντατριάχρονο πολιτικό μηχανικό, αν δεν τον έβαζε ο Αλαβάνος, επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης». Ο Αλαβάνος είχε ήδη πει στον αντίπαλο του στις εσωκομματικές εκλογές Μιχάλη Παπαγιαννάκη, να είναι υποψήφιος στις εκλογές για το Δήμο Αθήνας και κείνος δέχτηκε, αλλά όταν ήρθε όμως το καλοκαίρι, μια άλλη ιδέα του ήρθε στο μυαλό. Θα καλέσει στο γραφείο τον νεαρό Τσίπρα, θα τον κοιτάξει στα μάτια και θα του πει: «Αλέξη, θα είσαι ο υποψήφιος μας στην Αθήνα. Τα γεγονότα που θα άλλαζαν το πολιτικό σκηνικό στην katrougalos_0Ελλάδα, είχαν αρχίσει.

    Στο site του Συνασπισμού παρελαύνουν φωτογραφίες του Καρλ Μαρξ, του Λένιν, του Άρη Βελουχιώτη, της Ρόζας Λούξεμπουργκ, του Λένιν και του Τσάβες.

    «Το ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της Αριστεράς που ιδρύουμε επιδιώκει να συμπυκνώσει από τη σκοπιά του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των δυνάμεων της εργασίας και των καταπιεσμένων κοινωνικών τάξεων και στρωμάτων».

    Η φαβορίτα του Αλέξη παραπέμπει στον Έλβις Πρίσλευ. Κατά τη γνώμη του ο μεγαλύτερος πολιτικός είναι ο Νίκος Μπελογιάννης.

    “Πριν μερικές εβδομάδες ο 37χρονος Αλέξης Τσίπρας ήταν ένας μικρός πολιτικός της αντιπολίτευσης. Σήμερα διαταράσσει την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ – κόμμα που περιέχει από μετριοπαθείς σοσιαλιστές μέχρι σκληρούς κομμουνιστές – ενδέχεται να κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου», θα γράψει το 2012, το περιοδικό TIME.
    “Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταφέρει μία έξυπνη πολιτική μεταμόρφωση από ηγέτη της ριζοσπαστικής αριστεράς σε σημαιοφόρο μιας αντιμνημονιακής και κατά της λιτότητας πολιτικής. Μπορεί και να κρατάει το μέλλον της Ευρώπης στα χέρια του”.

    Τα Χριστούγεννα του 2012 τον βρίσκουν στο Μπουένος Αϊρες. Το “ ανερχόμενο αστέρι της Ελλάδας» είναι “ένας νεαρός, κομψός άνδρας με ηλεκτρικό χαμόγελο”. Ο ανταποκριτής του CNN επισημαίνει ότι ο νεαρός πολιτικός έχει αποστηθίσει σελίδες από το «βιβλίο παραστάσεων» του Ανδρέα Παπανδρέου και τον περιγράφει ως «έναν κομμουνιστή στην καρδιά που εμπνέεται από τον Τσάβες της Βενεζουέλας και τον Πούτιν της Ρωσίας». Μετά τη φωτογράφιση του με μακριά μαλλιά το 1997 από το περιοδικό «ΜΕΤΡΟ», ο βρετανικός Guardian γράφει ότι είναι «Ο άνδρας με τη μοίρα του ευρώ στα χέρια του». Το PARIS MATCH λέει ότι είναι «Ο άντρας που φοβάται η Ευρώπη».


    ◾Από το βιβλίο Ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (Εκδόσεις Λιβάνη 2014)”
    https://www.anoixtoparathyro.gr/%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BD/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος το έγραψε αυτό το βιβλίο;...Μπορεί και να κρατάει το μέλλον της Ευρώπης στα χέρια του”...εδώ γελάμε αν σκεφτούμε την μεταστροφή του Τσίπρα από αντιμνημονιακό, σε φανατικό μνημονιακό με την υπογραφή του 3ου φαρμακερού μνημονίου. Πόσο πολύ έπεσαν όλοι έξω;

      Διαγραφή
  3. Οσοι βλεπουν πισω απο την κουρτινα , τετοια αρθρα και αναλυσεις προκαλουν τον γελωντα και συγχρονως εμετο ....
    Ουτε συριζα ουτε νδ ουτε πασοκ ουτε τιποτα αλλο στα αληθεια υπαρχει . Ολοι τους ειναι μελη της ιδιας συμμοριας και υπακουουν ΤΥΦΛΑ στις εντολες . Λενε και διαβαζουν κατα γραμμα οτι τους γραφουν , για να ακουν οι ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΟΙ ψηφοφοροι τους και να νομιζουν οτι αυτοι κυβερνουν την αποικια .
    Αποστολη τους ειναι η διαλυση και η καταστροφη ΕΚ ΘΕΜΕΛΙΩΝ του Εθνους μας και της Πατριδος μας .
    Πρωτα καταστρεψαν τον Ελληνισμο στην περιφερεια και τωρα καταστρεφουν την κυριως Ελλαδα μας .
    Ολα τα αλλα ειναι αναλυσεις ΤΡΙΧΕΣ και ΣΑΝΟΣ για τους ελεηνοελληνες που νομιζουν οτι ψηφιζοντας καποιο κ(Υ)νοβουλευτικο συμμοριτοκομμα θα λευτερωθουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι υγιείς πολιτικά (και αυτό θα φανεί αμέσως από το πρόγραμμα, τα πρόσωπα και τον δυναμικό σας πολιτικό λόγο) ετοιμαστείτε να ΒΓΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΩΡΑ.
    Πριν ο Τσίπρας προκηρύξει εκλογές, γιατί θα τις προκηρύξει ξαφνικά. Διακινδυνεύω την πρόβλεψη ότι θα τις προκηρύξει ένα μήνα περίπου πριν από τις τουρκικές, ώστε να γίνουν σχεδόν μαζί. Αφού βεβαιωθεί ότι σε αυτό το διάστημα της προεκλογικής τους περιόδου, δε θα επιχειρήσουν οι Τούρκοι θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Αλλά μπορεί και να μην το μετρήσει αυτό, αφού το Αιγαίο δεν έχει σύνορα!!"
    Και τον άνθρωπο που το είπε αυτό τον "διατηρούμε" ως πρωθυπουργό της Ελλάδος!
    Να χαιρόμαστε τον τρόπο που ψηφίζουμε εμείς οι Έλληνες! Σαν θεόστραβοι πολιτικά κι ας κάνουμε τον έξυπνο! Κάθε "σταυρουδάκι" και κάθε ψηφοδέλτιο, η καταστροφή μας, με το ίδια μας τα χέρια και με την ίδια μας τη νηπιώδη επιπολαιότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις εκλογες τις κανει το αφεντικο των 300+1 κ(Υ0νοβουλευτικων ελληνοφωνων ξευτιλισμενων ανθελληνων . Και φυσικα ο ΙΔΙΟΣ μετραει τα κουκια των ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΩΝ ,που συνεχιζουν ακομη !!! να πηγαινουν στις κατοχικες καλπες για να νομιμοποιουν τους εκαστοτε αρλεκινους που θα παριστανουν τους πρωθυπουργους και υπουργους , και ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ , μεχρι να τους παρουν τα σπιτια τους και απο αυτους για μεινουν τα λαθροπιθηκια που εφεραν κατοπιν εντολων .
      Αυτο συμβαινει στην κατεχομενη Πατριδα μας και ολα τα αλλα που ακουγονται ειναι απλως τριχες για σκατοκεφαλους .

      ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ και οι εκλογες δεν ελευθερωνουν ....ΞΥΠΝΑΤΕ !
      Δημητριος Οικονομου .

      Διαγραφή
  5. Κύριε Δημήτρη,με αυτό το εκλογικό σύστημα που έχουμε αν πάνε σε εκλογές και αν ψηφίσουν μόνο τα κομματικά τους στελέχη που είναι πληθώρα,θα βγάλουν το αποτέλεσμα για όλους τους Έλληνες, ακόμα και αν απέχουν οι περισσότεροι, αν κάνω λάθος σας παρακαλώ διορθώστε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιταξε Αρμονια,

      αν κρινουμε απο την "λογικη" του Νεοελληνα -δηλαδη να τους

      δοκιμασουμε ολους - τοτε βγαινει το συμπερασμα οτι ο κοσμος κατα

      πασα πιθανοτητα θα στραφει σε Κεντρωους και Χρυση Αυγη.

      Τωρα αν κρινουμε απο το γεγονος οτι προετοιμαζονται κατι περιεργες

      "ελληνοποιησεις" αλλοφυλων,πιθανον να υπαρξει "αντιδραση" μεσω

      περισσοτερης συμμετοχης στις επομενες εκλογες!

      Σε καθε περιπτωση τα μαντρια προετοιμαζονται και τα προβατα

      συνεχιζουν να τρωνε κουτοχορτο!


      ΓΜ

      Διαγραφή
    2. Αγαπητη Αρμονια δεν εχουμε κανενα εκλογικο συστημα εμεις .Δικος τους ειναι και το εκαναν οπως τους ειπε το αφεντικο τους που κινει τις μαριονετες που παριστανουν τους πολιτικους .
      Το αφεντικο των 300σιων ελληνοφωνων αληταραδων κανονιζει ποιος και ποτε θα παριστανει οτι κυβερνα την αποικια .
      Το ελαχιστο που θα μπορουσαμε να κανουμε ειναι να μην τους νομιμοποιουμε πηγαινοντας στις κατοχικες καλπες . Και αστους να παριστανουν οτι τους ψηφισε ο λαος . Οπως και στις μερες μας το εκτρωμα συριζανελ δεν εχει ουδεμια νομιμοποιηση με ενα 20% και τα δυο συμμοριτοκομματα μαζι .
      Οταν θαρθει η ευλογημενη ωρα που θα λογαριαστουμε μαζι τους , δεν θαχουν καμια δικαιολογια , εαν τους ψηφιζουν τα κομματοσκυλα τους και τα διποδα που ελληνοποιουν οι ξευτιλισμενοι .
      Τουτη η Πατριδα ειναι ΜΟΝΟΝ δικη μας και μονον εμεις εχουμε δικαιωμα να πουλησουμε , η , ακομη και να δωσουμε υπηκοοτητα ( εαν εχουμε αναγκες εργατων ) και ΟΥΔΕΙΣ αλλος .
      Το συστημα που λες δεν ειναι δικο μας , δικος τους ειναι και οι Ελληνες πρεπει να καταλαβουν οτι δεν ειναι δουλοι και υπηκοοι κανενος . Ειμαστε πολιτες-οπλιτες .Αντιπροσωπους εχουν μονον οι ηλιθιοι δυτικοι βαρβαροι
      και οι εξ ανατολων υπανθρωποι .
      Αυτος ειναι ο αγωνας μου απο το 1985 που ψηφισα για πρωτη και τελευταια φορα . εκτοτε καταλαβα τι εστι κ(Υ)νοβουλιο και οπαδος ( τι ντροπη ) κομματος .
      Πρεπει να καταλαβουμε οτι οποιο κομμα και βγαλουν αυτοι που μετρουν τα κουκια , ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια πολιτικη θα ακολουθησουν , διοτι οι διαταγες ειναι οι ιδιες για ολους τους . ΔΙΑΛΥΣΤΕ το Εθνος των Ελληνων και αντικαταστηστε τους με καθε καρυθιας καρυθι .
      Εγω λοιπον δεν θελω να ειμαι συνυπευθυνος της καταντιας που ζουμε και ειμαι υπερηφανος που δεν ψηφισα κανεναν ΑΛΗΤΗ δωσιλογο ολα αυτα τα χρονια που οι υπολοιποι ετρεχαν σαν τους γυφτους με τα αγροτικα στους δρομους καθε φορα που το αφεντικο αποφαζισε το επομενο συμμοριτοκομμα που θα συνεχιζε την διαλυση μας .

      Συγνωμη εαν κουρασα .
      Χριστος Ανεστη και καλη λευτερια .

      Δημητρης Οικονομου .

      Διαγραφή
  6. Δυστυχώς, γεμίσαμε από επιδοτούμενα πρόβατα. Ξέρω οικογένειες που επέλεξαν την ανεργία και δηλώνουν άλλη κατοικία ο σύζυγος από την σύζυγο για να παίρνουν και οι δυο το επίδομα και έχουν ένα παιδί που το επίδομα του το παίρνει ο σύζυγος. Με αυτές τι πονηριές η κυβέρνηση της συμφοράς ψαρεύει ψήφους κόβοντας τις συντάξεις και τους μισθούς.Δεν ξέρω ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, όμως πρέπει να μας υποσχεθεί γραπτώς ότι θα καταργήσει όλους τους νόμους του Τσίπρα και της παρέας του, ξεκινώντας από την Υγεία, την Παιδεία και τα Εθνικά θέματα που τα έχει κάνει μπάχαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]