Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Ανθρωποφάγοι των πατριδοφάγων


Το πρώτο ανησυχητικό με το περιστατικό στη νησίδα μικρή Ανθρωποφάγος είναι η δήλωση Τσαβούσογλου για επέμβαση Τούρκων κομάντος σε ελληνικό έδαφος. Το δεύτερο είναι ότι Έλληνες δημοσιογράφοι και πολιτικοί, που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται τη χώρα δεν ξέρουν ούτε καν το όνομα των νησιών! Ανθρωποφάς το ψέλλισε ο Τούρκος, ανθρωποφάς το διέσπειραν στο νοήμον ελληνικό κοινό κι εκείνοι! Ούτε έναν ναυτικό χάρτη για την Ελλάδα ρε γαμώτο;

Όποιος ανοίξει έναν επίσημο ναυτικό χάρτη του ναυαρχείου, που χρησιμοποιούν οι καπεταναίοι, οι καϊκτζήδες, οι ιστιοπλόοι, οι φουσκωτάδες και οι πλαστικοί κρουιζεράδες θα διαπιστώσει ότι σε λιγότερο από ένα μίλι απόσταση από τους Φούρνους, κάτω από την Ικαρία, επισημαίνονται τα νησιά Ανθρωποφάγοι. Ο μικρός και ο μεγάλος Ανθρωποφάγος.

Η απόσταση και μόνο από τους Φούρνους καθιστούν την ελληνική κυριαρχία αναμφισβήτητη! Δεδομένου ότι οι Φούρνοι, σαν κατοικημένο νησί, έχει 6 μίλια θαλάσσια κυριαρχία, όπως όλα τη νησιά και οι στεριές της χώρας. Αυτά είναι τα επίσημα και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο θαλάσσια σύνορα της χώρας, που αγνοούσε ο πρωθυπουργός πριν από δύο χρόνια!

Μ αυτά τα δεδομένα εγείρεται το ερώτημα: Οι τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν πραγματικά από τα Μικρασιατικά παράλια, πέρασαν ανάμεσα από τα στενά Σάμο και Αγαθονήσι χωρίς να τους πάρει είδηση η ελληνική επιτήρηση και φτάνοντας βαθειά στο Αιγαίο μέχρι τους Φούρνους κατέβασαν την ελληνική σημαία από κει;

Το σενάριο που εξιστόρησε ο Τούρκος πρωθυπουργός είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. Δύσκολο γιατί οι Φούρνοι και οι Ανθρωποφάγοι δεν είναι κοντά στην Τουρκία σαν τη Σάμο και το Αγαθονήσι ή τα Ίμια. Είναι μέσα στο Αιγαίο. Και πρέπει να κάνει κανείς «εισβολή» για να φτάσει εκεί. Αμφισβητώντας επί της ουσίας κάτι αντίστοιχο με τον Πάτροκλο ή τον Σαν Τζώρτζη εδώ, στο Σαρωνικό!

Από την άλλη, η ελληνική εμπειρία έχει αποδείξει ότι τα σύνορα της χώρας είναι διάτρητα. Και αντί να είναι απροσπέλαστα με διαρκείς περιπολίες και 24ωρους ηλεκτρονικούς ελέγχους, είναι έρμαια στις διαθέσεις του καθενός. Είτε θέλει να σηκώσει μια ελληνική σημαία είτε θέλει να την κατεβάσει! Μπάτε σκύλοι αλέστε.

Όλα αυτά θα ήταν χωρίς σημασία αν η ελληνική πολιτεία δεν είχε τα σημάδια της τουρκικής αρπακτικής πολιτικής ολοφάνερα από το 1953 και δώθε. Και αν δεν είχε νωπές τις απαιτήσεις της Άγκυρας στα ελληνικά νησιά. Από κάθε Τούρκο αξιωματούχο τα τελευταία 22 χρόνια. Αν στη θέση των ελληνικών κυβερνήσεων ήταν ένα σοβαρό φιλελληνικό κράτος, δεν θα έμπαινε κουνούπι στην ελληνική θαλάσσια κυριαρχία στο Αιγαίο. Καμιά ώρα του 24ωρου. Και κανείς δεν θα μπορούσε να ασκεί εθνική πολιτική πάνω στα νησιά επειδή έτσι αισθάνθηκε. Θα υπήρχαν νενομισμένοι φύλακες και θεσμοί.

Αντ' αυτών, σήμερα κυκλοφορούν πολιτικοί κυβερνήτες και επαγγελματίες δημοσιογράφοι αναλυτές, που μιλάνε για απρόβλεπτη τουρκική πολιτική!

Στην ιστορία με τους Ανθρωποφάγους υπάρχουν δύο σενάρια. Είτε οι υπηρεσίες της Τουρκίας που παρακολουθούν το Αιγαίο καλύτερα από τις ελληνικές, διαπίστωσαν την έπαρση της σημαίας από τους Έλληνες νεαρούς πασχαλινούς εκδρομείς και έδωσαν την ευκαιρία στον Τούρκο για μια λεκτική προβοκάτσια, ένα ψέμα, μόνο και μόνο για να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία και να κάνει καψόνι στην ελληνική κυβέρνηση. Είτε πράγματι, μετά την έπαρση της σημαίας, οι καλά πληροφορημένοι Τούρκοι κομάντος έφτασαν νύχτα στον Ανθρωποφάγο και τη υπέστειλαν, ανενόχλητοι από το ελληνικό κοιμώμενο κράτος!

Το βέβαιο είναι ότι ο δήμαρχος των Φούρνων ανέφερε την επόμενη της υποτιθέμενης τουρκικής εισβολής ότι όλες οι σημαίες ήταν στις θέσεις τους. Δεν τις πήρε ο αέρας των Σημίτη- Πάγκαλου- Αρσένη, όπως τη νύχτα των Ιμίων.

Βλέποντας τον ναυτικό χάρτη διαπιστώνει κανείς δύο εξόφθαλμα πράγματα.

Ένα, ότι οι Τούρκοι δεν μπορούν να αμφισβητήσουν νησίδες που βρίσκονται μέσα σε νησιωτικά συμπλέγματα σαν των Φούρνων. Είναι σαν να αμφισβητούν τη Μεγάλη και τη Μικρή Καμένη στη Σαντορίνη. Αν, και με τους Τούρκους πρέπει όλα κανείς να τα περιμένει. Ιδίως όταν από απέναντι έχουν κυβερνήσεις που θεωρούν την υπεράσπιση των συνόρων απευκταίο έργο.

Δύο, ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής δημοσιογραφικής οικογένειας, που πληροφορεί τους Έλληνες πολίτες έχει μαύρα μεσάνυχτα για την ύπαρξη και την ονομασία των υπό αμφισβήτηση νησιών Ανθρωποφάγοι! Τα οποία αναφέρονταν χτες σε μεγάλα δελτία ειδήσεων με την αστοιχείωτη ελληνική ονομασία που τα ανήγγειλε ο Τσαβούσογλου ως «ανθρωποφάς»(!) Ούτε ένα χάρτη δεν άνοιξαν οι επαγγελματίες να δούν για τι πράγμα μιλάνε.

Έτσι, μεταξύ διάτρητης κρατικής υπεράσπισης και άγνοιας για την ύπαρξή τους οι Ανθρωποφάγοι στέκονται στο Αιγαίο με μια ελληνική σημαία ακόμα στην ξεραϊλα τους. Και περιμένουν το καλοκαίρι να υποδεχτούν τους εκατοντάδες ναυτικούς που βρίσκουν εκεί καταφύγιο από τα μελτέμια που λυσσάνε. Ή πανέμορφο αγκυροβόλιο μέχρι να βγούν στα ανατολικά νησιά. Και οι οποίοι έρχονται από κάθε μέρος του πλανήτη. Βλέποντας στους διεθνείς ναυτικούς τους χάρτες ότι βρίσκονται σε ελληνικά νερά. Υπό την προστασία και επιβολή των ελληνικών νόμων. Όταν πρόκειται να πληρώσουν κανένα πρόστιμο!

Το είχε πει ο Κολοκοτρώνης πριν πεθάνει: «@@@@@ Ελλάδα. Δεν θα ισιώσεις ποτέ σου».

Γ.  Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]