Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ύποπτα γιοτ “παραθεριστών” σε περιοχές του Αιγαίου…


Γνωστή τακτική θαλάσσιας “επιτήρησης”
Για ένα άγνωστο επεισόδιο στο Αιγαίο μίλησε τη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ισχυριζόμενος ότι Τούρκοι κομάντος κατέβασαν από βραχονησίδα ελληνική σημαία. Πρόκειται για την βραχονησίδα μικρός ανθρωποφάς όπου τρεις Έλληνες ύψωσαν την ελληνική σημαία. Ένας από τους τρεις Έλληνες αποκάλυψε γιατί προχώρησε σε αυτή την ενέργεια.
«Το κάναμε για τον Γιώργο Μπαλταδώρο» είπε μιλώντας στο Star.gr. Όπως τόνισε, η παρέα των τριών ατόμων, θέλησε την περασμένη Παρασκευή – εκ μέρους όλων των Φούρνων – να τιμήσει τον ήρωα-σμηναγό που σκοτώθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου, όταν το Mirage που πιλόταρε συνετρίβη στο Αιγαίο.
Πρόσθεσε, μάλιστα: «Ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του». Ανέφερε ακόμα πως δεν έχει βάλει μόνο μία σημαία, στη βραχονησίδα μικρός ανθρωποφάς, αλλά συνολικά πέντε σε γύρω βραχονησίδες και νησάκια. Παράλληλα, διέψευσε ότι Τούρκοι κομάντος ήταν αυτοί που κατέβασαν τη σημαία, όπως ισχυρίστηκαν ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τουρκικά μέσα.
«Όταν πήγαμε για να ανεβάσουμε τη σημαία, είδα ένα γιοτ που έκανε βόλτες. Δεν του έδωσα σημασία. Ήταν κατασκοπευτικό πολιτικό σκάφος. Αυτοί την κατέβασαν την Κυριακή. Το Σάββατο που είχαμε πάει ήταν εκεί η σημαία» είπε.
Χωρίς την παραμικρή ανάγκη να επεκταθούμε, είναι επαρκώς τεκμηριωμένη από ελληνικής πλευράς η πρακτική της χρήσης σκαφών πολυτελείας -ή άλλα- τα οποία όμως δεν μπορούν να κρύψουν τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό υποκλοπών που φέρουν. Αφού πλέον όλα λέγονται χύμα στη χώρα δεν έχει νόημα να παριστάνουμε τους αδαείς. Αν εμείς τα ξέρουμε μια δεκαετία, πόσο νωρίτερα οι αρμόδιοι;

Η «λεπτομέρεια» αυτή ίσως να έχει παίξει τον ρόλο της στην κρίση τύπου Ιμίων που προσπαθούν να στήσουν στο Αιγαίο οι Τούρκοι, μόνο που θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι εμείς θα αμφιβάλαμε έντονα εάν και κατά πόσον κάποια από τις τακτικές που χρησιμοποιούνται στο Αιγαίο, παλαιότερες και νεότερες δεν έχει καταγραφεί και δεν παρακολουθείται διακριτικά από ελληνικής πλευράς.

Είναι κάπως γελοίο, διότι με τους γείτονες γνωριζόμαστε τόσο καλά, που καταντά μερικές φορές «ταινία αλά επιθεωρητής Κλουζό». Όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο της τακτικής που έχουν υιοθετήσει απέναντι στην Ελλάδα και πλέον περιγράφεται από όλους με έναν όρο που είναι «της μόδας», αυτόν του «υβριδικού πολέμου».

Η έννοια αυτή είναι αρκετά εύστοχη, καθώς μπορεί αν ενσωματώσει αμιγώς στρατιωτικές και μη ενέργειες (σ.σ. στοιχεία ψυχολογικών επιχειρήσεων) με σαφές περιεχόμενο. Όπως όλα δείχνουν δε, εμπλουτίζεται συνεχώς, μετεξελισσόμενη για να αποτυπώσει τις πραγματικότητες της περιοχής. Όλα αντιγραφή από τους Ρώσους και την Κριμαία θα ήταν;

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]