Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικός Τύπος: Η Άγκυρα πρώτα ειδοποίησε την Αθήνα και στη συνέχεια κατέβασε τη σημαία


Μια νέα εκδοχή για όσα υποστήριξε τη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ότι Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα, δίνει ο τουρκικός Τύπος.

Σύμφωνα με την Hurriyet, οι τουρκικές αρχές αντιλήφθηκαν την Παρασκευή ότι ανέβηκε η σημαία σε μια βραχονησίδα και το Σάββατο ενημέρωσαν σε «κάθε βαθμίδα» τις ελληνικές αρχές.

Όταν, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της τουρκικής εφημερίδας, δεν υπήρξε αντίδραση, άνδρες των υποβρυχίων καταστροφών του τουρκικού λιμενικού (SAT) πήγαν την Κυριακή στη βραχονησίδα και κατέβασαν μόνοι τους την ελληνική σημαία.


Η Milliyet από την πλευρά της επικεντρώνεται στις δηλώσεις Τσαβούσογλου σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και τονίζει ότι μια ομάδα Ελλήνων τοποθέτησε σημαία σε βραχονησίδα και έσπευσαν Τούρκοι στρατιώτες να την αποσύρουν.

Το λιμενικό απαγόρευσε την προσέγγιση στις βραχονησίδες Ανθρωποφάγοι

Απρόσιτες είναι εδώ και μερικές ώρες τουλάχιστον, για τους Έλληνες πολίτες οι βραχονησίδες Ανθρωποφάς και Μικρός Ανθρωποφάς, καθώς το λιμενικό σώμα απαγορεύει την προσέγγιση στη σκιά πρωτοβουλίας τριών νεαρών να υψώσουν ελληνικές σημαίες σε πέντε βραχονησίδες προς τιμήν του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος του ιστότοπου samostimes.gr, Μιχάλης Σβαρνιάς, τη Δευτέρα το μεσημέρι με ιδιωτικό σκάφος επιχείρησε να προσεγγίσει τις δυο βραχονησίδες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι σημαίες παραμένουν στον ιστό τους ή έχουν κατέβει.

«Σε απόσταση 500 μέτρων από τις βραχονησίδες, μας αντιλήφθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, μας προσέγγισαν, μας ζήτησαν να κατεβάσουμε ταχύτητα για να συνεννοηθούμε, και μας ρώτησαν ποιοι είμαστε… Είπαμε ότι κατευθυνόμαστε στις βραχονησίδες για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, αλλά όχι για να κατέβουμε σε αυτές. Μας ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουμε από την περιοχή και ότι αυτό δεν επιτρέπεται» τόνισε στον σταθμό μας ο δημοσιογράφος.

Ερωτηθείς σχετικά για τις σημαίες, ο κ. Σβαρνιάς ανέφερε ότι στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς διακρινόταν η σημαία στον ιστό της, ωστόσο στο Μικρό Ανθρωποφά δεν μπορούσε να διακρίνει τη σημαία γιατί βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της βραχονησίδας. Επικαλέστηκε ωστόσο μαρτυρίες κατοίκων, που αναφέρουν ότι η σημαία δεν υπάρχει πια στον ιστό, αλλά δεν γνωρίζουν αν κάποιος την κατέβασε.

Όσον αφορά τους νησιώτες των παρακείμενων νησιών, και ειδικά των Φούρνων, σημείωσε ότι αρχικά αγκάλιασαν την πρωτοβουλία των νεαρών, που δεν έγινε κρυφά αλλά σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, ωστόσο το αρχικά πανηγυρικό κλίμα έχει αρχίσει πλέον να περιορίζεται, και έχει δώσει τη θέση του στον προβληματισμό, καθώς οι νησιώτες της περιοχής επισκέπτονται συχνά τις βραχονησίδες, καθώς έχουν ζώα εκεί, μαζεύουν χόρτα, κυνηγούν ή ψαρεύουν στη γύρω περιοχή.

«Φοβούνται μήπως συμβεί ό,τι συνέβη με τα Ίμια, μην τους κοπεί η δραστηριότητα. Ειδικά μετά την παρουσία του λιμενικού που δεν αφήνει να προσεγγίσεις εύκολα» τόνισε ο δημοσιογράφος του samotimes.gr.

Νεαρός από τους Φούρνους: Ήταν ξαφνική απόφαση την ώρα που πίναμε καφέ

Προς τιμήν του αδικοχαμένου σμηναγού Μπαλταδώρου αναρτήθηκαν οι σημαίες στις βραχονησίδες του Αιγαίου, ανάρτηση η οποία λίγο έλειψε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο.

Μιλώντας αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο ένας από τους τρεις νεαρούς που τοποθέτησαν τη σημαία, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στους Φούρνους Ικαρίας, ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς, περιέγραψε πως η κίνησή τους ήταν μία απόφαση που έλαβαν αυθόρμητα.

«Ήταν ξαφνική απόφαση την ώρα που πίναμε καφέ», δήλωσε ο νεαρός, σημειώνοντας πως «ανεβάσαμε τις σημαίες και ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του Μπαλταδώρου».

Όπως περιγράφει, ξεκίνησαν την Παρασκευή, στις 11 το πρωί, και η πρώτη σημαία τοποθετήθηκε στο μικρό Ανθρωποφάγο. Ακολούθησε η τοποθέτηση σημαιών στο Μεγάλο Ανθρωποφάγο, στο Ασπρονήσι, στο Μακρονήσι και τέλος στο Πετροκάραβο. Μάλιστα όπως αποκάλυψε έριξαν στεφάνι στο Πρασονήσι, πριν βάλουν την πρώτη σημαία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Σάββατο το μεσημέρι οι σημαίες ήταν και στα 5 νησιά ενώ τόνισε πως η πράξη τους δεν είχε πολιτικά κίνητρα και ότι το έκαναν για τη σημαία και την πατρίδα. «Δεν είμαστε μέλη της Χρυσής Αυγής. Εγώ δεν έχω ψηφίσει κανένα κόμμα» είπε.

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η πράξη τους ενδεχομένως να καθυστερήσει την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών είπε «να πάμε εμείς εκεί και να επιστρέψουν αυτοί. Το λέω μέσα από την καρδιά μου, δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσει να γυρίσουν, τώρα τουλάχιστον».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]